Παντζαροσαλάτα: Μια κόκκινη υπερδύναμη

Red is the new black...ναι, ακόμη και στο φαγητό!

Έτσι, πολύ εύκολα και απλά, μπορείς να «ρίξεις κόκκινο» στο μεσημέρι ή τη νύχτα σου, αφού μπορείς να απολαύσεις την παντζαροσαλάτα σου όποτε το επιθυμείς. Και όπως κάθε σαλάτα που «σέβεται τον εαυτό της», δε θέλει εξειδικευμένες μαγειρικές γνώσεις ή δεξιότητες. 

Υλικά 

  • 600γρ. παντζάρια Χαλβατζή
  • 100γρ. καρύδια Pellito  
  • 60γρ. γιαούρτι στραγγιστό KriKri
  • 2 κουτ. σούπα ξύδι βαλσαμικό
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (ή καθόλου αν δεν το επιθυμείς)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • το υγρό των παντζαριών από τη συσκευασία Χαλβατζή
  • αλάτι

Εκτέλεση 

  • Κόβεις τα παντζάρια σε κύβους. 
  •  Σε ένα μπολ, βάζεις το γιαούρτι, τα καρύδια, το λιωμένο σκόρδο, το ζουμί από τα παντζάρια, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύεις τα υλικά καλά με ένα πιρούνι και προσθέτεις αλάτι. 
  • Προσθέτεις τα παντζάρια-κύβους. 

Έξυπνα tips

  • Αν αφήσεις τη σαλάτα στο ψυγείο για μισή ώρα, θα ανακατευτούν τα αρώματα και θα γίνει ακόμα καλύτερη.
  • Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις λίγο άνηθο για να αρωματίσεις την παντζαροσαλάτα.

Ακολούθησέ μας στα social media channels του WTF για περισσότερες συνταγές

Instagram

TikTok

YouTube