Απόκτησε Μεταπτυχιακό και διεκδίκησε νέες επαγγελματικές ευκαιρίες

Απόκτησε Μεταπτυχιακό και διεκδίκησε νέες επαγγελματικές ευκαιρίες

Είτε έχεις μόλις ολοκληρώσει το πρώτο σου πτυχίο είτε τα φοιτητικά σου χρόνια μοιάζουν ήδη πολύ μακρινά, η απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών σού παρέχει τη γνώση και την αυτοπεποίθηση για να διεκδικήσεις ακόμη περισσότερα: από την αγορά εργασίας και από τον ίδιο τον εαυτό σου.

Ένα μεταπτυχιακό παρέχει βαθύτερη γνώση στον τομέα που επέλεξες να σπουδάσεις, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και βελτίωση της απασχολησιμότητάς σου. Είναι, ακόμη, μια νέα, συναρπαστική πρόκληση σε ένα καινούριο πεδίο που επιλέγεις πολύ πιο συνειδητά απ’ όσο όταν επέλεξες το πρώτο σου πτυχίο. Είτε επιθυμείς να αποκτήσεις πρόσθετα προσόντα και να ενισχύσεις το βιογραφικό σου, είτε να κυνηγήσεις μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποιο γνωστικό αντικείμενο διαφορετικό από αυτό του πρώτου σου πτυχίου, το Πανεπιστήμιο Frederick σου προσφέρει 37 επιλογές για να σπουδάσεις σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε μία από τις πέντε Σχολές του.

1. Εξειδίκευση σε τομείς αιχμής

Η εξειδίκευση και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων σου θα σε βοηθήσουν να εξελίξεις τη σταδιοδρομία σου, αλλά και να αισθανθείς περισσότερη ασφάλεια στην απαιτητική αγορά εργασίας. Το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει μεγάλη επιλογή μεταπτυχιακών προγραμμάτων και διδακτορικών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονης κοινωνίας και της σημερινής αγοράς εργασίας, δίνοντάς σου προβάδισμα μέσα σε ένα ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον. Επίλεξε μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της Μηχανικής, της Αρχιτεκτονικής, της Τεχνολογίας, της Επικοινωνίας, των Τεχνών, της Ναυτιλίας, της Νοσηλευτικής, της Φαρμακευτικής, της Νομικής, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Κοινωνικής Εργασίας, της Ειδικής Εκπαίδευσης, των Επιστημών της Αγωγής. 

2. Καινοτόμα, συνεχώς επικαιροποιημένα προγράμματα σπουδών

Μέσα από μια διαδικασία συνεχούς επικαιροποίησης και ανανέωσης, όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα εμπλουτίζονται με νέα μαθήματα, ώστε οι απόφοιτοι/ες να βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο των εξελίξεων. Το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει καινοτόμα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου μας. Πολλά από αυτά είναι μοναδικά στην Κύπρο και παρέχουν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες, με αποτέλεσμα να έχεις συγκριτικό πλεονέκτημα στο ολοένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον όπου καλείσαι να εργαστείς. Για παράδειγμα στο Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρονται μεταπτυχιακά προγράμματα που συμβαδίζουν με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και αντανακλούν τον Στρατηγικό στόχο του Πανεπιστημίου για την αειφόρο ανάπτυξη, την κοινωνική αλλαγή και, εν τέλει, την επίτευξη ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους. Μεταξύ άλλων, προσφέρονται τα μεταπτυχιακά «Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και Κοινωνική Αλλαγή», «Αειφόρα Ενεργειακά Συστήματα» και «Συντήρηση και Αποκατάσταση Ιστορικών Κατασκευών και Μνημείων»

3. Υψηλή ποιότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης 

Τα περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Frederick προσφέρονται εξ αποστάσεως. Έτσι θα έχεις την απαραίτητη ευελιξία και τη δυνατότητα αν χρειάζεται να συνδυάσεις τις σπουδές σου με την εργασιακή καθημερινότητά σου. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι το Πανεπιστήμιο Frederick βρίσκεται ανάμεσα στα λίγα Πανεπιστήμια της Ευρώπης που έλαβαν το Πιστοποιητικό Αριστείας E-xcellence Label for Associates in Quality από το European Association of Distance Teaching Universities - EADTU, μια διάκριση που αναγνωρίζει την υψηλή ποιότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που προσφέρει.

3

4. Υψηλές επιδόσεις σε παγκόσμιες κατατάξεις Πανεπιστημίων

Σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχιών του στο παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, το Πανεπιστήμιο Frederick σημείωσε ακόμα ψηλότερες επιδόσεις στην κατάταξη του 2021, συγκρινόμενο με κυπριακά, ελληνικά και άλλα ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στο νούμερο 294 ανάμεσα σε 1101 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στη γενική κατάταξη και απέσπασε βαθμολογία Α σε 10 κατηγορίες, στους τομείς της Διεθνοποίησης, της Περιφερειακής Εμπλοκής, της Έρευνας, και της Μεταφοράς Γνώσης. Αναδείχθηκε, επίσης, ανάμεσα στα καλύτερα 10% των πανεπιστημίων στην κατηγορία που αφορά στην Ποιοτική Εκπαίδευση στην παγκόσμια κατάταξη Times Higher Education University Impact Rankings 2021, που αξιολογεί τα Πανεπιστήμια σε σχέση με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

5. Εμπλοκή σε υψηλού επιπέδου έρευνα 

Βασικός πυλώνας της πανεπιστημιακής εμπειρίας και καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή ενός μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η ερευνητική δραστηριότητα του εκπαιδευτικού ιδρύματος, αλλά και η εμπλοκή των φοιτητών του σε αυτή. Το Πανεπιστήμιο Frederick αποτελεί έναν από τους βασικούς ερευνητικούς φορείς της χώρας, συμμετέχοντας σε δεκάδες ευρωπαϊκά και άλλα ερευνητικά προγράμματα. Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχουν αναπτυχθεί εργαστήρια αιχμής σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου, πολλά από τα οποία διαπρέπουν διεθνώς, ενώ παράλληλα προωθείται έντονα η εμπλοκή των φοιτητών σε ερευνητικά έργα. 

6. Ανάπτυξη δεξιοτήτων και πρακτικής εμπειρίας

Η δημιουργία ειδικών μονάδων (Units) από το Πανεπιστήμιο Frederick, στο πλαίσιο της καινοτομίας «Ενεργοί φοιτητές», σου προσφέρει τη δυνατότητα να αναπτύξεις χρήσιμες δεξιότητες (soft skills) μέσω μη-τυπικής εκπαίδευσης. Παράλληλα θα εμπλακείς σε διάφορες δραστηριότητες, προγράμματα και μαθησιακές εμπειρίες και θα έρθεις σε επαφή με τον πραγματικό επαγγελματικό κόσμο. Σε όποιο κλάδο κι αν επιλέξεις να εξειδικευτείς, υπάρχει μια ομάδα που σε περιμένει να εφαρμόσεις τις δεξιότητές σου, να αναπτύξεις τη δημιουργικότητά σου και να αποκτήσεις νέα γνώση εφαρμόζοντας τη θεωρία στην πράξη, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. 

Φοιτητές/τριες έχουν την ευκαιρία: 

• να αναπτύξουν apps για εταιρείες και οργανισμούς χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής στο Εργαστήριο Κινητών Συσκευών (Mobile Devices Laboratory-MDL), 

• να ανοίξουν τους ορίζοντές τους υιοθετώντας την εκπαιδευτική διαδικασία έξω από τα στενά όρια μιας τάξης και μέσα στη φύση, στο νεοσύστατο Σχολείο του Δάσους που στηρίζει το Πανεπιστήμιο

• να συμμετάσχουν στην ομάδα  Frederick University Formula Racing Team και να κατασκευάσουν από το μηδέν ένα αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο τύπου Formula το οποίο μάλιστα λαμβάνει μέρος στον διεθνή διαγωνισμό Formula Student

• να προωθήσουν τη ρομποτική στην εκπαίδευση μέσα από τη συμμετοχή τους στην Ακαδημία Ρομποτικής, μια ερευνητική και εκπαιδευτική μονάδα που διεξάγει έρευνα και αναπτύσσει τον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Αυτά είναι ενδεικτικά μόνο παραδείγματα της εναλλακτικής, μη-τυπικής εκπαίδευσης που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Frederick στο πλαίσιο του στρατηγικού του στόχου για παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, πέρα από τις συμβατικές μεθόδους διδασκαλίας.

7. Επιβράβευση της αριστείας και οικονομική βοήθεια

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού, το Πανεπιστήμιο Frederick συνεχίζει να προσφέρει σημαντικά μειωμένα δίδακτρα και για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022. Επιπλέον, μπορείς να διεκδικήσεις υποτροφία με βάση την ακαδημαϊκή σου επίδοση στο πρώτο σου πτυχίο.

O νέος κύκλος σπουδών για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-22 στο Πανεπιστήμιο Frederick ξεκινά στις 14 Φεβρουαρίου 2022. Για διευθέτηση προσωπικής συνάντησης με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά, μπορείς να απευθυνθείς στο Γραφείο Εισδοχής, τηλ. 22394394 (Λευκωσία), 25730975 (Λεμεσός), ή μέσω email στο [email protected].

 

Loader