Είναι το Moondog's η καλύτερη παμπ στην πόλη;

Είναι το Moondog's η καλύτερη παμπ στην πόλη;

Σταθερή αξία for sure

Βρίσκεται στην πόλη από το 2013 και όμως αισθάνεσαι πως είναι around μια ζωή. Λες και χρονολογείται από την εποχή των 80s. Κι όμως! Το πολυβραβευμένο παμπ Moondog’s Bar & Grill πρωτολειτούργησε τον Νοέμβριο  του 13, λίγους δηλαδή μήνες μετά το κούρεμα. 

Το Moondog’s είναι μια αυθεντική μπυραρία με σπουδαίο φαγητό, ωραία μουσική, σπορ από όλο τον κόσμο και αμέτρητες μπύρες, σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από τις μπουτίκ πολυτελείας σε Μνασιάδου και Στασικράτους και τις καφετέριες αλυσίδες που βρίσκονται διάσπαρτες γύρω τριγύρω. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ως επιχείρηση θα την ονομάζαμε success story κι ο λόγος είναι προφανής και ευσύνοπτος: Ήρθε για να καλύψει ένα κενό στην πόλη της Λευκωσίας και τα κατάφερε. Τόσο απλά.

Ένα από τα αβαντάζ του Moondog’s είναι ότι είναι  μια επιλογή «σιγουράκι», αφού όταν ψάχνεις για ένα χώρο με cool ατμόσφαιρα για να χορτάσεις και να ξεδιψάσεις, δίχως αμφιβολία εκεί θα τον βρεις. 

Επιπλέον, τεράστιο πλεονέκτημα είναι ότι είτε είσαι γυναίκα, είτε άντρας, με τακούνι ή με κοστούμι, με παντόφλα χαβαγιάνα και αμάνικο, στο Moondog’s θα αισθανθείς σαν στο σπίτι σου και κανείς δεν θα σε κριτικάρει για την εξωτερική σου εμφάνιση.

Εξάλλου, είναι όντως σπίτι στην κυριολεξία. Ένα όμορφα διατηρημένο σπίτι με αυλή, βεράντα και δωμάτια και με οικοδεσπότη τον Μάριο ο οποίος σε υποδέχεται πάντοτε εγκάρδια. «Η ιδέα ήταν απλή, θέλαμε να ανοίξουμε ένα παμπ με ροκ χαρακτήρα, καλό φαγητό  και ωραία μουσική», επισημαίνει στην AG ο Manager Director Μάριος Κυπριανού. «Πιστεύω πως δεν είναι συμπτωματικό το γεγονός ότι έχουμε αποκτήσει μεγάλο αριθμό από τακτικούς πελάτες, με αρκετούς από τους οποίους έχουμε γίνει καλοί φίλοι. Επενδύουμε καθημερινά στην ποιότητα, στο σέρβις και στο φαγητό».

fafafa
Μάριος Κυπριανού, Brand Manager

Χωμένος στο industry της εστίασης και της ψυχαγωγίας από νεαρή ηλικία και με πολυετή σχετική πείρα σε Αυστραλία και Κύπρο, ο Μάριος Kυπριανού ανέκαθεν λάτρευε τα παμπς. «Με τους φίλους και συνεργάτες μου θελήσαμε να φτιάξουμε ένα μαγαζί που ψάχναμε στη Λευκωσία και δεν το βρίσκαμε. Έτσι, με καλή διάθεση, πολλή όρεξη και όμορφη συνεργασία δημιουργήσαμε το Moondog’s». 

«Έξι χρόνια μετά έχουμε ξεπεράσει κάθε μας προσδοκία. Από ένα απλό παμπ με sports, μπύρες και καλό φαγητό έχουμε μετεξελιχθεί σε αυτό που έχει γίνει το Moondog’s σήμερα: Ένα αγαπημένο μαγαζί στο κέντρο της Λευκωσίας, με καθιερωμένα ετήσια events που έγιναν θεσμοί και με συνεχή updates που επιβεβαιώνουν το πάθος μας και την όρεξη για δουλειά. 

Τα ετήσια events μας είναι μεταξύ άλλων το πολύ πετυχημένο Burger Week που γίνεται κάθε Ιούνη, στο οποίο το κάθε burger που δοκιμάζουν οι πελάτες μας αντιστοιχεί σε μια συμμετοχή σε διαγωνισμό για δωρεάν ταξίδι, διαμονή και εισιτήριο σε συναυλίες που γίνονται στο εξωτερικό. Έχουμε μέχρι σήμερα στείλει για παράδειγμα πελάτες μας σε συναυλίες των Metallica, Iron Maiden, Ac Dc, Guns N Roses κλπ. 

Κάθε Οκτώβριο στο OctoberTest, φιλοξενούμε εταιρείες εισαγωγείς/προμηθευτές μπυρών οι οποίες εκθέτους τις μπύρες τους στο χώρο μας δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες μας να δοκιμάσουν περισσότερες από 220 ετικέτες. Στόχος είναι να δίνεται η δυνατότητα στον πελάτη, αφού δοκιμάσει πολλές και διαφορετικές μπύρες, να μπορεί να αποκτήσει καλύτερη επίγνωση του τι τελικά του αρέσει και τι όχι. Είναι σημαντικό για εμάς να ενημερώνεται ο κόσμος για την μπύρα που τόσο αγαπάμε (και ταυτόχρονα να «ξεδιψάει».  

fsgsgsg

Αρκετά δημοφιλές ανάμεσα στο κοινό της Λευκωσίας είναι το ‘A very Merry Charity Party’ που κάθε Δεκέμβριο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα το Moondog’s μετατρέπεται για ένα απόγευμα σε ένα χώρο γεμάτο αγάπη, με  διάφορους vendors να πωλούν διάφορα χριστουγεννιάτικα εδέσματα, κεριά, ρούχα και διάφορα άλλα. Επίσης στη πίσω αυλή προσφέρονται δραστηριότητες για τους μικρούς μας φανς. Τα καθαρά έσοδα της βραδιάς πηγαίνουν πάντα για καλό σκοπό σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. 

«Ένα καινούριο μας event είναι το Nicosia Whisky Experience το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η φιλοσοφία είναι ακριβώς όπως αυτή του OctoberTest και με τη βοήθεια τον προμηθευτών η μπυραρία μετατρέπεται σε ένα βασίλειο από whiskies. Πέρσι παρέλασαν περισσότερες από 160 ετικέτες. Και ας μην παραλείψω να αναφέρω το ‘Beer Catalogue’ μας για το οποίο τολμώ να πω ότι είμαι περήφανος! Κάθε χρόνο μαζευόμαστε διάφοροι φίλοι-πελάτες τους οποίους παραλαμβάνει μια δυνατή ομάδα ειδικών και ντύνει, χτενίζει, βάφει και φωτογραφίζει. Οι φωτογραφίες αυτές (οι οποίες πάντα βασίζονται σε κάποιο concept) χρησιμοποιούνται στον κατάλογο των μπυρών που διαθέτουμε στο μαγαζί αλλά και σε ένα ημερολόγιο γραφείου το οποίο και πωλείται για φιλανθρωπικό σκοπό». 

«Από την αρχή θέλαμε το Moondog’s να δημιουργούσε το δικό του culture στην πόλη», αναφέρει ο Manager Director. «Θέλαμε συγκεκριμένα να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας στο να αλλάξει σε γενικές γραμμές η προσέγγιση του κόσμου απέναντι στην κουλτούρα της παμπ. Να μην υπάρχουν ταμπού γύρω από τη λέξη πάμπ. Πριν 6 χρόνια, για παράδειγμα, ήταν σπάνιο να συναντάς γυναικοπαρέες σε μπυραρίες. Σήμερα έχουμε φτάσει σε σημείο όπου οι γυναίκες θαμώνες του μαγαζιού μας είναι σχεδόν περισσότερες από τους άντρες. Εκτός από τις γυναικοπαρέες είμαστε επίσης τυχεροί που οι πελάτες μας ποικίλουν ηλικιακά  από 0 έως 100 ετών!. Πρόσφατα είχε κάνει τα γενέθλια της εδώ μια γιαγιά 92 ετών! 

fgsgsg

έχουμε βάλει το λιθαράκι μας για να αλλάξει η προσέγγιση απέναντι στην κουλτούρα της παμπ

Aς μη ξεχνάμε πως, παλαιότερα, το burger αντιμετωπιζόταν ως junk food. Τώρα πλέον το συναντάς και σε μενού γκουρμέ εστιατορίων, γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις μπύρες. Η κουλτούρα της μπύρας στο νησί μας έχει αναβαθμιστεί αισθητά. 

Το Moondog’s αυτή τη στιγμή διαθέτει περίπου 235 διαφορετικές ετικέτες εκτός από αυτές που προστίθενται σε μηνιαία βάση. Κατέχει επίσης την αποκλειστικότητα σε αρκετά μεγάλο αριθμό craft μπυρών και ταυτόχρονα διαθέτει και το Beershopcy.com το online κατάστημα, μέσω του οποίου προμηθεύει μπύρες στους πελάτες και συνεργάτες εντός 24 ωρών σε παγκύπρια βάση. 

Σε ό,τι αφορά στο σπορ κομμάτι, μέσω 21 συνολικά οθονών που βρίσκονται στο μαγαζί και 7 διαφορετικών αποκωδικοποιητών, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μέχρι και 7 ξεχωριστά events ταυτόχρονα! Η μη ενιαία διαρρύθμιση του χώρου, ο οποίος σπάζει σε κάμποσα και διαφορετικά δωμάτια, βοηθά σίγουρα και στο κομμάτι του ήχου, με αποτέλεσμα να μην ενοχλούνται οι μεν από τους δε και ούτω καθεξής. «Δείχνουμε  κυριολεκτικά τα πάντα. Από μπάσκετ, ποδόσφαιρο, μπόξ και φόρμουλα, μέχρι ράγκμπι, βόλεϊ, γκολφ, NFL και handball, σχεδόν δεν υπάρχει πρωτάθλημα που να μην το προβάλλουμε. Πρόσφατα είχαμε πελάτες που ήθελαν να δουν πρωτάθλημα ψαρέματος. Τους το παρείχαμε».

ηδηδηδ

Άξιος αναφοράς είναι και ο βασιλιάς της κουζίνας στο μαγαζί, ο συνήθης ύποπτος Ανδρέας Αγαθάγγελου με τις ιδιαίτερες ικανότητες του να κρατά τη σταθερή ποιότητα στο φαγητό του εστιατορίου.   

Mέσα στη σύντομη ζωή του, το Moondog’s έχει συνολικά βραβευτεί επτά φορές, περισσότερα δηλαδή από τα χρόνια λειτουργίας του! Ειδικότερα, έχει βραβευτεί τέσσερις συνεχόμενες φορές από τα Time Out Eating Awards ως το καλύτερο μέρος για μπύρα στη Κύπρο, ενώ ακόμη τρεις ήταν οι φορές που διακρίθηκε από τα Stoli Awards ως η καλύτερη μπιραρία τις Κύπρου. Φέτος είναι υποψήφιοι ως Best Gastro Pub στα Check in Eating Awards.

Δείτε το βίντεο και ακούστε το τραγούδι που φτιάχτηκε ειδικά για τα 6 χρόνια ζωής του Moondog’s! 

Loader