Το FUELHOUSE gym στη Λευκωσία δεν είναι όπως τα γυμναστήρια που ξέρεις

Το FUELHOUSE gym στη Λευκωσία δεν είναι όπως τα γυμναστήρια που ξέρεις

Πήγαμε στο νέο boutique fitness club της πόλης που άνοιξε πριν από ένα μήνα και μείναμε άφωνοι!

Για να είμαστε ειλικρινείς, γυμναστήριο παρόμοιο μ’ αυτό δεν έχουμε ξαναδεί. Θα το διαπιστώσεις κι εσύ με τη μία ότι τέτοια ανατροπή σ’ όλα όσα ήξερες μέχρι τώρα δεν έχεις ξαναδεί. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μία εμπειρία εκγύμνασης διαφορετική απ’ όλες όσες ήξερες σε συνδυασμό με δυνατά ντεσιμπέλ από ήχους, φωτορυθμικά και, οπωσδήποτε, άσκηση. 

Αν η εποχή μας δεν απαιτεί conceptual χώρους, τότε ποια; Το FUELHOUSE gym αποδεικνύεται η επιτομή της εποχής αφού πρόκειται για ένα γυμναστήριο με μοναδικό concept που παρόμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί. 

45

Δυο αδελφές, η Ναταλία και η Μέλανη Στεφανίδη, σε πείσμα των καιρών και επιμονή στις ιδέες τους, μετέτρεψαν το πρώην Vivendi, landmark στην περιοχή Έγκωμης, στο σημερινό FUELHOUSE. Η αναφορά στο πάλαι ποτέ club της περιοχής δεν είναι τυχαία αφού, η είσοδος στον σημερινό χώρο το επιβεβαιώνει, εντυπωσιάζοντας σαν σε είσοδο σε… club.


ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ INSTAGRAM ΤΟΥ FUELHOUSE ΕΔΩ 


Κάτω από το γενικό σλόγκαν “the most sociable way to sweat”, οι αδελφές Στεφανίδη έχουν μία ενδιαφέρουσα ιστορία να διηγηθούν. Η Μέλανη διαθέτει πτυχίο Κοινωνιολογίας και μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία Μάρκετινγκ ενώ η Ναταλία πτυχίο Μαθηματικών, Στατιστικής και Χρηματοοικονομικών με μεταπτυχιακό στην Εταιρική Χρηματοδότηση. Οι γνώσεις των δύο είναι και αυτές που τις οδήγησαν στην εκπόνηση του επιχειρηματικού σχεδίου του FUELHOUSE μεταρέποντας το πάθος τους όπως το είδαν να δουλεύει και να μεγαλουργεί στο Λονδίνο όπου σπούδαζαν, πραγματικότητα. 

234

Η γυμναστική μεταμορφώνεται σε κοινωνική διάδραση και το FUELHOUSE καθιερώνεται ως εναλλακτικός τρόπος εκγύμνασης όπως έχει εξάλλου καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στις μεγαλουπόλεις του κόσμου. Εκεί όπου βλέπουμε τα Bootcamp και τα Boxing Classes να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τις πιο συμβατικές μεθόδους εκγύμνασης. 

 

Πίσω στο δικό μας καινούριο κόσμημα στην πόλη, ας αρχίσουμε το στόρι με την ονοματοδοσία του όπου και η λέξη FUEL φαίνεται να εμπνέεται από τη χημική δομή του πετρελαίου. Ο λόγος που χρησιμοποιήθηκε, σύμφωνα με τις ιδιοκτήτριες, ήταν για να αποδώσει στο καύσιμο που δίνει δύναμη στο σώμα μας και το προωθεί σε υγιή και ενεργή ζωή. Όσον αφορά στο δεύτερο συνθετικό, τη λέξη HOUSE, αυτή παραπέμπει σε κοινοτικό χώρο που σταδιακά μετατρέπεται σε δεύτερο σπίτι. Κι όταν επισκεφτείς το FUELHOUSE θα το αντιληφθείς. 

345

Εκεί, ως πελάτη, θα σου δοθεί η ευχέρεια να κλείσεις την τάξη που σε ενδιαφέρει διαδικτυακά, αφού πρώτα δημιουργήσεις το δικό σου λογαριασμό στην ομώνυμη σελίδα εδώ www.fuelhousecy.com, ή στην αντίστοιχη εφαρμογή σε iOs & Android. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, περνάς τα στοιχεία σου και αγοράζεις την τάξη της επιλογής σου. Κλείνεις ημέρα και ώρα που σε ενδιαφέρει αλλά και θέση (spot) που θες να γυμναστείς εφτά ημέρες πριν (για τους κατόχους των πακέτων τάξεων) και 12 ημέρες νωρίτερα (για τα μέλη του Legend). 

1

Να πούμε ότι στο FUELHOUSE gym δεν υπάρχουν μηνιαίες συνδρομές αλλά υπάρχει περίοδος εξαργύρωσης/αξιοποίησης όλων των πακέτων τάξεων σε διάστημα 12 μηνών. 

 

Επιπλέον το FUELHOUSE καλό είναι να ξέρεις ότι συνεργάζεται με τον Master Trainer της ΝΙΚΕ και Fitness Consultant, Courtney Fearon (@courtneyfearon_), έναν διεθνώς καταξιωμένο σύμβουλο για τις μεθοδολογίες φυσικής αγωγής που αναπτύσει. Οι στόχοι του βασίζονται στην ανάπτυξη μυϊκής δύναμης και καρδιαγγειακής αντοχής, μέσα σε μία ώρα και οι προπονήσεις του είναι εμπνευσμένες από την πυγμαχία (Boxing) και τα κέντρα εκπαίδευσης/εκγύμνασης (Bootcamp).  

2

Παραμένωντας στην εμπειρία που θα έχεις στο χώρο μάθε ότι στο FUELHOUSE χωρίζεται σε δύο μεγάλες και εξειδικευμένες αίθουσες εκγύμνασης, την Bootcamp και την Boxing:  

345

Το Bootcamp αποτελείται από διαδρόμους σύγχρονης, εξειδικευμένης τεχνολογίας (Technogym SkillRun TX500) οι οποίοι και απορροφούν τους κραδασμούς του σώματος και των αρθρώσεων διασφαλίζοντας έτσι ευχάριστη και κυρίως ασφαλή μέθοδο εκγύμνασης, από πάγκους (SkillBench) πάλι της Technogym και από ελεύθερα βάρη (αλτήρες διαφόρων κιλών και φορητά βαράκια). 

345

Το Boxing αποτελείται από σάκους πυγμαχίας με νερό (Bytomic Aqua) στους οποίους γίνεται ένας συνδυασμός χτυπημάτων που κάνουν την προπόνηση ευχάριστη και διασκεδαστική. Επίσης υπάρχουν και εκεί ελεύθερα βάρη (πλάκες εκγύμνασης με λαβές Les Mills) και ιατρικές μπάλες (slam balls) που χρησιμοποιούνται συνδυαστικά για την εκγύμναση όλου του σώματος. 

34

Μάθε επίσης ότι σε κάθε επισκέπτη δίνεται πετσέτα γυμναστικής με το λογότυπο FUELHOUSE κατά την άφιξή  του και οι γυμναζόμενοι ανταλλάσσουν θέσεις μεταξύ των διαδρόμων/πάγκων εκγύμνασης/σάκων πυγμαχίας με νερό/ελεύθερα βάρη πάνω στο ειδικά επενδυμένο πάτωμα. Μία ακόμα καινοτομία είναι το ότι προσφέρονται συγκεκριμένες ημέρες που είναι εναλλακτικά αφιερωμένες στην προπόνηση χαμηλότερης εστίασης για άνω εστίαση και πλήρες σώμα. 

 

Αν επισκεφτείς το χώρο θα δεις ότι και στις δύο αίθουσες επικρατούν σύγχρονες μουσικές επιλογές που επιμελούνται οι γυμναστές ανάλογα και που, σε συνδυασμό με τους ρυθμούς των ρομποτικών φώτων και της ειδικής ακουστικής τεχνολογίας, προσαρμόζονται με το ασκησιολόγιο-προπόνηση της κάθε αίθουσας. 

345

Κάθε τάξη εκπαιδεύεται από ένα γυμναστή και ολόκληρη την ομάδα σήμερα αποτελούν οι Ειρήνη Αρέστη, Χριστιάνα Κτωρή, Ανδρέας Αρέστη, Νικόλαος Ντούρος, Δώρος Σωφρονίου και Μάριος Χαραλάμπους. 

 

Το μοντέλο των τάξεων είναι διάρκειας 60 λεπτών και, βεβαίως, η κάθε τάξη, τηρεί αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με την παροχή αντισηπτικών, μασκών και ό,τι άλλο να ‘ναι διάχυτη στους χώρους. Εξάλλου οι εξαιρετικές ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και το σύστημα εξαερισμού του χώρου αποδίδουν καθαρή και δροσερή ατμόσφαιρα καθόλη τη διάρκεια της προπόνησης δημιουργώντας αίσθημα ευεξίας, καθαριότητας και ασφάλειας.

 

Κάτι που σίγουρα ενδιαφέρει πολλούς είναι το γεγονός ότι στα αποδυτήρια του FUELHOUSE διατίθενται όλων των ειδών οι διευκολύνσεις, από σαμπουάν μέχρι αφρόλουτρα, πετσέτες, σίδερα μαλλιών κι ότι άλλο μπορεί κανείς να χρειαστεί έτσι ώστε άνετα μετά το γυμναστήριο να πάει στη δουλειά του! 

23

Κι όταν ολοκληρώσει κάποιος την άσκησή του, η έκπληξη στον χώρο έχει να κάνει με την επίσκεψη στο smoothie bar που φιλοξενείται εκεί υπό την επωνυμία “Refuel Bar” και το οποίο παρασκευάζει 13 διαφορετικά πρωτεϊνικά σέικ (protein shakes) που φτιάχνονται από φρέσκα υλικά μπροστά στον πελάτη! Το  γυμναστήριο είναι το πρώτο στην Κύπρο που εισάγει τη γνωστή, vegan πρωτεΐνη HERMOSA ενώ τα protein shakes προ-παραγγέλνονται στο Refuel Bar πριν την τάξη και είναι έτοιμα να τα καταναλώσει ο πελάτης μόλις τελειώσει! 

456

Πέραν αυτών, στο χώρο θα εντοπίσεις και το “Fuel Shop” όπου θα βρεις αμερικανικά athleisure ρούχα αθλητισμού όπως τα γνωστά Goldsheep, Beach Riot και Wolven με την πολυτελή μαλακή υφή. Επιπλέον θα βρεις τα εξαίρετα Girlfriend Collective, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον αλλά και τα Salt Lab που ειδικεύονται σε προϊόντα μαγνησίου! Για τους απαιτητικούς, στο μαγαζί που φιλοξενείται στο χώρο διατίθενται προς πώληση και επώνυμα γάντια πυγμαχίας ενώ έκπτωση δικαιούνται όσοι προμηθεύονται το πακέτο 5-τάξεων ή το Legend Membership. 

345

Όσο για τις τιμές στο χώρο αυτές διατυπώνονται με την αγορά πακέτων τάξεω και θα βρεις όλες τις επιλογές στην ομώνυμη ιστοσελίδα. Δημοφιλές, έως σήμερα, είναι το πακέτο 5-τάξεων όπου το κόστος για την εκγύμναση των 60 λεπτών στις αίθουσες Bοοtcamp ή Boxing και στη χρήση των αποδυτηρίων ανέρχεται στα 13 ευρώ. Εξαιρετική προσφορά παρέχεται και μέσω του πακέτου Legend, με membership τιμή στα 170 ευρώ μηνιαίως και το οποίο απευθύνεται σε όλους όσοι γυμνάζονται πολύ συχνά αφού περιλαμβάνει απεριόριστα μαθήματα και εξασφαλίζει εκπτώσεις σε άλλες υπηρεσίες. 

345

Η άσκηση πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια κοινωνική δραστηριότητα και όχι ως αγγαρεία”, μάς ενημερώνουν οι ιδιοκτήτριες κι εμείς προτείνουμε να κάνεις μία διαδικτυακή βόλτα από το www.fuelhousecy.com κι έπειτα από το FUELHOUSE που δεσπόζει στην καρδιά της Έγκωμης. 

 

 

 

Loader