Η έκθεση “She’s gone” στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Η έκθεση “She’s gone” στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Μια έκθεση από ρούχα δολοφονημένων γυναικών από τον σύνδεσμο ΣΠΑΒΟ

Ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια ( ΣΠΑΒΟ) παρουσιάζει στην Κύπρο στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 6.00μμ τη Διεθνή Έκθεση “She’s gone” στην Αιγαία Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στη Λευκωσία.

Δημιουργοί της έκθεσης είναι οι Ισραηλινοί καλλιτέχνες Keren Goldstein, σκηνοθέτιδα ντοκιμαντέρ και ακτιβίστρια κατά της έμφυλης βίας και ο Adi Levy, συν-διευθυντής της έκθεσης και σχεδιαστής. 

Το έργο ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στο παγκόσμιο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών και ειδικότερα της πιο ακραίας μορφής έμφυλης και σεξιστικής βίας της γυναικοκτονίας που διαπράττεται από συζύγους, συντρόφους και άλλα μέλη της  οικογένειας. 

Διάβασε Επίσης: 'Reclaim the night': Το Street Parade για τα δικαιώματα των γυναικών

Η έκθεση αποτελείται από ρούχα των δολοφονημένων γυναικών ως σιωπηλές μαρτυρίες από ζωές γυναικών γεμάτες νόημα, ελπίδες και όνειρα, που αφαιρέθηκαν απότομα και βίαια. Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται και ρούχα από νεαρή Κύπρια γυναίκα.  

3

Στο ηχητικό μέρος της έκθεσης ακούγονται νανουρίσματα τραγουδισμένα από γυναίκες σε διάφορες γλώσσες, εβραϊκά, αραβικά, αμχαρικά, ρωσικά, περσικά, ρουμανικά, μαροκινά αραβικά, γερμανικά,  ελληνικά και στην κυπριακή διάλεκτο ως ένας ύστατος φόρος τιμής σε όλες τις γυναίκες θύματα βίας 

Μια αφύπνιση προς όλους μας, για στήριξη, ασφάλεια , προστασία των θυμάτων έμφυλης βίας αλλά  και πρόληψη του κοινωνικού φαινομένου μέσα από την προώθηση κατάλληλων πολιτικών και δράσεων που βασίζονται στην ισότητα των φύλων.  

Διάβασε Επίσης: Το #BreakTheBias είναι το μήνυμα για τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα  Δημητρίου στις 08 Μαρτίου 2022 στις 6.00μμ στην Αιγαία Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων  Τεχνών.  

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης 08 -22/03/2022 , ο ΣΠΑΒΟ θα παρέχει δωρεάν εξειδικευμένα  εργαστήρια/διαλέξεις σε οργανωμένες επισκέψεις από σχολεία/πανεπιστήμια, στρατόπεδα και στο  κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΣΠΑΒΟ www.domviolence.org.cy 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας

Loader