«La vie en Ronde»: Η νέα ατομική έκθεση της Ελένης Πρατσή

«La vie en Ronde»: Η νέα ατομική έκθεση της Ελένης Πρατσή

Στην Alpha C.K. Art Gallery

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση της νεαρής, Κύπριας ζωγράφου Ελένης Πρατσή. Η έκθεση με τίτλο «La vie en Ronde» εγκαινιάζεται την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 7:00 μ.μ.

Το έργο της Ελένης Πρατσή εξετάζει τις απεριόριστες πιθανότητες σύνθεσης χρησιμοποιώντας δύο μόνο μορφολογικά στοιχεία, το σχήμα του κύκλου και το χρώμα. Η εικαστικός αποκαλύπτει στο θεατή ένα μικρό μέρος από τις απεριόριστες συνθέσεις που δημιουργεί με επίκεντρο τον κύκλο. Σκέψου διαμέσου του κύκλου λοιπόν ή αλλιώς άσε τους κύκλους να σε παρασύρουν σ' ένα οπτικό παιχνίδι, σ' ένα σημείο συνάντησης με ιδιαίτερες ισορροπίες.

Διάβασε Επίσης: Forbes: Μία Κύπρια και τρεις Έλληνες στη λίστα των «Κάτω των 30»

2

 

Για το έργο της Ελένης Πρατσή γράφει ο Θεωρητικός Τέχνης, Ευαγόρας Βανέζης, στον κατάλογο της έκθεσης, «Παράγει έργα με γεωμετρικές συνθέσεις και εκρηκτικά, ρευστά χρώματα. Χρησιμοποιεί τεχνικές της ζωγραφικής και της χαρακτικής, προκαλώντας μια ισορροπία ανάμεσα στον δημιουργικό έλεγχο και την αποδοχή του τυχαίου, που εκτείνεται σε όλα τα έργα. Η κάθε σύνθεση προκύπτει μέσα από πειραματισμό με διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς και τις άπειρες πιθανότητες που έρχονται στην επιφάνεια διαμέσου της επανάληψης, της επικάλυψης και της αντιπαράθεσης κύκλων.»

 

Διάβασε Επίσης: Cyprus Career Expo: Δωρεάν συμμετοχή και επί τόπου διαδικτυακές συνεντεύξεις με κορυφαίους εργοδότες

Η Ελένη Πρατσή γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1987. Σπούδασε στο École Supérieure des Beaux-Arts de Nîmes και στo École National Supérieure des Beaux-Arts de Paris. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο, Γαλλία, Αγγλία και Ιταλία.

2

 

Loader