Το νέο και ξηγημένο sushi bar στο κέντρο της Λευκωσίας

Το νέο και ξηγημένο sushi bar στο κέντρο της Λευκωσίας

Sushitime στη Θεμιστοκλή Δέρβη

Το «νέο» είναι βεβαίως σχετικό, καθώς το Sushitime λειτουργεί στη Διαγόρου εδώ και ένα περίπου χρόνο

Είσαι λάτρης του sushi και θες να βρεις ένα μέρος όπου η ποιότητα είναι στανταράκι; Ψάχνεις το ιδανικό μέρος για ευχάριστα lunch breaks στο κέντρο της Λευκωσίας; Αγαπάς την εξειδίκευση που συνδυάζεται με οικειότητα και δεν έχει να κάνει με μεγάλες και απρόσωπες αλυσίδες; Τότε καλά κάνεις ν’ ανακαλύψεις (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) το πολύ ξηγημένο Sushitime στο κέντρο της Λευκωσίας. 

κγκγκ

Το μαγαζί το τρέχει ο Αντρέας Δολώρος, ένας τριαντάρης, πολύ συμπαθητικός τυπάκος από την Παναγιά της Πάφου, ο οποίος, αν και σπούδασε ακτινολόγος, γρήγορα κατάλαβε πως με τη μαγειρική και συγκεκριμένα με το sushi - making «κάτι παίζει». Aφού λοιπόν δούλεψε για ένα χρονικό διάστημα στο Ocean Basket, εξειδικεύτηκε στην τέχνη του sushi και δεν δίστασε ν’ ανοίξει το δικό του σουσάδικο, κίνηση που γρήγορα αποδείχτηκε - ματ, αφού το Sushitime έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς θαμώνες.

ξφξφ

Σίγουρα έχει βοηθήσει πολύ και η τοποθεσία του μαγαζιού, καθώς το Sushitime βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο Διαγόρου, μία από τις πιο «σωστές» γειτονιές στη Λευκωσία για ν’ ανοίξεις σουσάδικο, με όλα τα γραφεία και επιχειρήσεις που υπάρχουν τριγύρω.

ξφκ

«Ένα καλό sushi έχει να κάνει με τα φρέσκα υλικά και τα skills του σεφ, συνδυασμός που ακούγεται εύκολος να τον πετύχεις, ωστόσο δεν είναι», πιστεύει ο Nτολόρος. «Το πρώτο μυστικό είναι να ξέρεις πώς να ψήσεις το ρύζι. Έπειτα έχει να κάνει με το πόσο φρέσκα είναι τα υλικά σου. Είναι σίγουρα πιο ακριβά και πιο δυσεύρετα τα φρέσκα υλικά από τα λεγόμενα της δεύτερης διαλογής, όμως είμαι λίγο ψυχαναγκαστικός και αν δεν τα βρω στην πρώτη υπεραγορά, θα πάω και σε δεύτερη και σε τρίτη. Ακόμη και το αγγουράκι δεν θα το καθαρίζω και να το χρησιμοποιήσω μετά από δύο ώρες, κάτι που άποψη χρόνου θα με σύμφερε. Είναι απλό όμως το θέμα. Θέλω να σερβίρω αυτό που θα ήθελα κι εγώ να τρώω».

κγηκγκγ

Πέρα από take away και delivery, το μέρος είναι ιδανικό και για να καθίσεις επί τόπου, να φας, στο μπαρ του μαγαζιού, με νοστιμότατο κολασμενο sushi και κρασάκι.

Το Sushitime είναι ανοιχτό έξι μέρες τη βδομάδα, μεσημέρι και βράδυ. Κυριακή είναι κλειστό.

FACEBOOK PAGE

Loader