Ο Θάνατος του Εμποράκου, πρόσθετες παραστάσεις

Ο Θάνατος του Εμποράκου, πρόσθετες παραστάσεις

Στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ

Πρόσθετες παραστάσεις από την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 και κάθε Τετάρτη στις 18:00

Πέραν των ήδη προγραμματισμένων παραστάσεων κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, και λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένης διαθεσιμότητας, το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλλερ Ο Θάνατος του Εμποράκου θα παρουσιάζεται από την προσεχή Τετάρτη 17 Μαρτίου και κάθε Τετάρτη μέχρι τις 21 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ. 

ΦΑΦΑΦΑ
 

«Δεν είμαι γεννημένος ηγέτης. Ούτε κι εσύ!
Ένας φουκαράς ήσουνα πάντοτε. Ένας εμποράκος που δούλεψε σκληρά και στο τέλος δεν κατάφερε τίποτα. Όπως οι περισσότεροι γύρω μας».

ΦΑΦΑΦΑΦ
 
Στο σπίτι της τετραμελούς οικογένειας Λόμαν η άλλοτε χαρούμενη ατμόσφαιρα είναι πια τεταμένη και αποπνικτική. Ο πλανόδιος μικροπωλητής Ουίλλυ Λόμαν, εξουθενωμένος και απογοητευμένος από την αποτυχία του για αναγνώριση και υλική πληρότητα, κατακλύζεται από υπαρξιακή απόγνωση. Ανίκανος πια να πουλήσει τα προϊόντα του, απολύεται από τον εργοδότη του, ενώ τα όνειρα που έπλασε για την ευτυχία των δύο γιων του, Μπιφφ και Χάππυ, αποδεικνύονται ανεδαφικά. Στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του, Λίντα, η οποία προσπαθεί στοργικά να του συμπαρασταθεί, αδυνατώντας όμως να τον κάνει να αποδεχθεί την πραγματικότητα.

Ο σκηνοθέτης Νεοκλής Νεοκλέους, με απόλυτο σεβασμό στην αρχιτεκτονική του κειμένου και το ιστορικοκοινωνικό του πλαίσιο, ανοίγει έναν διάλογο που περιλαμβάνει σημερινούς προβληματισμούς και αποπειράται να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα. Τον Ουίλλυ Λόμαν ερμηνεύει ο Γιώργος Μουαΐμης. Μαζί του έμπειροι και νεότεροι ηθοποιοί συνθέτουν ένα εξαιρετικό σύνολο ερμηνευτών που καλείται να μεταφέρει στη σκηνή το σύμπαν του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα.

ΓΣΓΣΓ

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Νίκος Οικονομόπουλος-Δημήτρης Μπεραχάς
Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους
Επεξεργασία κειμένου: Νεοκλής Νεοκλέους-Γεωργία Μεσιήτη
Σκηνικά: Σάββας Μυλωνάς
Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Καλογήρου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γεωργία Μεσιήτη

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Δέσποινα Βιολάρη, Νίκη Δραγούμη, 
Αντρέας Κουτσόφτας, Πάνος Λουκαϊδης, Λέα Μαλένη, Αλέξανδρος Μαρτίδης,
Βασίλης Μιχαήλ, Μαρία Μιχαήλ, Γιώργος Μουαΐμης, Νεοκλής Νεοκλέους,
Φώτης Φωτίου, Βασίλης Χαραλάμπους

Παραστάσεις
Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
Από 5 Μαρτίου 2021 
και κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 18:00
   
Πληροφορίες / Εισιτήρια 
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717, www.thoc.org.cy

Τιμές Εισιτηρίων
€12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

ΓΣΓΣΓΣ

Loader