Οι Γεναίτζες της Άρτεμις Ευαγόρου παρουσιάζονται στις 17 Σεπτεμβρίου

Οι Γεναίτζες της Άρτεμις Ευαγόρου παρουσιάζονται στις 17 Σεπτεμβρίου

Κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο Γεναίτζιες το οποίο υπογράφει η Άρτεμις Ευαγόρου, στην κυπριακή διάλεκτο. 

Η συγγραφέας των βιβλίων “Cyprus: Final Tastynation” (2015) και Πνάσε. Ούλλα εννά παν καλά” (2019), επανέρχεται με ένα διαφορετικό είδος και σας προσκαλεί στην παρουσίαση του καινούριου της βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στις 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30.  

Το βιβλίο θα προλογίσουν, η αρχαιολόγος και ιστορικός Κα. Άννα Μαραγκού και ο Ακαδημαϊκός Δρ. Αντώνης Πετρίδης


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: 7 απορίες στην συγγραφέα του βιβλίου "Γεναίτζιες", Άρτεμις Ευαγόρου


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 

“Πάθη, αππωμάρες, πλοία, ελάφκια, φουμίσια, ξύλινοι αππάροι τζαι προπάντων λιλλίτσια, πολλά λιλλίτσια. Τούτη εν κουτσά στραβά η περίληψη της Ομηρικής Ιλιάδας. Μέσα σε τούτα ούλλα πού ήταν οι γεναίτζες; Νάμπου εκάμνασιν; Τι απογίνασιν;”

book

Στα πιο πάνω ερωτήματα η συγγραφέας επιδιώκει να απαντήσει, στην κυπριακή διάλεκτο, με μπόλικο σαρκασμό και χιούμορ, παρουσιάζοντας μία νέα οπτική γωνία στην επική, και ανδροκεντρική, όπως την χαρακτηρίζει, γνώριμη αυτή ιστορία.   

Σημαντικές γυναίκες της αρχαιότητας, αφήνουν επιτέλους τον ρόλο του κομπάρσου τζι αποκτούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους αξίζει”, σημειώνει η Ευαγόρου.  

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις a bookworm publication και μπορείτε να το προμηθευτείτε από την ομώνυμη σελίδα Γεναίτζιες.

 

Loader