To Πανεπιστήμιο Κύπρου φιλοξενεί την παράσταση HIV

To Πανεπιστήμιο Κύπρου φιλοξενεί την παράσταση HIV

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδές Φύλου του Πανεπιστημίου Κύπρου φιλοξενεί την παράσταση HIV και σας προσκαλεί. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από μέλη του Προγράμματος και ανοιχτή συζήτηση.

30 Οκτωβρίου, 2019

7.30 - 9.00 μμ

Αίθουσα Α010

Κτήριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων

Πανεπιστημιούπολη

Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης

Σκηνοθεσία: Έλενα Σωκράτους

Συνεργάτης σκηνοθέτης, Φωτογραφίες, Βίντεο: Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου

Δραματουργία: Η ομάδα

Γραφιστικά: Πέτρος Ζάβρακας

Ερμηνεύει: Βασιλική Κυπραίου

Παρεμβάσεις από την ακαδημαϊκό Εύη Χατζηπαύλου και τους/τις μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες Ραφαέλλα Πενταρά, Χριστίνα Ζαχαρία, Ανδριανή Τσίλη, Αλέξανδρο Γρηγορίου και Ελένη Λέφου. Συντονίζει η Ζέλεια Γρηγορίου.

** Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 15 ετών, καθώς επίσης και άτομα με καρδιακές παθήσεις ή κρίσεις πανικού.

Επικοινωνία

Email: [email protected]

sms: 96510554

Αντί Σκηνοθετικού Σημειώματος

«Απόψε, λοιπόν, θα σας μιλήσω για την υπόθεση της Επίφανι Γκούντμαν. Είναι η Νιγηριανή πόρνη που αυτοκτόνησε το 2013 στην Αθήνα. Δέκα μέρες πριν βγάλανε την φωτογραφία της στην δημοσιότητα για να μας ενημερώσουν πως έχει τον ιο του HIV.. Για λόγους Δημόσιας Υγείας... Δέκα μέρες μετά αυτοκτόνησε στο Κατάστημα Προσωρινής Κράτησης. Φυλακή είναι – αλλά έτσι το λένε επίσημα: Κατάστημα. Είχε γίνει μεγάλος σαματάς τότε. Το θυμάστε, σωστά; Το Υπουργείο είχε δώσει στη δημοσιότητα ονόματα και φωτογραφίες με τις πόρνες που είχαν τον ιό του AIDS. Για να τις δούνε οι πελάτες τους και να πάνε να κάνουν εξέταση. Οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα ξεσηκώθηκαν. Είπαν για διαπόμπευση. Είπαν πολλά. Πολύς κόσμος πήρε το μέρος τους. Ανθρωπιστικές οργανώσεις, φορείς για τα δικαιώματα των γυναικών και τέτοια. Μετά το πράγμα έκατσε... Όμως, το είπαμε και πριν, τώρα πια μπορούμε να μαθαίνουμε όσα δεν μπορούμε να διανοηθούμε. Πλέον όλοι έχουμε κινητά. Ό,τι και να μας πούνε, το ψάχνουμε στο Google. Δεν δικαιούμαστε να λέμε “αδιανόητη δυστυχία”. Οφείλουμε να την διανοηθούμε.»

Loader