Westworld: Στο μεγάλο φινάλε πρωταγωνιστεί το μισό Hollywood

Westworld: Στο μεγάλο φινάλε πρωταγωνιστεί το μισό Hollywood

Αναμένοντας τον τελευταίο κύκλο και μετρώντας μεγάλα ονόματα νέων πρωταγωνιστών.

“Free will is not free”. M’ αυτό το μότο, το HBO προετοιμάζει το έδαφος για τον 3ο και τελευταίο κύκλο τoυ Westworld,  της σειράς που πραγματεύεται την ηθική του μέλλοντος με τον πιο φιλόδοξο τρόπο, ηχώντας το ίδιο γνώριμη και στο δυστοπικό μας παρόν όπως ακριβώς και το Blade Runner (μια από τις σημαντικότερες αναφορές των δημιουργών του Westworld).

Ανοίγοντας κι άλλο το σύμπαν του, το νέο Westworld εξαπλώνει τον αφηγηματικό του ιστό πέρα από τα θεματικά πάρκα που κυριάρχησαν στους προηγούμενους κύκλους, για να περάσει φέτος στην σφαίρα του πραγματικού κόσμου. 

Πέρα του ότι πρόκειται για μια από τις ακριβότερες και εικαστικά πιο άρτιες σειρές που έχουμε ευτυχήσει να δούμε στην μικρή οθόνη, αυτό που μας εντυπωσιάζει στο Westworld είναι το γεγονός ότι μας πρωτοσυστήθηκε μ’ένα εντυπωσιακό ensemble cast πρωτοκλασάτων ηθοποιών. 

Στον τρίτο κύκλο, έγιναν κι άλλες προσθήκες για τις οποίες ανυπομονούμε. Από τους πρωταγωνιστές, κρατάμε μεταξύ άλλων τον καθηλωτικό Ed Harris, την Evan Rachel Wood, την Thandie Newton, Jeffrey Wright, Luke Hemsworth που συνθέτουν το Westoworld σύμπαν, και ετοιμαζόμαστε να δούμε το καστ να μεγαλώνει κι άλλο, με τον φοβερό Aaron Paul του Breaking Bad να μπαίνει δυναμικά στη ζωή της Evan Rachel Wood. Επίσης, κρατάμε από το trailer Vincent Cassel αλλά και την Lena Waithe που αγαπήσαμε από το Master of None.

faffa
Evan Rachel Wood

Tην πρωταγωνίστρια ηθοποιό της σειράς Evan Rachel Wood, μπορεί στο μεταξύ να τη θυμάστε από τις αποκαλύψεις που είχε κάνει στο παρελθόν πως έχει πέσει θύμα βιασμού δύο φορές. 

H νεαρή ηθοποιός, γνωστή από τη συμμετοχή της και στη σειρά True Blood (πέρα από το Westworld) αποκάλυψε πως στο παρελθόν υπήρξε δύο φορές θύμα βιασμού, τη μία φορά μάλιστα από άτομο που διατηρούσε σχέση. Ο λόγος που είχε αποφασίσει πλέον να μιλήσει ανοιχτά για αυτά τα συμβάντα είναι το γεγονός ότι έχει σιχαθεί πλέον τη σιωπή, όπως είχε πει χαρακτηριστικά.

«Ναι», έγραφε η ηθοποιός σε συνέντευξη που είχε δώσει, «έχω βιαστεί. Από έναν σύντροφό μου την περίοδο που ήμασταν μαζί. Και, σε μια διαφορετική περίπτωση, από έναν ιδιοκτήτη μπαρ».

Όπως είχε πει, είναι πολύ σημαντικό για τα θύματα να μιλούν ανοιχτά για αυτό που τους συνέβη. «Δεν πιστεύω πως ζούμε σε μια εποχή που ο κόσμος μπορεί ακόμα να μένει σιωπηλός. Όχι όταν η κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον ο κόσμος μας χαρακτηρίζεται από τόσο κραυγαλέα μισαλλοδοξία και σεξισμό», τόνισε η 29χρονη.

Η Wood, η οποία δήλωσε ανοιχτά το 2011 πως είναι αμφιφυλόφιλη, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια τον εαυτό της ως gender-fluid, παραδέχτηκε πως έχει βιώσει «φυσική, ψυχολογική και σεξουαλική κακοποίηση» στο παρελθόν εξαιτίας της σεξουαλικότητάς της. Μάλιστα αναφέρει πως αυτά τα περιστατικά κακοποίησης την επηρέασαν τόσο πολύ ψυχολογικά, ώστε κάποια στιγμή προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της.

Από το καστ της σειράς δεν θα μπορούσαμε να μην ξεχωρίσουμε ακόμη τον πολυτάλαντο ηθοποιό Ed Harris. Mια ματιά να ρίξεις στο βιογραφικό του δεν μπορείς να μην εντυπωσιαστείς, γράφει ο Χρήστος Καβούρας στο ratpack. Ένας ηθοποιός που εμπνέει σεβασμό, με κύρος και την μαγική ικανότητα να γεμίζει την οποιαδήποτε οθόνη στην οποία βρίσκεται. Είτε μιλάμε για αυτή του σινεμά, είτε για εκείνη της τηλεόρασης. Με τέτοια σαδιστική ματιά και τόσο αδίστακτο χαρακτήρα άλλωστε πού να μην τον φοβηθεί το μάτι σου!, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Καβούρας για τον Ed Harris.

fagaga
Ed Harris

Μέχρι την πρεμιέρα, χαζεύουμε τα posters και τα promo videos του HBO αλλά και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών του Westworld στα αμερικάνικα talk shows. Κανείς φυσικά δεν αποκαλύπτει πολλά για το τι θα γίνει αλλά ευτυχώς,  η Κυριακή 15 Μαρτίου δεν είναι μακριά.  

fafafaf

Westworld Save the date! 15 Μαρτίου έρχεται ο τρίτος και τελευταίος κύκλος της σειράς Westworld αποκλειστικά στο κανάλι με τις καλύτερες σειρές, Novacinema4HD ταυτόχρονα με την Αμερική! Συντονίσου με Nova Cyprus και Novacinema4HD από 15 Μαρτίου και κάθε Κυριακή στις 5:00! 

To κάθε επεισόδιο αμέσως μετά την προβολή του είναι διαθέσιμο και στην υπηρεσία Nova On Demand για να το δεις στον δικό σου χρόνο! 

Loader