4 κρασιά που φέρνουν το καλοκαίρι στο σπίτι

4 κρασιά που φέρνουν το καλοκαίρι στο σπίτι

Το καλοκαίρι έφτασε, ή σχεδόν έφτασε, αλλά εμείς είμαστε ήδη σε καλοκαιρινή διάθεση! Τι πιο δροσιστικό λοιπόν, από το να απολαύσουμε ένα ποτήρι ελληνικό κρασί;

Ένα ποτήρι ελληνικό κρασί, θα μας χαρίσει στιγμές αναζωογόνησης με τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του, ενώ παράλληλα θα κάνουμε όνειρα για το καλοκαίρι που είναι μπροστά μας!

Περισσότερο από ποτέ, στο ζεστό καλοκαίρι του νησιού μας, ψάχνουμε για κρασιά που εντυπωσιάζουν με την ενέργεια και τη φινέτσα τους. Θέλουμε ένα κρασί που να μας δροσίζει με τα αρώματα και την γεύση του.

Για να κάνουμε λοιπόν την καλύτερη επιλογή, ο Α.Σ. Ξιναρής, μας προτείνει 4 προσεκτικά διαλεγμένα κρασιά που θα κάνουν τις καλοκαιρινές μας μέρες, ακόμη πιο ευχάριστες! 

Σαμαρόπετρα (Kτήμα Κυρ-Γιάννη)

Από ποικιλία 100% Sauvignon Blanc, η Σαμαρόπετρα είναι ένα λαμπερό λευκό κρασί, με σύνθετα αρώματα λευκών λουλουδιών και εσπεριδοειδών που δομούν μια αίσθηση φρεσκάδας. Πίνεται ευχάριστα ως  απεριτίφ και συνδυάζεται με ψάρια, πιάτα θαλασσινών, ασιατική κουζίνα, λευκά κρέατα, σπαράγγια ή κλασικά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας, όπως λαδερά.

2

Ακακίες Ροζέ (Κτήμα Κυρ-Γιάννη)

100% ξινόμαυρο και ένα λαμπερό ροζ τριανταφυλλί χρώμα, το Ακακίες Ροζέ είναι ένα κρασί πλούσιο, αρωματικό και ζωηρό σε μια σωστή ισορροπία αλκοόλ και οξύτητας, δείγμα μιας σπουδαίας χρονιάς.Συνοδεύει εξαιρετικά μεζέδες της μεσογειακής κουζίνας ενώ η υπόνοια τανινών το κάνουν να ταιριάζει και με πιάτα κρεατικών.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

1

Portes Μοσχοφίλερο (Κτήμα Σκούρα)

Ποικιλία: 100% Μοσχοφίλερο. Το χρώμα είναι απαλό, λευκοκίτρινο. Κυριαρχούν πλούσια αρώματα –απαλά και φρέσκα– λευκών λουλουδιών και αγιοκλήματος με νότες εσπεριδοειδών και γλυκολέμονου. Το στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, η οξύτητα δίνει δροσιά και νεύρο, ενώ τα αρώματα του στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης. Κομψό, ισορροπημένο και με μακρύ τελείωμα. Το Portes Μοσχοφίλερο συνοδεύει ορεκτικά, θαλασσινά και ψάρια ψητά.

2

Διάβασε Επίσης: “Ο ακάλεστος" ξεκίνησε γυμναστήριο αλλά... δεν κατάφερε να αντισταθεί στα παγωτά PAPAFiLiPOU (Βίντεο)

Μπλε Τρακτέρ Λευκό (Κτήμα Κυρ-Γιάννη)

Από ποικιλίες Chardonnay, Ασύρτικο και Viognier, το Μπλε Τρακτέρ Λευκό κρασί είναι ένα αρμονικό πάντρεμα των γνωρισμάτων των τριών λευκών ποικιλιών. Στη μύτη αναδύονται ώριμα αρώματα ροδάκινου, βερίκοκου και αχλαδιού, χαρίζοντάς του έτσι ένα δροσερό  αρωματικό χαρακτήρα και τραγανή οξύτητα. Συνοδεύει υπέροχα δροσερές σαλάτες με σως εσπεριδοειδών, ψητά ψάρια, κοτόπουλο σχάρας ή απολαμβάνεται και μόνο του σαν απεριτίφ.

2

Καθώς επιλέγετε τα κρασιά σας για τις ζεστές μέρες που έρχονται, να θυμάστε ότι κάθε πρώτη γουλιά από ένα νέο κρασί είναι μια μοναδική εμπειρία!

Διάβασε Επίσης: Αυλαία για το «Ellen DeGeneres Show» μετά από 19 χρόνια

Loader