Χαμούλης με τον Messiah του Netflix

Χαμούλης με τον Messiah του Netflix

Aρκετοί κάνουν λόγο για ασέβεια στα θρησκευτικά πιστεύω και άλλοι τρομάζουν με την τόσο ρεαλιστική και επίκαιρη απεικόνιση των γεγονότων

Χαμούλη προκαλεί η νέα παραγωγή που από την 1η του Γενάρη έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα του Netflix, Messiah, αφού σε μια περίεργη εποχή, έρχεται να θίξει μια σειρά από πολύ λεπτά και ευαίσθητα θρησκευτικά και πολιτικά ζητήματα.

Στη σειρά δέκα επεισοδίων, όταν ένας μυστηριώδης άντρας αρχίζει να κάνει θαύματα, ξεσπά διαμάχη σχετικά με το αν πρόκειται για τον πραγματικό Μεσσία (Messiah) ή για απατεώνα. Η Michelle Monaghan υποδύεται μία πράκτορα της CIA που θα αναλάβει να ερευνήσει την περίπτωση του Al-Masih (Mehdi Dehbi), που ισχυρίζεται πως έχει θεϊκή καταγωγή.

Η ιστορία αρχίζει συγκεκριμένα στην εμπόλεμη ζώνη της Δαμασκού, όταν σε ένα από τα πιο ταλαιπωρημένα πλέον μέρη της υφηλίου, ξεκινά η πορεία του Al – Masih, ενός κήρυκα που γρήγορα αποκτά φήμη προφήτη, ικανού να κάνει θαύματα, μέχρι που κινεί αναπόφευκτα το ενδιαφέρων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Η αινιγματική φιγούρα του νέου αυτού Μεσσία, που φορά τζιν μπουφάν και ανεβάζει φωτογραφίες στο Instagram, προκαλούν παγκόσμια αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις, με άλλους να βρίσκουν στο πρόσωπο του στήριγμα και απαντήσεις και άλλους υστεροβουλία και κινδύνους.

Η Ιορδανία, που είναι η χώρα στην οποία έγιναν τα περισσότερα γυρίσματα, έχει ήδη ζητήσει το κατέβασμα της σειράς ενώ αρκετές άλλες αντιδράσεις έχουν σημειωθεί από μουσουλμανικούς κυρίως κύκλους.

γσγσγσγσ

Το Messiah περιγράφεται ως ένα ψυχρό και συγκροτημένο δράμα με έντονες βιβλικές αναφορές, μυσταγωγικό φωτισμό και πλάνα που παρατηρούν τη δράση με συναισθηματική απόσταση. Δίνει μία ενδιαφέρουσα οπτική στο πως θα αντιδρούσε η κοινωνία σήμερα στον ερχομό ενός Μεσσία, με τη επιστήμη, τη μόρφωση την τεχνολογία και τον καταναλωτισμό, να αλλάζουν τα δεδομένα, αν και ίσως όχι τόσο όσο θα περίμενε κανείς. Παράλληλα, ασκεί κριτική σε εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ που έρχεται ως επίκαιρο σχόλιο στο σκοτεινό παρόν μας.

Σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα κριτική στο MOVE IT, η σειρά θέτει ερωτήματα χωρίς να δίνει απαραίτητα απαντήσεις, εξερευνώντας όχι τόσο το αν υπάρχει ή όχι ο Μεσσίας, αλλά το γιατί τον έχουμε ανάγκη.

Σε κάθε περίπτωση, συστήνεται ανεπιφύλακτα!

Loader