Τα tips που θα σε βοηθήσουν να διαβάζεις περισσότερα βιβλία

Τα tips που θα σε βοηθήσουν να διαβάζεις περισσότερα βιβλία

Δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο!

Τα βιβλία είναι πάντα μια καλή συντροφιά ωστόσο, λόγω του φορτωμένου προγράμματος για πολλούς δεν είναι εύκολο να βρουν τον χρόνο να διαβάσουν. Εκτός αυτού, ο χρόνος που σπαταλάμε στο συνεχόμενο scrolling στο κινητό θα μπορούσε σίγουρα να αξιοποιηθεί καλύτερα. Η απόλαυση της ανάγνωσης ενός βιβλίου, σίγουρα δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο.

Παρακάτω θα βρεις μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να διαβάζεις περισσότερα βιβλία 

Βάλε χρονόμετρο

Το να θέσεις ένα συγκεκριμένο χρόνο μέσα στη μέρα ή την εβδομάδα όπου θα διαβάζεις το βιβλίο σου θα σε βοηθήσει να είσαι τακτικός αλλά και προγραμματισμένος. 

Διάβασε Επίσης: #HaveAWord: Η καμπάνια του Δημάρχου του Λονδίνου για την έμφυλη βία που όλοι αξίζει να δούμε (Βίντεο)

Βρες τα είδη βιβλίου που σου αρέσουν

Το να “συζητήσεις” με τον εαυτό σου και να καταλήξεις στα είδη βιβλίων που σου αρέσουν είναι ένα πολύ καλό βήμα για να διαβάζεις περισσότερο. Μην πιέζεις τον εαυτό σου να διαβάσει βιβλία ανιαρά που δεν έχουν ενδιαφέρον, βρες το στυλ που σου ταιριάζει και θα δεις ότι το ενδιαφέρον σου θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. 

Διάβασε Επίσης: Yulia Vus: Η Ουκρανή καλλιτέχνης που δείχνει τον πόλεμο μέσα από τα κόμικ της

Μην σκέφτεσαι το διάβασμα ως μελέτη

Το να σκέφτεσαι την ανάγνωση ενός βιβλίου ως μελέτη είναι ένα λάθος που κάνουν πολλοί. Δεν διαβάζουμε βιβλία για να περάσουμε το μάθημα στη σχολή αλλά για να περάσουμε ευχάριστα τον ελεύθερο μας χρόνο. Και κάπου εδώ επανερχόμαστε στο σημείο 2. Αν βρεις το είδος βιβλίων που σε ευχαριστεί να διαβάζεις τότε αυτό όχι μόνο δε θα σε κουράζει αλλά θα σε ξεκουράζει και θα σε χαλαρώνει. 

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader