Top 10 πράγματα για να κάνεις τον Αύγουστο στην Κύπρο!

Top 10 πράγματα για να κάνεις τον Αύγουστο στην Κύπρο!

Η χρυσή δεκάδα με τις καλύτερες εκδηλώσεις του πιο καυτού μήνα του χρόνου

Ο Αύγουστος, ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού μας επιφυλάσσει πολύ όμορφες εκδηλώσεις που θα μας φέρουν πιο κοντά στη φύση και στην ύπαιθρο. Φέτος θα απολαύσουμε ξανά αγαπημένα καλοκαιρινά φεστιβάλ δίπλα στη θάλασσα, προβολές ταινιών στα θερινά σινεμά, μουσικές και θέατρο σε υπαίθριους χώρους και θα χαρούμε στιγμές χαλάρωσης σε όλη την Κύπρο. Ξεκινάμε με ντοκιμαντέρ, συνεχίζουμε σε μουσικά φεστιβάλ στο χωριό αλλά και πολλές άλλες εκδηλώσεις που σου προτείνουμε!

7

17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Η αγαπημένη κινηματογραφική διοργάνωση επιστρέφει για 17η χρονιά και θα διεξαχθεί μέχρι και τις 8 Αυγούστου, στο Ceronia Hall-Χαρουπόμυλος Λανίτη, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο. Ταινίες ντοκιμαντέρ για θέματα που αφορούν και καθορίζουν τη ζωή του σύγχρονου πολίτη του κόσμου θα είναι και φέτος στο επίκεντρο του προγράμματος προβολών, ενώ συζητήσεις με φιλοξενούμενους δημιουργούς, μουσικές εκδηλώσεις, Dj sets και open air πάρτι υπόσχονται μία άκρως καλοκαιρινή ατμόσφαιρα για τους λάτρεις του κινηματογράφου της πραγματικότητας. Μην χάσεις τα καλύτερα δημιουργικά ντοκιμαντέρ από την Κύπρο και τον κόσμο, όλα σε πρώτη παγκύπρια προβολή!

Περισσότερα ΕΔΩ

1

 

«Αίας» του Σοφοκλή από το Εθνικό Θέατρο Ελλάδος

Μετά το θερμό χειροκρότημα και τις επευφημίες 10.000 θεατών στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου όπου έκανε πρεμιέρα την περασμένη βδομάδα, το Εθνικό Θέατρο Ελλάδος επιστρέφει στην ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου Κουρίου στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, για δύο μοναδικές παραστάσεις την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου, με τη σοφόκλεια τραγωδία «Αίας», σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη και με μια διανομή σημαντικών πρωταγωνιστών και συντελεστών. Ο Σοφοκλής τοποθετεί στο κέντρο της τραγωδίας του έναν ήρωα που αδυνατεί να συμβαδίσει με το περιβάλλον και την εποχή του. Ενώ ο κόσμος αλλάζει ραγδαία, ενώ όρκοι καταπατούνται και το ατομικό συμφέρον διαμορφώνει τις σχέσεις, ενώ μια νέα πιο «δημοκρατική» κοινωνία των πολιτών αναδύεται, ο Αίας στέκει αμετακίνητος. Όταν με δόλο του στερούν τα όπλα του Αχιλλέα, την πιο μεγάλη αναγνώριση της πολεμικής του αρετής, τον κυριεύει η επιθυμία να εκδικηθεί όσους τον αδίκησαν. Παρασκευή 5 & Σάββατο 6 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου. 

Περισσότερα ΕΔΩ

9

Νατάσσα Μποφίλιου

Η Νατάσσα Μποφίλιου, πάντα με το Θέμη Καραμουρατίδη και το Γεράσιμο Ευαγγελάτο στο πλευρό της, έχοντας ολοκληρώσει μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στην αθηναϊκή σκηνή  ταξιδεύει επιτέλους και πάλι με την εξαιρετική μπάντα της και έρχεται στην Πάφο, για να γιορτάσει την επιστροφή σε αυτό που αγαπά περισσότερο: την άμεση επικοινωνία με το ενθουσιώδες κοινό της, μέσα από τις ανοιχτές συναυλίες. 6 Αυγούστου, Ιακώβειο Γυμναστήριο Έναντι Δημοτικού Μεγάρου Πάφου, 21:00. 

Εισιτήρια: tickethour.com

9

Windcraft Music Fest 8

Η πιο αέρινη μουσική γιορτή του καλοκαιριού επιστρέφει για όγδοη χρονιά και μας προσκαλεί να δούμε την παράδοση με άλλη ματιά. Με πρωταγωνιστές τα πνευστά και με τη σύγχρονη δημιουργία να αντλεί από τις παραδόσεις της παγκόσμιας μουσικής, το

Windcraft Music Fest επιστρέφει, έχοντας, ωστόσο, έναν ξεχωριστό τόνο, αφού σημαντική θέση στο πρόγραμμά του αποκτούν οι ‘τέχνες του δρόμου’. Ανάμεσα στις πιο δυνατές στιγμές του φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται: μια Μαγκρέμπ φιέστα με χάλκινα και ξύλινα πνευστά, τηνυσιακά φωνητικά και έναν DJ, μια προσαρμοσμένη 24-χορδη κιθάρα που μας ταξιδεύει από την Ινδία στη Μέση Ανατολή, μπάσα ξύλινα πνευστά με εφέ και δυνατά beat που θυμίζουν τα θρυλικά βερολινέζικα κλαμπ και μια ολόκληρη μπάντα χάλκινων πνευστών που στήνει ένα αναλογικό techno party. 

Σ 6-Κ 7 Αυγούστου, Κατύδατα, Σολέα, επ. Λευκωσίας. Εισιτήρια/Προπώληση: €15 / 1ήμερο, €35 / 3ήμερο. Στην είσοδο (κατόπιν διαθεσιμότητας) €20 / 1ήμερο, €45 / 3ήμερο. Παιδιά κάτω των 12 δωρεάν. Πληρ. 22377748.

Περισσότερα ΕΔΩ 

9

Street Food Festival Cyprus 

Οι απανταχού καλοφαγάδες και φίλοι των λαχταριστών street food γεύσεων καλά κάνουν να ετοιμάζονται για το απόλυτο Street Food Festival της Κύπρου το οποίο θα μπορούν να το απολαύσουν σε δύο διαφορετικά μέρη της Κύπρου, σε δύο διαφορετικούς μήνες άρα η απόλαυση θα είναι διπλή. Το Street Food Festival Cyprus υπόσχεται να μας προσφέρει την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία με ένα πλήθος επιλογών από πιάτα και γεύσεις του δρόμου που θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε σε αυτή την μοναδική γιορτή γεύσης. Το Street Food Festival Cyprus έρχεται στις 19, 20 και 21 Αυγούστου στην καρδιά της κοσμοπολίτικης Αγίας Νάπας, στο Δημοτικό Στάδιο της Αγίας Νάπας και στις 9, 10, και 11 Σεπτέμβρη στην πανέμορφη Λεμεσό, στον Ποταμό Γερμασόγειας. Περισσότερα ΕΔΩ 

2

5ο Reggae Sunjam 

Το Φεστιβάλ Reggae Sunjam είναι ένα ακόμη φεστιβάλ ταυτισμένο με τον Πωμό που αγαπά τη reggae μουσική. Ντόπια συγκροτήματα και DJs θαπροσφέρουν και φέτος ένα αξέχαστο διήμερο γεμάτο με ρυθμούς Reggae, Roots, Dub, Steppers και Dancehall μουσικής. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Αυγούστου στο μπαρ Paradise Place στον Πωμό και θα γίνει κυριολεκτικά πανικός με τη μουσική και η διασκέδαση θα φτάσει στα ύψη. Σάββατο 13-Κυριακή Αυγούστου, Paradise Place, Πωμός, 18:00. Εισιτήρια: €20 (2 μέρες) €15 με ένα ποτό (1 μέρα). Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών.

9  

22o Paradise Jazz Festival

Το φεστιβάλ που έπαιζε jazz πριν ακόμα το είδος αυτό καταστεί τόσο δημοφιλές στα μέρη μας, παρουσιάζοντας τις καλύτερες εγχώριες μπάντες, αλλά και σπουδαίους παίκτες από το εξωτερικό, σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά σημεία στο νησί, φτάνει αισίως στην 22ή διοργάνωσή του. Το σίγουρο είναι πως το πιο δημοφιλές, διήμερο φεστιβάλ jazz μουσικής στην Κύπρο θα φιλοξενήσει εκ νέου την αφρόκρεμα της κυπριακής jazz σκηνής -κι όχι μόνο- συν ότι θα γίνουν και πάλι (όπως κάθε χρόνο) διάφορες δραστηριότητες, όπως workshop, yoga και εργαστήρια για παιδιά. Αυτό που αλλάζει είναι το location, αφού και φέτος θα πας στη Γιαλιά και στο ειδυλλιακό Val’s Place!

Παρασκευή 19-Σάββατο 20 Αυγούστου, Val’s Place, Γιαλιά, επ. Πάφου. Περισσότερα ΕΔΩ 

1

Αλκίνοος Ιωαννίδης

O Αλκίνοος Ιωαννίδης, ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς έρχεται τον Αύγουστο στην Κύπρο για δύο συναυλίες που τιτλοφορούνται «Εκτός τόπου και χρόνου». Οι συναυλίες στην Κύπρο θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

26 Αυγούστου, Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας, Λευκωσία

27 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός

Ώρα Έναρξης: 21:00 | Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Εισιτήρια: €28 (προπώληση) | €35 (είσοδος) SoldOutTickets 

6o Υπαίθριο Θεατρικό Φεστιβάλ ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημειώνει το Υπαίθριο Θεατρικό Φεστιβάλ Αντί-Σκηνο επιστρέφει φέτος τον Αύγουστο για έκτη χρονιά για να μας προσφέρει ένα τριήμερο γεμάτο θέατρο από τις 26 μέχρι και τις 28 Αυγούστου στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας. Μάθε ολόκληρο το πρόγραμμα ΕΔΩ 

Παρασκευή 26, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Αυγούστου, Πάρκο Ευκαλύπτων, Κάτω Πύργος Τυλληρίας. 

2

Άννα Βίσση 

Η Άννα Βίσση θα εμφανιστεί στην Κύπρο για δύο μοναδικές συναλίες. Μαζί της θα είναι ο Νικόλας Ραπτάκης και η Νατάσα Μηνδρινού, σε ένα πρόγραμμα του οποίου την επιμέλεια έχουν η ίδια η τραγουδίστρια και ο Παναγιώτης Τσεβάς. 30 Αυγούστου Σχολή Τυφλών, Λευκωσία και 31 Αυγούστου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, 21.00. Εισιτήρια tickethour.com 

 

9

ΕΠΙΣΗΣ... 

Τα θερινά σινεμά της Κύπρου ΕΔΩ 

 

Κεντρική φωτογραφία: unsplash.com

Loader