6 θεατρικές παραστάσεις που ταξιδεύουν από την Ελλάδα στην Κύπρο

«Απόβαση» ελληνικού θεάτρου με έξι πολύ αξιόλογα έργα

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες
Η Chandal Entertainment LTD Cyprus φέρνει στην Κύπρο την παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου απο την Αθήνα και την εταιρεία παραγωγής DOMINUS να παρουσιάσουν το έργο του Ιούλιου Βέρν που ταξιδεύει πάντα μικρούς και μεγάλους «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε πρωτότυπη μουσική και στίχους ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής, οι οποίοιωμετά τη θεατρική παράσταση «Το Όνειροωτου Σκιαχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά θα δοκιμαστούν σε νεες περιπέτειες. Παίζουν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου. Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαθανασίου. 
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου,Λευκωσία, 16:00 & 18:30. 
Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 11:00 & 16:00.
Εισιτήρια: Soldoutticketbox.com


Καινούργιο Παιδί
Η παράσταση είναι ένας μονόλογος της Δάφνης (Κάτια Δανδουλάκη) που αφηγείται περιστατικά που όλοι με τον ένα η τον άλλο τρόπο έχουμε ζήσει. Ο συντηρητικός μπαμπάς, η μαμά που διαβάζει ακόμα και τη σκέψη της κόρης της, οι έρωτες, οι γάμοι, οι προδοσίες, οι γέννες, τα παιδιά που δεν μπορεί κανείς να καταλάβει, ο χρόνος που κυλάει αδυσώπητα, τα μπότοξ και οι απώλειες…Κείμενο/σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας. 
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο, Λευκωσίας, 20.30.
Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:30. 
Εισιτήρια: tickethour.com

Ηλέκτρα του Ευριπίδη
H ανατρεπτική Ηλέκτρα του Ευριπίδησε μετάφραση Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα, με την Μαρία Κίτσου και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο στους ρόλους της Ηλέκτρας και του Ορέστη αντίστοιχα. Στον ρόλο του Παιδαγωγού ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη είναι ένα πρωτοποριακό και αμφιλεγόμενο έργο, γέννημα μιας εποχής όπου όλες οι βεβαιότητες έχουν γίνει αβεβαιότητες. Ο ποιητής δεν διστάζει να παρουσιάσει επί σκηνής τη δική του εκδοχή του μύθου, με τους ήρωές του σε έναν κόσμο ρεαλιστικής καθημερινότητας να θέτουν επιτακτικά ζητήματα πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της δικαιοσύνης, της ηθικής σύγκρουσης, του πάθους. Μια noir εκδοχή του μύθου, μια τραγωδία εκδίκησης αλλά ταυτόχρονα ένα έργο βαθιά, συγκλονιστικά ανθρώπινο. Παίζουν: Γιώργος Δεπάστας, Μαρία Κίτσου, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Γιώργος Κωνσταντίνου, Νίκος Λεκάκης, Ιώαννα Μαυρέα, Ιάσονας Παπαματθαίου - Αντώνης Σταμόπουλος.
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, Λάρνακας
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ', Λευκωσία. 
Ώρα έναρξης: 21:00. 
Εισιτήρια: tickethour.com

Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα
Η θρυλική και πιο επιτυχημένη παράσταση των τελευταίων ετών «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», η οποία φέτος σημείωσε και μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη με τρεις παραστάσεις και στην Κύπρο. Το δίδυμο των επιτυχιών, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, έγραψε την ξεκαρδιστική κωμωδία το 2008 και από τότε παιζόταν συνεχώς έως το 2012. Η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία μέσω μεικτών γάμων γίνεται το κεντρικό θέμα στην κωμωδία. 
Σκηνοθεσία: Σταύρος Καραγιάννης. Παίζουν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Βασίλης Κούκουρας, Σοφία Παυλίδου, Κώστας Καζάκας, Νατάσα Κοτσοβού, Χριστίνα Πετρολέκα, Ντανιέλ Νούρκα και ο Πάνος Σταθακόπουλος.
Δημοτικό Κηποθέατρο "Μάριος Τόκας" Λεμεσός, Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου ώρα 9.00 Μ.Μ.
Αμφιθέατρο Μακαρίου ΙΙΙ Σχολής Τυφλών, Λευκωσία, Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου ώρα 9.00 Μ.Μ.
Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, με τη στήριξη του Δήμου Λάρνακας, Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου ώρα 9.00 Μ.Μ.
Προπώληση εισιτηρίων εδώ: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS COURIER



Η μεγάλη πλεκτάνη
Ένας διεφθαρμένος υπουργός. Μια υπάλληλος της εταιρίας φυσικού αερίου με οικογενειακά προβλήματα. Ένα κολ γκερλ με άποψη. Ένας ανάπηρος πατέρας και ένας άντρας αίνιγμα. Ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά είναι πολύ περισσότερα… Είναι οι ήρωες της πολύ έξυπνης κωμωδίας του Jordi Galceran Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ (FUGA), σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου και παραγωγή της Erofili Productions, που θα περιοδεύσει στην Ελλάδα και την Κύπρο αυτό το καλοκαίρι. Πολύ γνωστοί και αγαπημένοι ηθοποιοί υποδύονται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, οι: Λεωνίδας Κακούρης, Δήμητρα Ματσούκα, Θανάσης Πατριαρχέας, Χάρης Γρηγορόπουλος και Κατερίνα Νικολοπούλου. Σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη κωμωδία, τίποτα δεν είναι όπως αρχικά φαίνεται… Όλα ξεκινούν από ένα πολιτικό σκάνδαλο αλλά βαίνουν αλλιώς! Ποιος είναι τελικά ο απατεώνας και ποιος κινεί τα νήματα της υπόθεσης, που είναι τόσο αστεία αλλά και τόσο πανούργα ανατρεπτική;
27 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας
28 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Θέατρο, Λεμεσός
29 Σεπτεμβρίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ (Σχολή Τυφλών), Λευκωσία
30 Σεπτεμβρίου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου
Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9.00μ.μ.
Προπώληση εισιτηρίων: SoldOut Tickets www.soldoutticketbox.com


Το μινόρε
Η παράσταση που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς στην Ελλάδα, με περισσότερους από 35.000 θεατές να την έχουν παρακολουθήσει, ταξιδεύει στην Κύπρο για δύο παραστάσεις. Το θεατρικό έργο «Το Μινόρε» βασίζεται στη θρυλική τηλεοπτική σειρά «Το Μινόρε της Αυγής» των Βαγγέλη Γκούφα και Φώτη Μεσθεναίου. «Το Μινόρε» πλημμυρισμένο με τα τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του πειραιώτικου ρεμπέτικου, μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο αναπάντεχα γνώριμο, μέσα από τη θεατρική διασκευή του Δημήτρη Χαλιώτη, τη μουσική επιμέλεια του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου. Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Σταύρος Σβήγκος, Χριστίνα Μαξούρη, Μαρία Παπαφωτίου, Μαρία Τσιμά, Κώστας Κοράκης, Κυριάκος Σαλής, Άρης Αντωνόπουλος, Κατερίνα Παπανδρέου, Γιάννης Εγγλέζος, Όλγα Σκιαδαρέση.    
Τρίτη 4, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30. Εισιτήρια: tickethour.com