Το (Σ)έπος υποκρισίας και μπαρούφας του Υπουργού Παιδείας είναι για να κατεβάζεις μαντήλια

Το (Σ)έπος υποκρισίας και μπαρούφας του Υπουργού Παιδείας είναι για να κατεβάζεις μαντήλια

Το (Σ)έπος υποκρισίας και μπαρούφας του Υπουργού Παιδείας είναι για να κατεβάζεις μαντήλια
Πρώτα ανάγκασαν το θύμα να στηθεί στις κάμερες με τον θύτη για να μας πουν όλα ΟΚ και την επομένη ο τύπος πήρε βυσματική μετάθεση στα ΚΙΕ!

Θαυμάστε τους. Έδιωξαν μια μαθήτρια απ το σχολείο επειδή φορούσε μαντήλα, την προσέβαλαν μπροστά στους συμμαθητές της και στη συνέχεια την παρέδωσαν βορά στην αγέλη των αγάμητων ψεκασμένων του Facebook. Κι επειδή φοβήθηκαν τις αντιδράσεις των συμμαθητών της Αλαα και τη σκατοθύελλα που θα ακολουθούσε, έστησαν το γνωστό πανηγύρι μπροστά στις κάμερες όπου προσπάθησαν να μας πείσουν ότι όλα ήταν μια παρεξήγηση και actually ζούμε σε μια πολυπολιτισμική προοδευτική ουτοπία σεβασμού και ανεκτικότητας και όχι στο Ιράν της Μεσογείου. Με παχιά λόγια, πομπώδη αλλά κενά περιεχομένου λογύδρια, μεγαλόστομες μπούρδες, ψεύτικα χαμόγελα, κούφιες υποσχέσεις και τον γνωστό ρατσιστή Σέπο που μέχρι πρότινος μιλούσε για Ταλιμπάν, τον “κομμουνιστοσυμμορίτη” Ρίτσο και τον “μύθο” του Πολυτεχνείου να το παίζει πιο προοδευτικός κι απ τον Robin Williams στο Dead Poets Society.

Δεν φταίει φυσικά μόνο αυτός. Χειρότερος όλων ο διαβόητος πλέον για χειρότερη διαχείριση κρίσεων απ’ την εποχή του “δεν ξέρω που πέφτει το Μαρί” Υπουργός Παιδείας που για ακόμα μια φορά έκρυψε τα σκουπίδια κάτω απ’ το χαλάκι και νομίζει πως καθάρισε. Ο άνθρωπος που βγήκε πανηγυρική σέλφι μετά την απαγωγή παιδιών, μοιράζεται τα ίδια ιδεώδη με το ΕΛΑΜ και εφαρμόζει στα σχολεία κανονισμούς ευπρεπούς εμφάνισης του 1910 ενώ τελούν υπό την αιγίδα του συναυλίες της Σάσας Μπάστα. Και τώρα να εξαναγκάζει το θύμα να στηθεί χαμογελαστή με τον θύτη μπροστά στις κάμερες, μόνο το “Καπετάν Λοΐζο Σέπο χαίρομαι όταν σε βλέπω” δεν την έβαλε να τραγουδήσει. Ναι, αγκαλιές και χαμόγελα ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΔΙΩΞΕ, ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ, ΔΙΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Ελπίζω όποιος διαθέτει στοιχειώδη νοημοσύνη να μην έχαψε τις ανοησίες περί “ατυχούς γεγονότος” ή ότι ο Σέπος θα υποδεχόταν “με αγάπη” την Άλαα πίσω στο σχολείο (ευτυχώς δεν πρόλαβε). Κανείς τους δεν λυπήθηκε πραγματικά για την κοπέλα αλλά από μέσα τους πιθανότατα έβριζαν που αντέδρασε ο κόσμος και αναγκάστηκαν να τρέχουν σαββατιάτικα να το μπαλώσουν όπως όπως. Το αληθινό μήνυμα του υπουργού δεν είναι φυσικά η ελεύθερη έκφραση, το πολυπολιτισμικό σχολείο και η ανεκτική, ανοιχτή κοινωνία (ούτε ο Χαμπιαούρης ούτε ο Σέπος, αμφότεροι ακραία συντηρητικοί, πιστεύουν σ' αυτά) αλλά στον Σέπο “σκάσε και βγες χαμογελαστός ότι όλα είναι κουλ, πόσες φορές σου είπα να μην τα κάνεις αυτά δημόσια;” και στην Άλαα “σκάσε και πόζαρε χαμογελαστή δίπλα στον δυνάστη σου ότι όλα είναι κουλ αν θέλεις να αποφοιτήσεις”.

Μόλις δύο μέρες μετά το γελοίο αυτό show το Υπουργείο μετέθεσε “έναν απ’ τους καλύτερους διευθυντές”, σύμφωνα πάντα με το... αλάνθαστο κριτήριο του Κώστα Χαμπιαούρη, στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης που είναι για τους μάχιμους εκπαιδευτικούς περίπου ότι η Τροχαία για τους αστυνομικούς, αφήστε που εκεί δεν θα έχει επαφή όχι μόνο με μαθητές αλλά μετά από καναδυό χρόνια πιθανότατα ούτε με το περιβάλλον. Νοουμένου βέβαια ότι για μερίδα των εκπαιδευτικών το ΚΙΕ θεωρείται βυσματική μετάθεση, δεν είναι διόλου απίθανο να του έταξαν τη θέση προκειμένου να ποζάρει χαμογελαστός δίπλα από τη μαντιλοφορούσα μαθήτρια και να πει ότι θα την υποδεχθεί με αγάπη με ύφος που πρόδιδε ότι προτιμούσε αντ' αυτού να καταπιεί μια χούφτα ζωντανές σαρανταποδαρούσες ξεροσφύρι. Για όλα τους έχω ικανούς κι αυτόν και τον Χαμπιαούρη που έδειξε άλλωστε ότι τον ενδιαφέρουν μόνο τα βεβιασμένα happy endings και οι ακόμα πιο happy selfies.

Πιο καλά από πολλούς ενήλικες τα είπε η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) με ανακοίνωσή της: “Θεωρούμε ως νίκη του μαθητικού κινήματος την μετάθεση του συγκεκριμένου διευθυντή καθώς η μαζική και έντονη αντίδραση έφερε αποτέλεσμα. Δυστυχώς όμως το Υπουργείο Παιδείας με την υποκριτική του στάση και την μη τιμωρία του διευθυντή αλλά απλά την μετάθεση του σε άλλη διευθυντική θέση δίνει συγχωροχάρτι στις ρατσιστικές συμπεριφορές. Περιστατικά με ρατσιστικές συμπεριφορές πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά γι’ αυτό καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να τιμωρήσει έστω και τώρα τον διευθυντή στο Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα που έδιωξε μαθήτρια με μαντήλα”.

Γι αυτό μελετήστε προσεκτικά τη φωτογραφία από το show στο Υπουργείο Παιδείας. Διδάσκει υποκρισία, φαρισαϊσμό, κοροϊδία, εξαπάτηση, εκφοβισμό, εξαναγκασμό, δηθενιά, ματαιοδοξία, υποτίμηση νοημοσύνης και ατενσιονχουοριλίκι. Αν θέλεις να διαπρέψεις σε όλα αυτά, ας διδαχθείς τουλάχιστον απ' τους καλύτερους...

Loader