Οι γυναικοκτονίες συζητούνται ως θέμα στην κυπριακή βουλή

Οι γυναικοκτονίες συζητούνται ως θέμα στην κυπριακή βουλή

Οι γυναικοκτονίες συζητούνται ως θέμα στην κυπριακή βουλή
Σε συνεδρίαση της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Εξηγήσεις από τις αρχές για το θέμα των γυναικοκτονιών στην Κύπρο αναμένεται να ζητήσει κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής.

Η συζήτηση στη Βουλή γίνεται μετά από πρόταση των γυναικών βουλευτών του ΑΚΕΛ Σκεύης Κούτρα Κουκουμά, Ευανθίας Σάββα και Ειρήνης Χαραλαμπίδου με στόχο να δοθούν εξηγήσεις αναφορικά με το θέμα των γυναικοκτονιών στη χώρα μας αλλά και να δοθεί σαφής εικόνα για τις ενέργειες που γίνονται για αντιμετώπιση του φαινομένου.

Μιλώντας στην Offsite, η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά ανέφερε ότι μετά από τις 7 δολοφονίες του Νίκου Μεταξά αλλά και τη δολοφονία της Σοφίας Ζήνωνος στη Λεμεσό κρίθηκε σκόπιμο να συζητηθεί το όλο θέμα στη Βουλή για να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου, αφού μετά τα περιστατικά αυτά ο αριθμός των γυναικοκτονιών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 38.


ΔΙΑΒΑΣΕ: Για τη Γεωργία, τη Μαργαρίτα, την Τζούλια, τη Σοφία ... και κάθε γυναίκα που διαφώνησε με το G3 κάποιου "τυφλωμένου από το πάθος" άντρα που τη λάτρευε. Και έχασε


Συγκεκριμένα, όπως τόνισε η Κυρία Κουκουμά στόχος της συζήτησης είναι να φανεί εάν ως κράτος μπορούμε να προλαβαίνουμε τέτοιες καταστάσεις, επισημαίνοντας ότι στην Επιτροπή κλήθηκε και θα παραστεί και ο Καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ανδρέας Καπαρδής.

Ο κύριος Καπαρδής προχώρησε σε μελέτη αναφορικά με τις αιτίες των γυναικοκτονιών, αλλά και ποια μέτρα θα πρέπει να παρθούν για να υπάρξει αλλαγή αντιλήψεων που θα αποτρέπουν τέτοια φαινόμενα.

Τέλος, ενώπιον των Βουλευτών θα βρεθούν ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης , η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Loader