Αν παρανομήσεις μόνος τρως πρόστιμο, αν είστε πολλοί είναι απλά Σάββατο

Αν παρανομήσεις μόνος τρως πρόστιμο, αν είστε πολλοί είναι απλά Σάββατο

Εκατοντάδες μαζεύονται έξω απ’ το Προεδρικό παρά την απαγόρευση, η Γιολίτη συγκαλεί ευρεία σύσκεψη δύο μέρες μετά, αποφασίζουν να μην τιμωρήσουν κανέναν! Δεν είναι να λατρεύεις την ισονομία;

Όταν μια χούφτα ευαισθητοποιημένοι πολίτες τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης μεταναστών και προσφύγων στο κέντρο «φιλοξενίας» Πουρνάρα ο πολύς Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής χαρακτήρισε τους διαδηλωτές «υποκινούμενους αντιεξουσιαστές» ενώ δήλωνε με όλη την πυγμή και self-importance μουχτάρη ορεινής κοινότητας 52 κατοίκων ότι «δεν θα επιτρέψει να συνεχιστούν φαινόμενα αναρχίας στη χώρα». 

Όταν όμως συγκεντρώνονται εκατοντάδες έξω απ΄το προεδρικό για να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση μάσκας, τα μέτρα για τον «μούφα κορωνοϊό», τα εμβόλια που περιέχουν τσιπάκια του Bill Gates και το ανύπαρκτο 5G, παρά την απαγόρευση και χωρίς να φοράνε μάσκες ή να κρατούν απόσταση παραβιάζοντας σχεδόν κάθε διάταξη του νόμου περί λοιμοκαθάρσεως και θέτοντας σε τεράστιο κίνδυνο τη δημόσια υγεία, για τον λαλίστατο κατά τ’ άλλα κύριο Νουρή είναι απλά Σάββατο. Μούγκα στη στρούγκα. Σου λέει ποιος νοιάζεται για μερικούς βρώμικους, εξαθλιωμένους αλλοδαπούς που σαπίζουν στο Πουρνάρα, ενώ οι ψεκασμένοι ψηφίζουν, και οι περισσότεροι μάλιστα το κυβερνών κόμμα ή κάποιο δεξιότερο παρακλάδι του. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη η οποία συγκάλεσε σύσκεψη δύο(!) μέρες αργότερα από τη διάπραξη του αδικήματος (η συγκέντρωση έλαβε χώρα Σάββατο, η σύσκεψη έγινε Δευτέρα για να μην χάσουμε κανένα μπανάκι) για να αποφασιστεί εάν θα διωχθούν και πως όσοι όχι μόνο παραβίασαν σωρηδόν τον νόμο αλλά το διατυμπανίζανε κιόλας όλο το Σαβ/κο στα σόσιαλ (η απόλυτη ειρωνεία φυσικά, οι live μεταδόσεις της διαμαρτυρίας, μεταξύ άλλων και κατά του 5G, με χρήση του δικτύου... 4G). Κι αυτό γιατί η Αστυνομία αδυνατούσε να παρέμβει τη δεδομένη στιγμή λόγω της μαζικότητας της συγκέντρωσης κι εδώ που τα λέμε ποιος ήθελε να του την πέσει ένα τσούρμο από πορωμένους συνωμοσιολόγους σαν ορδή από πεινασμένα ζόμπι; Να ήταν καμιά γριά ή ταλαιπωρημένος αλλοδαπός που πέτυχαν στον φούρνο για ένα ολόκληρο λεπτό χωρίς μάσκα, μάλιστα, να του λαπορτάρουν τον κώλο να μάθει ο δημόσιος κίνδυνος να τηρεί τους νόμους. Εκεί φαίνεται άλλωστε η μαγκιά του ένστολου: στον μόνο, τον αδύναμο, τον φοβισμένο.

Συνεπώς δεν αποτέλεσε καμία έκπληξη η απόφαση να μην τιμωρηθεί ΚΑΝΕΝΑΣ από τη διαβόητη συγκέντρωση με το ευφυέστατο σκεπτικό «να μην χειροτερέψουν τα πράγματα» και να επιστρέψει η αστυνομία ήσυχα και διακριτικά στο να κόβει 300άρια σε όλους εκείνους που κάνουν τη μαλακία να παρανομήσουν μεμονωμένα (safety in numbers παιδιά, σκεφτείτε το).

Έτσι στο ήδη καθιερωμένο «μην κλέβεις ψιλά γιατί θα πας φυλακή, κλέψε χοντρά για κυκλοφορείς κύριος και να λες ότι πρόσφερες περισσότερα στην πατρίδα απ’ ότι εκείνη σε σένα» έρχεται να προστεθεί και το «μην παρανομήσεις μόνος γιατί θα φας πρόστιμο, παρανόμησε με άλλους 100 μαζί για να είναι απλά Σάββατο». 

Loader