Οι ηθοποιοί των «Δρόμων Κροκοδείλων» μέσα στα καμαρίνια τους

Οι ηθοποιοί των «Δρόμων Κροκοδείλων» μέσα στα καμαρίνια τους

Οι ηθοποιοί των «Δρόμων Κροκοδείλων» μέσα στα καμαρίνια τους
Φωτογραφίζονται για την AVANT GARDE και μοιράζονται μαζί μας αγαπημένες ατάκες από τους ρόλους τους

Συνεχίζονται στις Αποθήκες του ΘΟΚ οι παραστάσεις του έργου Δρόμοι Κροκοδείλων, με τις οποίες κορυφώνεται το ομώνυμο τρίμηνο Δράσεων, σε επιμέλεια Μελίτας Κούτα και Χάρη Καυκαρίδη.

Λούκας Βαλέφκσι, Βιολέττα Θεοδωρίδου, Βασιλική Κυπραίου, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Αρίστη Σπύρου και Γιάννης Χόρτης, οι έξι ηθοποιοί που αποτελούν τον θίασο, φωτογραφίζονται μέσα στα καμαρίνια των Αποθηκών και μοιράζονται μαζί μας αγαπημένες ατάκες από τον ρόλο τους.

**Λούκας Βαλέφκσι**

«Οι γάμοι των Πουλιών που οργάνωσα στον φεγγίτη έχουν πετύχει – κοίτα χρώματα!»

«Ακούσατε ποτέ για χωρισμένες ροές χρόνου σε παράλληλα σύμπαντα; Η αλήθεια είναι πως, ναι,τέτοια τρίστρατα προκύπτουν, κάπως.... Αφήστε τον χρόνο ήσυχο! Ο χρόνος είναι ανέγγιχτος!»

«Πόσο άδειος είναι ο κόσμος σήμερα, Θα μπορούσαμε να τον είχαμε μοιραστεί μεταξύ μας και να τον ονομάζαμε ξανά ....»

Ο Γιάκουμπ – πατέρας του Μπρούνο – είναι για μενα, επισημαίνει ο Λούκας Βαλέφκσι, ένας πολυσύνθετος χαρακτήρας ο οποίος έχει την ιδιαιτερότητα να μεταλλάσεται σε κάτι άλλο, σε διάφορες άλλες μορφές. Ονειροπόλος, άνθρωπος δημιουργικός ο οποίος περνά αμέτρητες ώρες στο να φιλοσοφεί τη ζωή – πρακτικό μυαλό που όμως δεν δέχεται την πραγματικότητα στην «πεζότητά της».

Βιολέττα Θεοδωρίδου

«Γιόζεφ, είναι δυνατόν να είσαι τόσο προσκολλημένος σ' αυτό το κατασκισμένο περιοδικό;»

«Έπρεπε να φύγουν τα πουλιά είναι βρώμικα και επικίνδυνα»

Η νεαρή Αντέλα, την οποία υποδύεται η Βιολέττα Θεοδωρίδου, «αφού τελειώσει τις δουλειές της, ακουμπά στο κάγκελο του μπαλκονιού και με χαμόγελο αφουγκράζεται το βαθύ δειλινό».

Bασιλική Κυπραίου

«Πέφτεις Γιόζεφ. Λίγο ακόμα. Λίγα σκαλοπάτια ακόμα»

Για να περιγράψει τον ρόλο της, η Βασιλική Κυπραίου μας λέει πως «ποτέ δεν είσαι σίγουρος αν θα 'ρθει και που θα σταματήσει και συχνά συμβαίνει, οι άνθρωποι αυτοί να στέκουνε σε δυο διαφορετικά σημεία, μην μπορώντας να συμφωνήσουν σχετικά με την τοποθεσία της στάσης».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναγιώτη, πώς είναι να ασχολείσαι επαγγελματικά με το σώμα σου;

Άντονυ Παπαμιχαήλ:

«Νύχτες Ιουλίου. Απαράμιλλες. Πώς να τις ζωγραφίσω; Με τι να τις συγκρίνω;»

Ο Άντονυ Παμαμιχαήλ υποδύεται τον Εμίλ, τον θείο του Γιόζεφ. Έναν πολυταξιδεμένο, πλακατζή θείο, «τον θείο που όλοι έχουμε», που συνεχώς ανακαλεί ιστορίες απ' τους εξωτικούς προορισμούς που έχει επισκεφθεί.

Αρίστη Σπύρου Γιάννης Χόρτης

Η Αρίστη Σπύρου και ο Γιάννης Χόρτης μοιράζονται τέλος μαζί μας ένα μεταξύ τους διάλογο:

Ντοζία: Γιόζεφ, ένας περιπλανώμενος ιππότης καβάλα στο άλογο του διαβαίνει μέσα απο μία πύλη. Γιόζεφ: Η πύλη έκλεισε βίαια πάνω του και μοίρασε τον ιππότη με το άλογο του στη μέση Nτοζία: Από τότε ο μισός καβαλάρης ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο πάνω στο μισό άλογο του για να βρει το άλλο του μισό. Γιόζεφ-Ντοζία: Μισός και μισό. Μισό και μισός

Ο Γιόζεφ, σύμφωνα με τον Γιάννη Χόρτη «είναι χαμένος στον κόσμο των ονείρων, ακροβατώντας ανάμεσα στην οικογένεια και στον έρωτα».

Η Ντοζία, συμπληρώνει η Αρίστη Σπύρου, «είναι η κινητήριος δύναμη του Γιόζεφ. Ο ποιητικός τους έρωτας που δεν πραγματώνεται ποτέ. Η ανάμνηση μιας νύφης».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: «Μην μετράτε την επιτυχία μόνο με εισπράξεις και νούμερα»

Οι παραστάσεις στο Θέατρο Αποθήκες ανεβαίνουν κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή, μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου

Loader