Πρόγευμα στο Bistro 55

Πρόγευμα στο Bistro 55

Πρόγευμα στο Bistro 55
Πρόγευμα (brunch) με ποτό και ομαδικό επιδόρπιο στα 20 ευρώ

Αν είσαι φαν του πρωινού κυριακάτικου ξυπνήματος, υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες στις οποίες μπορείς να επιδοθείς. Μια από τις αγαπημένες μου είναι σίγουρα η απολαυστικά αργή βρώση ενός καλού προγεύματος χωρίς την πίεση του χρόνου να κλέβει τη χαρά της πέψης. Ηδονιστικό; Ίσως. Στις μέρες μας πρέπει να έχεις την πολυτέλεια του χρόνου για να καθίσεις να φας πρόγευμα, πόσο μάλλον να σου το ετοιμάσουν. Είπα όμως να θυσιάσω λίγο απ’ τον ύπνο και να βρω την παρέα στο Bistrot 55 στη Λεμεσό.

Σπάνια πάντως τυχαίνει να μου προτείνουν να πάω για φαγητό κάπου που να μην γνωρίζω ήδη τι να περιμένω. Με φοβίζει η σύσταση εστιατόριου ειδικότερα όταν γίνεται με ενθουσιασμό αφού αν μετά ακολουθήσει απογοήτευση, είναι δύσκολο να την κρύψεις. Είναι socially awkward. Όμως YOLO. Όταν σου προτείνουν πρόγευμα στο Bistrot 55 θα πας.

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ Καθίσαμε σ’ ένα κατάμεστο από κόσμο χώρο, το επίπεδο ηχορύπανσης ήταν όμως σχετικά χαμηλό. Μιας και ήταν καλή μέρα, προτιμήσαμε τη στοά στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου. Έξω έχει πιο χαλαρή ατμόσφαιρα σε σύγκριση με μέσα, plus έχει κι έναν αέρα χιπστεριάς που δεν είναι επιτηδευμένος, παρά το γκραφίτι στον τοίχο. Whatever.

ΦΑΓΗΤΟ Αρχικά σκέφτηκα να παραγγείλω αυγά ποσέ με σολωμό (aka eggs royale) λόγω όμως μεγάλης ζήτησής του το εν λόγω πιάτο ήταν σε έλλειψη και κατέληξα στην κλασικούρα του πρωινού, τα μυθικά eggs benedict.

Αν ακόμη δεν γνωρίζεις τι είναι αυτό το πιάτο, μην φοβάσαι, δεν είσαι εκτός πραγματικότητας. Τα αυγά benedict είναι ποσέ αυγά συνήθως σε αγγλικό μάφιν, είτε με μπέικον είτε με πάρμα χάμ και σάλτα hollandaise. Στη Νέα Υόρκη, την πόλη προέλευσης του, υπάρχουν εκατοντάδες μέρη που σερβίρουν άψογα αυγά Μπένεντικτ, ένα εκ των οποίων το ξακουστό Waldorf Astoria.

Φωτογραφία Περικλής Παπαδόπουλος

Ένα πιάτο που αν και μπορείς να το απολαύσεις πλέον σε αρκετά εστιατόρια της Κύπρου, δεν θεωρώ ότι το δοκίμασα κάπου και να ξεπερνούσε τη μετριότητα. Αυτό εξαιτίας της εκτέλεσης της σάλτσας hollandaise η οποία στις πλείστες περιπτώσεις είναι περισσότερο ξινή πάρα βουτυρένια. Οφείλω να ομολογήσω ότι στο Bistrot 55 ήταν η πρώτη φορά που απόλαυσα το πιάτο αυτό στην Κύπρο και το συστήνω. Δεν είχε κανένα λάθος γευστικά, τα αυγά ήταν τέλεια ψημένα και είχε αυτή τη βουτυρένια γεύση που το καθιστά τόσο απολαυστικό. Να επισημάνω στο μεταξύ ότι το πάρμα χάμ είναι από το γνωστό delicatessen Bavarian. Αν και το πιάτο μου είχε κρυώσει λίγο περισσότερο από όσο θα ήθελα όταν μου το είχαν φέρει, το απόλαυσα κι αυτό λέει πολλά.

Φωτογραφία Περικλής Παπαδόπουλος

Από πρωινό κοκτέιλ θα πρότεινα να προτιμήσετε το Bellini από το Mimosa ενώ αν δεν είστε φαν του αυγού, πολύ καλή επιλογή είναι το steak sandwich με καραμελωμένα κρεμμύδια και πατατούλες. Για ομαδικό επιδόρπιο δοκιμάστε το french toast. Καλή γεύση αν και θα το προτιμούσα να ήταν ψημένο ομοιόμορφα. Ήταν λίγο soggy. Τι να πω; Με κερδίζει το maple syrup.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ Λόγω αυξημένης κίνησης, το φαγητό είχε μια μικρή καθυστέρηση. Άξιζε όμως η αναμονή.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Είμαι περίεργη να πάω εκεί για δείπνο!

Loader