26 May 2018

The 20 euros Review στο «Bavarian»

Ορεκτικό, κυρίως πιάτο και γερμανική μπίρα στα είκοσι (20) ευρώ

Γράφει η Στέφανη Μαρίσα Λάμπρου.

Το Bavarian Delicatessen αποτελεί θεσμό για την πόλη. Εκτός από delicatessen με εισαγωγές τυριών, αλλαντικών και άλλων υπέροχων εποχιακών εδεσμάτων, είναι εστιατόριο που σερβίρει αυθεντική γερμανική κουζίνα. Πώς διαφοροποιείται; Τα λουκάνικα Gutmann κατασκευάζονται in house. Το ίδιο και ορισμένα από τα αλλαντικά και συνοδευτικά όπως το sauerkraut και η πατατοσαλάτα. Υπάρχει κάτι να εκτιμήσεις περισσότερο από ένα εστιατόριο που σερβίρει δικά του παρασκευασμένα λουκάνικα; Ρητορικό το ερώτημα.

Για τους αυτοαποκαλούμενους foodies το Bavarian είναι παράδεισος. Είναι όλα όσα θες να έχει ένα μαγαζί: φτιάχνει και σερβίρει δικά του προϊόντα, είναι ντελικατέσεν που πωλεί άψογα τυριά, αλλαντικά, γερμανικές μπίρες και εδέσματα πάσης φύσεως, έχει καλή ατμόσφαιρα και προπάντων το φαγητό είναι πάντοτε καλό. Ανήκει στην πολύ μικρή κατηγορία των εστιατορίων που κρατούν διαχρονικά ψηλά το επίπεδό τους.

Όντας οικογενειακή επιχείρηση, η αφοσίωση και το πάθος στην παράδοση έχει τα θεμιτά αποτελέσματα και έχει κερδίσει μια σταθερή και φανατική πελατεία. Η γερμανική βαυαριανή παράδοση είναι στο προσκήνιο με βασικό πρωταγωνιστή το κρέας. Με πληθώρα φρέσκων σαλατών και πιάτα όπως καπνιστή πάπια με σως από κεράσι και χοιρινό με σάλτσα από μανιτάρια η απόφαση για παραγγελία είναι δύσκολη. Εντούτοις when in Rome , do as the Romans.

Μπορεί να μην είσαι ο μεγαλύτερος φαν του χοιρινού αλλά στο Bavarian θα γίνεις. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις και είναι το βασικότερο είναι ότι τα λουκάνικα που σερβίρονται κατασκευάζονται in house με πολύ μεράκι και είναι εξαιρετικά. Αν και το σνίτσελ και οι μπριζόλες είναι επίσης καλή επιλογή, τα λουκάνικα θεωρώ είναι η απόλυτη. Είτε με γέμιση τυριού είτε με βότανα είναι εξαιρετικά.

Παραγγείλαμε ένα μικρό platter με τυριά για ορεκτικό και μετά το platter με λουκάνικα για δυο με γερμανική πατατοσαλάτα και συνοδευτικό sauerkraut. Από μπίρα παραγγείλαμε την Weltenburger Kloster την παλαιότερη σκούρα μπίρα η οποία είναι εισαγωγή του εστιατορίου. Τα λόγια είναι περιττά. Η ποιότητα διαφαίνεται σε κάθε μπουκιά όπως και η άψογη γεύση. Αναπόδραστα ένα από τα top 5 καλύτερα εστιατόρια της Λεμεσού με τα καλύτερα πιάτα. Να σας προειδοποιήσω όμως ότι για βραδινό είναι ανοικτό μονό Τετάρτη και Παρασκευή και για μεσημεριανό Σαββάτου μια κράτηση θα τη χρειαστείτε.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Φιλική και οικογενειακή υπόθεση. Σαν στο σπίτι σου.

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
Πετρόκτιστο κτίριο με άπλετο χαρακτήρα σε κεντρικό σημείο της πόλης.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια - ντελικατέσεν της Λεμεσού. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, επιβάλλεται.

sauerkraut είναι το ξινίλαχανο δηλαδή το λάχανο που έχει υποστεί ζύμωση. Πεντανόστιμο συνοδευτικό πιάτο πλούσιο σε ένζυμα και παραδοσιακό στη Γερμανία

Δες και το προηγούμενο

Σχετικά με την συντάκτρια

Στέφανη Μαρίσα Λάμπρου

Η Στέφανη Μαρίσα πιστεύει ότι ο κυνισμός είναι ένδειξη ρομαντισμού και ο σαρκασμός βασικό συστατικό του χιούμορ. Επίσης πιστεύει πως ο Δάντης θα έγραφε μια διαφορετική εκδοχή της «Κόλασης» αν γνώριζε τους Κύπριους πολιτικούς

Δες κι αυτά

The 20 Euros Review