The 20 euros Review στο «The Woody»

The 20 euros Review στο «The Woody»

The 20 euros Review στο «The Woody»
Κυρίως γεύμα με 1/2 pint στα 18 ευρώ

Για εγωιστικούς μάλλον λόγους, δεν ήμουν σίγουρη αν το review αυτό έπρεπε να δημοσιευθεί. Θα ήταν ίσως προτιμότερο να κρατήσω το εν λόγω μέρος μακριά από γνώριμα πρόσωπα και κυρίως να μην το «χαλάσω» για τους κυρίως φιλήσυχους Άγγλους θαμώνες του.

Ακριβολογώντας, δεν πρόκειται γι' ακόμη ένα εστιατόριο: Είναι ένα gastro-pub και κατά πάσα πιθανότητα το μοναδικό που έχουμε στην Κύπρο. Είναι τόσο καλό που μετά βεβαιότητας μπορώ να το αποκαλέσω ως ... την ανακάλυψη της χρόνιας! Αναφέρομαι βεβαίως στο The Woody που βρίσκεται στην Επισκοπή.

Όταν βλέπεις είτε το No Reservations είτε το Layover με τον Anthony Bourdain νιώθεις απίστευτα άτυχος που ζεις σε χώρα στην οποία δεν υπάρχει ουσιαστική γαστρονομική καινοτομία και τα πλείστα εστιατόρια αγγίζουν την μετριότητα. Αν και υπάρχει πρόοδος την τελευταία δεκαετία, τα concept και τα πιάτα που προσφέρονται στα περισσότερα μαγαζιά παραμένουν συντηρητικά. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετά εστιατόρια που να έχουν να προσφέρουν περισσότερα πέρα από συνηθισμένες προτάσεις με χρήση συνηθισμένων υλικών και boring παρουσίαση.

Όταν επομένως ανακαλύπτεις ένα χώρο που σε εκπλήσσει τόσο απρόσμενα, ως πραγματικός κοιλιόδουλος δεν μπορείς παρά να το ερωτευτείς.

απλή ατμόσφαιρα που δεν χρειάστηκε την επέμβαση ενός interior whatever

Το The Woody δεν προσποιείται να είναι κάτι που δεν είναι. Ανεπιτήδευτη, απλή ατμόσφαιρα που δεν χρειάστηκε την επέμβαση ενός interior whatever. Στόχος του, απλός: να σερβίρει υψηλής ποιότητας πιάτα μπιραρίας. Πιάτα που είτε μπορείς να μοιραστείς, είτε ατομικά. Απο beef carpaccio και tuna tartare μέχρι burgers, πάπια με μυελό και πουρέ από παστινάκι, το The Woody απλά επιβεβαιώνει πως το πολύ καλό φαγητό δεν χρειάζεται να παρουσιάζεται σε bourgeois-y context και να είναι ακριβό. Απεναντίας, το κάλο φαγητό και η δημιουργικότητα πρέπει να είναι παντού.

ΦΑΓΗΤΟ Μιας και μιλάμε για μπιραρία, τα pints (πρέπει να) ρέουν άφθονα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από ales, IPAs, lagers και stouts οπότε επιλέξτε με βάση την αρέσκεια σας. Σημαντικό να σημειωθεί ότι το μαγαζί έχει γενικώς πολύ κάλο μπαρ και απίστευτα ωραία κοκτέιλ σε εξαιρετικές τιμές!

Για ορεκτικό δοκίμασα τα μανιτάρια με σκόρδο στο φούρνο με ντομάτα, βότανα με τυρί τοπολίνο και βοδινό carpacio το οποίο είναι αυστραλέζικο black angus prime cut που σερβίρεται με παλαιωμένο βαλσάμικο, λάδι λευκής τρούφας φρέσκα ρόκα και τυρί Γκούντα τεσσάρων ετών. Ακούγονται υπέροχα; Είναι!

Οι γευστικοί συνδυασμοί άψογοι και το επίπεδο και το μεράκι του σεφ Sebastian Cwiek διαφαίνεται έντονα σε αυτά. Από τα καλύτερα ορεκτικά που έχω δοκιμάσει στο νησί. Τα υλικά είναι προφανώς φρέσκα και η εκτέλεση άψογη.

Για κυρίως δοκίμασα το χοιρινό καρέ (220g) με συνδυασμό hoisin σος και gravy με πατάτες εμποτισμένες σε λασμαρί αγκινάρες και σοτέ cherry τομάτες. Το χοιρινό λιώνει στο στόμα και η σος του προσδίδει μια γλυκιά γεύση που έρχεται σε ισορροπία με την οξύτητα των τοματών. Η παρουσίαση εντυπωσιακή και η εκτέλεση ακόμη καλύτερη.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ Πολύ καλό και φιλικό προσωπικό. Η συνεννόηση γίνεται κυρίως στα Αγγλικά.

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ Απλό και ζεστό μαγαζί που δεν λησμονεί το γεγονός ότι είναι ένα πολύ κάλο pub.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Must-try! Ανακάλυψη της χρονιάς.

Loader