9+1 πράγματα που πρέπει να κάνετε, αν επισκεφτείτε τη Βιέννη τα Χριστούγεννα

9+1 πράγματα που πρέπει να κάνετε, αν επισκεφτείτε τη Βιέννη τα Χριστούγεννα

Ετοιμάστε βαλίτσες και γιορτινή διάθεση!

Η πόλη των Χριστουγέννων υπόσχεται να σας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και να αποτελέσει η αιτία που θα δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις με τους φίλους σας και την οικογένειά σας.

Η καλύτερη εποχή να επισκεφτεί κανείς τη Βιέννη είναι από το τέλος Νοέμβρη μέχρι και το τέλος του Δεκέμβρη. Δηλαδή κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο. Η πόλη βάζει τα γιορτινά της και υποδέχεται τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο. Το ζεστό κρασί και οι τοπικές λιχουδιές θα σας ζεστάνουν στο τσουκτερό κρύο, ενώ τα φώτα της πόλης θα ζεστάνουν τις καρδιές σας. 

 

1. Πηγαίνετε στα Christmas Markets

Τα Christmas Markets της Βιέννης συγκαταλέγονται στα καλύτερα του κόσμου και έχουν χρόνια ιστορία. Ξεκινούν συνήθως αρχές του Νοέμβρη και βρίσκονται στο πάρκο Rathausplatz μέχρι τα μέσα του Γενάρη. Φέτος στο χώρο φιλοξενούνται 101 περίπτερα, τα οποία προωθούν τη βιωσιμότητα. Μάλιστα η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Βιέννης ονομάζεται “EkoEvent”. Προσφέρουν στον κόσμο φαγητό και ποτό, παραδοσιακά εδέσματα, από οργανικά λουκάνικα μέχρι λάργκος, ζεστό κρασί και παντς, χειροτεχνίες, παιχνίδια, ρούχα και αξεσουάρ, στολιδια και δώρα.

 

christmas markets

2. Επισκεφθείτε το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων 

Το Μουσείο των ψευδαισθήσεων στη Βιέννη είναι ένας χώρος που πρέπει να επισκεφθείς.  Ανταποκρίνεται στο όνομά του με μια μικρή συλλογή εγκαταστάσεων που εξαπατούν, εκπλήσσουν και φέρνουν ένα σαστισμένο χαμόγελο στο πρόσωπό σας. Βρίσκεται  σε κεντρική περιοχή, είναι κατάλληλο για παιδιά και ιδανικό για instagramable φωτογραφίες.

illusions

3. Πηγαίνετε σε μια έκθεση 

Προς το τέλος του χρόνου στη Βιέννη διοργανώνονται πολλές εκθέσεις ιστορίας, τέχνης και επιστήμης. Υπάρχουν ολόχρονα, ωστόσο κατα τη περίοδο των χριστουγέννων η πόλη εκτός από χριστουγεννιάτικα markets, είναι διάχυτη από Τέχνη! Μη χάσεις να δεις μοναδικά έργα τέχνης από κοντά. 

Υπάρχουν εκθέσεις με επίκεντρο τον Μιχαήλ Άγγελο και την εξέλιξη της ανθρώπινης μορφής και εκθέματα ονομάτων όπως Dürer, Rembrandt, Raphael, Schiele και Klimt. Το Kunsthistorisches Museum εξερευνά μνημειώδεις ταπετσαρίες της Αναγέννησης, η Bank Austria Kunstforum Wien μας μεταφέρει στη σύγχρονη εποχή με μια αναδρομική έκθεση για τον Robert Motherwell, το Lower Belvedere παρουσιάζει την τέχνη της Louise Bourgeois με μια αντιπαράθεση των πρώιμων έργων ζωγραφικής της με μεταγενέστερα έργα για την απεικόνιση των κοινών θεμάτων και το Upper Belvedere έχει τον ιδιόκτητο πίνακα του Klimt Adele Bloch-Bauer II σε ειδική έκθεση.

 

klimt

4. Πηγαίνετε στ Chocolate Factory 

To  Μουσείο Σοκολάτας της Βιέννης ψυχαγωγεί και εκπαιδεύει νέους και ενήλικες λάτρεις της σοκολάτας στα διάφορα τμήματα του μουσείου. Υπάρχει ενότητα Ιστορίας, Παιχνιδιών, Γλυπτών, αλλά και Εργαστηριων που μπορείτε να μάθετε και να ζήσετε την τέχνη της παρασκευής σοκολάτας. Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας, θα αφεθείτε σίγουρα με ευκολία στον γευστικό κόσμο της σοκολάτας και θα δημιουργήσετε τα δικά σας γλυκά αριστουργήματα.

 

 

choco

 

5. Ακούστε Vivaldι & Mozart στο Musikverein

Μια εμπειρία που προφανώς και δεν πρέπει να χάσετε είναι μια συναυλια των "τεσσάρων εποχών" του Vivaldi στις αίθουσες του παγκοσμίου φήμης Musikverein. Ανακαλύψτε ένα σημαντικό σημείο του πολιτιστικού ημερολογίου της Βιέννης και απολαύστε μια βραδιά με όμορφη μουσική στο Musikverein, ή στο Golden Hall είτε στο Brahms Hall. Αφήστε τη μουσική να φουσκώσει γύρω σας και ακούστε Μότσαρτ, Χάιντν και Βιβάλντι σε κλασική συναυλία.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει βιεννέζικα κλασικά κομμάτια από τον Μότσαρτ και τον Χάιντν. Το δεύτερο μέρος αποτελείται από το θρυλικό κοντσέρτο για βιολί του Βιβάλντι «The Four Seasons», με ένα σύνολο εγχόρδων και Αυστριακούς σολίστ διεθνούς φήμης. Σίγουρα θα γοητευτείτε από αυτή τη μοναδική εμπειρία.

4 σεασονσ

6. Δείτε τα φώτα της πόλης 

Δεδομένου ότι η πόλη έχει μια συγκεκριμένη εικόνα να διατηρήσει, τα χριστουγεννιάτικα φώτα της Βιέννης τείνουν να μην έχουν πάρα πολλούς Αϊ Βασίληδες ή τάρανδους που χορεύουν. Διατηρούν μια πιο σικ εικόνα και διακόσμηση, γεγονός που ξεχωρίζει από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, δημιουργώντας μια μαγευτική και όμορφη ατμόσφαιρα.Αναμένετε κρυστάλλινες αλυσίδες με χιλιάδες LED να μπαίνουν για ισχύ. 

lights

7. Κάντε ice skating 

Εάν θέλετε να στροβιλιστείτε και να γλιστρήσετε στον καθαρό αέρα της Βιέννης, τότε οι κύριες κεντρικές επιλογές είναι:

Ο Σύλλογος Παγοδρομιών της Βιέννης, που διαθέτει ένα μεγάλο υπαίθριο παγοδρόμιο, το οποίο ανοίγει από νωρίς το πρωί. 

Το Christkindlmarkt, που προσφέρει ένα μάλλον ρομαντικό μονοπάτι για πατινάζ στον πάγο από το παρακείμενο πάρκο. Λειτουργεί ως ένα είδος προθέρμανσης για την πολύ μεγαλύτερη εκδήλωση Ice World που ξεκινά στις 19 Ιανουαρίου 2024.

ice skating

 

8. Φάτε και πιείτε

Καθώς θα περιπλανιέστε στους δρόμους της Βιέννης το χειμώνα, θα βρείτε πολλά μικρά περίπτερα Maronistand που πωλούν ψητά κάστανα και σνακ με βάση τις πατάτες. Αντιπροσωπεύουν κυρίως το ταλέντο των χριστουγεννιάτικων αγορών, μαζί με τα πολλά περίπτερα που πωλούν χριστουγεννιάτικα punch σε μυριάδες ποικιλίες.

Η κατανάλωση κάστανων και punch μετράει στη συλλογή των προτεινόμενων χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων. Ορισμένα ψημένα φαγητά εμφανίζονται μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων. Μεταξύ των πιο δημοφιλών εποχιακών λιχουδιών είναι το Lebkuchen, που θυμίζει τζιντζερόψωμο, το stollen, που θυμίζει fruit cake, τα Weihnachtskekse και τα Spekulatius, διάσημα χριστουγεννιάτικα μπισκότα. 

Το Christmas Punch(Weihnachtspunsch) έχει μια σοβαρή παράδοση στους δρόμους της Βιέννης κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Μικροι και μεγάλοι, τουρίστες και ντόπιοι, πίνουν το χριστουγεννιάτικο ποτό (αλκοολούχο και μη), σχεδόν όλες τις ώρες της μέρας. Υπάρχουν πολλές εκδοχές. Μη χάσετε την ευκαιρία να πιείτε ζεστό punch και να τσουγκρίσετε τα όμορφα ποτήρια σας με τους δικούς σας ή με τους περαστικούς! 

 

punch

9. Περπατήστε στην πόλη και στα πάρκα 

Δείτε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στη Βιέννη, περπατώντας από παλάτι σε παλάτι στο όμορφα φωτισμένο κέντρο της πόλης. Ανακαλύψτε όμορφα μέρη με την υπέροχη αρχιτεκτονική και περπατήστε μέσα στα στολισμένα πάρκα. Κάθε γωνιά, κάθε σοκάκι έχει να σας προσφέρει μια γραφική εικόνα, αλλά και υπέροχες μυρωδιές. Artisans φουρνοι, ντελικατέσεν, κρασί, γλυκά υπάρχουν διάχυτα στο κέντρο της πόλης.

streets

 

10. Πηγαίνετε στο Silversterpfad 

Όσον αφορά τα πάρτι, η ίδια η πόλη έχει τη δική της μεγαλειώδη εκδοχή που απολαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι: Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Βιέννη έχει να κάνει με το Silvesterpfad, που κυριολεκτικά μεταφράζεται ως «μονοπάτι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς». Μια σειρά εκδηλώσεων προγραμματίζεται σε όλο το κέντρο της πόλης και η 

διασκέδαση ξεκινά κανονικά στις 2 μ.μ. της 31ης Δεκεμβρίου και διαρκεί έως τις 2 το πρωί της επόμενης ημέρας. Τραγουδιστές, συγκροτήματα, ορχήστρες και DJs στις σκηνές του Silvesterpfad διασκεδάζουν τους πάντες, από τα μεσάνυχτα και μετά. Δεκάδες πάγκοι φαγητού και ποτού δημιουργούν μια φιλική ατμόσφαιρα, όπου όλοι είναι γνωστοί μεταξύ τους και γιορτάζουν μαζί την πρωτοχρονιά. 

Τα μεσάνυχτα ο κόσμος συγκεντρώνεται στην πλατεία Stephansplatz μπροστά από τον καθεδρικό ναό για να ακούσει τα μεσάνυχτα του Pummerin.

new years

Φωτογραφίες 

Loader