H Exness συμβάλλει στη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς της Κύπρου μέσα από πρωτοβουλίες πυροπροστασίας

H Exness συμβάλλει στη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς της Κύπρου μέσα από πρωτοβουλίες πυροπροστασίας

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 στη Λεμεσό και τη Λάρνακα, η Exness, η παγκοσμίου βεληνεκούς fintech εταιρεία, δεσμεύτηκε με το ποσό των 300,000 ευρώ για την ενίσχυση της ικανότητας του Τμήματος Δασών κατά μελλοντικών πυρκαγιών

Οι αγροτικές περιοχές της Κύπρου απειλούνται όλο και περισσότερο από καταστροφικές πυρκαγιές, δημιουργώντας σημαντικό κίνδυνο στα φυσικά τοπία του νησιού μας.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 στη Λεμεσό και τη Λάρνακα, η Exness, η παγκοσμίου βεληνεκούς fintech εταιρεία, δεσμεύτηκε με το ποσό των 300,000 ευρώ για την ενίσχυση της ικανότητας του Τμήματος Δασών κατά μελλοντικών πυρκαγιών. Η δέσμευση της εταιρείας αναπτύχθηκε σε ένα τρίπτυχο σχέδιο για τη ριζική επίλυση αυτού του ζητήματος, με το τελικό ποσό να διπλασιάζεται.

Η ανταπόκριση της Exness στις δασικές αυτές απειλές ξεκίνησε με τη δωρεά τριών υπερσύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων και ενός ημιφορτηγού εξοπλισμένου με αντλία νερού. Έδωσε έτσι τη δυνατότητα σε πυροσβέστες και στις πληγείσες κοινότητες τα εργαλεία για την γρήγορη αντιμετώπιση μελλοντικών πυρκαγιών. Επιπλέον, για να αποκαταστήσει τα οικοσυστήματα που έχουν υποστεί ζημιά από τις πυρκαγιές, η Exness οργάνωσε μια πρωτοβουλία δενδροφύτευσης, προσθέτοντας 500 δέντρα σε κατεστραμμένο τοπίο. 

Αναγνωρίζοντας την κρίσιμη ανάγκη για προληπτικές πρωτοβουλίες, η Exness συνεργάστηκε επίσης με το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Κύπρου, για να αναπτύξει 3 καινοτόμα μη-επανδρωμένα drones που μπορούν να εντοπίζουν πυρκαγίες και να ειδοποιούν το Τμήμα Δασών σε πολύ αρχικό στάδιο. Για να ενισχύσει στην πυροσβεστική ικανότητα του Τμήματος Δασών όσον αφορά στη χρήση των drones, η Exness επίσης καλύπτει το κόστος τριών χειριστών drone για δυο χρόνια. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση στον εντοπισμό δασικών πυρκαγιών έχει τη δυνατότητα να φέρει επαναστατικά αποτελέσματα στην πρόληψη των πυρκαγιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι συνεισφορές έχουν ευρέως αναγνωριστεί, με την Exness να λαμβάνει δύο Responsible Business Awards. 

Ο Martin Thorvaldsson, Exness Head of Community, δήλωσε: “Μέσω των συνεχών συνεισφορών μας, έχουμε σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο. Τα πυροσβεστικά οχήματα και τα καινοτόμα drones ανίχνευσης πυρκαγών εξοπλίζουν το Τμήμα Δασών με την ικανότητα και την τεχνολογία για την κατά μέτωπο αντιμετώπιση του προβλήματος. Η δέσμευσή μας για περεταίρω ενέργειες παραμένει αφού στόχος μας είναι μια πιο ασφαλής, καθαρή και πράσινη Κύπρος.” 

Η Exness, είναι μια fintech εταιρεία παγκοσμίου εμβέλειας, που αποδίδει την επιτυχία της σε ένα συνδυασμό προηγμένης τεχνολογίας και ήθους έτσι ώστε να προσφέρει σε traders σε όλο τον κόσμο μια απόσκοπτη εμπειρία στις διεθνείς αγορές. Πέρα από τα επιχειρηματικά της επιτεύγματα, η Exness έχει ένα ολοκληρωμένο πλάνο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, μέσα από το οποίο δείχνει την αφοσίωσή της στην βελτίωση και υποστήριξη των χωρών όπου δραστηριοποιείται.  

Loader