Ψάχνετε ένα ονειρικό ήσυχο μέρος για διακοπές; Ένα κρυφό διαμάντι βρίσκεται νότια του Πηλίου

Ψάχνετε ένα ονειρικό ήσυχο μέρος για διακοπές; Ένα κρυφό διαμάντι βρίσκεται νότια του Πηλίου

Το νησί που δεν έχει αυτοκίνητα και με 10 ευρώ τη μέρα μπορείτε να κάνετε ονειρικές διακοπές

Ξεχάστε τις πολυτέλειες, ξεχάστε τη νυχτερινή ζωή, ξεχάστε και τα αυτοκίνητα.

Αν ονειρεύεστε μυκονιάτικες διακοπές, βουτιές στις πισίνες υπό τους ήχους των τελευταίων hits και παγωμένα κοκτέιλ σίγουρα βρίσκεστε στο λάθος μέρος. Το πανέμορφο Παλαιό Τρίκερι, είναι για λίγους. Για πολύ λίγους.

Ο λόγος γίνεται για ένα ακατέργαστο, μαγευτικής ομορφιάς νησάκι στο Νότιο Πήλιο, το οποίο μοιάζει να έχει ξεχάσει για τα καλά ο χρόνος.

Κάτι που θα καταλάβετε από τη στιγμή που θα αποφασίσετε να το επισκεφτείτε. Πάρτε μαζί σας μαγιώ, λίγα καθημερινά ρούχα, το ταίρι σας  και ένα ωραίο βιβλίο. Δεν θα χρειαστείτε τίποτα άλλο.

παλαιο τρικερι

Πώς θα φτάσετε

Στο νησί φτάνετε μόνο με θαλάσσιο ταξί! Κανένα πρόβλημα, μιας και με μια μικρή βαλίτσα είναι αρκετή για να περάσετε τέλειες διακοπές. Οδηγήστε  μέχρι τον Αλογόπορο, μπείτε στο θαλάσσιο ταξί και… αντίο πολιτισμέ. Από εδώ και στα εξής το μόνο που θα βλέπετε είναι θάλασσα, πράσινο και τα βουνά του Πηλίου και της Ρούμελης.

Αυτοκίνητο δεν θα συναντήσετε πουθενά. Είναι παντελώς άχρηστο αν σκεφτείτε ότι μέσα σε τρεις ώρες έχει περπατήσει το νησί απ’ άκρη σ’ άκρη.

Μόλις φτάσετε, δεν θα εντοπίσετε περισσότερους από μερικές δεκάδες μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι ζουν από τις επιχειρήσεις τους στο νησί: Τα παραδοσιακά τους ταβερνάκια, τα ενοικιαζόμενα και τα καφενεία. Αν δεν έχετε πιει ελληνικό καφέ με αυτή τη θέα, δεν φαντάζεστε τι χάνετε.

 

Τι να φάτε 

Τι άλλο από φρέσκο ψάρι; Τηγανιτά καλαμαράκια ή ξυδάτο χταποδάκι; Εκεί τα πράγματα είναι απλά. Πίνετε το ουζάκι σας και απολαμβάνετε τους πεντανόστιμους ψαρομεζέδες που μυρίζουν καλοκαίρι και παράδοση.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε τους σερβιτόρους να γεμίσουν το τραπέζι σας με τα καλούδια της ημέρας. Ξέρουν πάντα τι είναι αυτό που αξίζει να φτάσει στο πιάτο μας.

 

Πού να μείνετε

Οι επιλογές δεν είναι πολλές, καλύπτουν όμως όλα τα γούστα. Υπάρχουν διαθέσιμοι ξενώνες αλλά και μερικές σουίτες – μη φανταστείτε υπερπαραγωγή, αλλά σαφώς πιο grande από το ενοικιαζόμενα δωμάτια που θα βρειτε ως επιλογή. Οι λάτρεις της περιπέτειας πάντως, επιλέγουν κάτι άλλο. Κάτι πολύ διαφορετικό.

Εσείς θα λέγατε το «ναι» στη διαμονή στο Μοναστήρι της Παναγιάς Ευαγγελίστριας, στην κορυφή του λόφου του νησιού;

Ο λόγος για έναν μεγαλοπρεπή ναό που ξεκίνησε να οικοδομείται από τους πειρατές το 1825, μετά την εύρεση της περίφημης Εικόνας της Παναγιάς στη ρίζα κάποιου δέντρου. 

Ολοκληρώθηκε το 1837. Εκεί έζησαν 5.000 «αριστερές» γυναίκες που εξορίστηκαν λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, όσοι επιλέγουν να μείνουν σε κάποιο από τα 100 κελιά της Ιερής Μονής, απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα, την απομόνωση, το φρέσκο πρωινό στην πλακόστρωτη αυλή και την απόλυτη ηρεμία, το συστήνουν ανεπιφύλακτα.

Και το καλύτερο; Ένα ζευγάρι μένει εκεί με λιγότερα από 15 ευρώ την ημέρα.

τρικερι

Και το μπάνιο;

Όπως είπαμε, θα χορτάσετε θάλασσα. Οι παραλίες είναι ελάχιστες, σε γεμίζουν, όμως, και με το παραπάνω.

Οι ντόπιοι αναφέρονται σε αυτές ως Αφέτκα, Αγία Σοφία και Πράσινη Άμμος, όλες κοντά η μία στην άλλη. Άγριες, με τυρκουάζ νερά και καθαρές όσο θα δυσκολευτείτε να πιστέψετε, θα σε κάνουν να μην θέλετε να φύγετε.

Αν δεν είναι αυτό νησί για ζευγάρια, τότε ποιο;

Μεταξύ μας, πάντως, και μόνοι σου να πάτε μια χαρά θα περάσετε. Ποιος δεν χρειάζεται λίγη απομόνωση πού και πού;

 

Πηγή κειμένου

Πηγή φωτογραφιών 

Loader