5 νησιά - παράδεισοι για ονειρεμένες διακοπές

5 νησιά - παράδεισοι για ονειρεμένες διακοπές

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε ένα ταξίδι ζωής;

Tα καλύτερα νησιά στον κόσμο σας περιμένουν. Αν σκέφτεστε ότι ήρθε η ώρα να κάνετε ένα διαφορετικό ταξίδι και να βιώσετε εμπειρίες ζωής, να επισκεφθείτε έναν τροπικό επίγειο παράδεισο που περιβάλλεται από νερό από όλες τις πλευρές, αυτή η λίστα θα σας εμπνεύσει.

Πώς ακριβώς όμως ξεκινά κανείς να σχεδιάζει ένα τροπικό ταξίδι; Πάμε να δούμε τη λίστα με τις καλύτερες διακοπές νησιών για φέτος, που κυμαίνονται κλασικά στην Καραϊβική και τη Μεσόγειο έως σχετικά ανεξερεύνητα πετράδια στη Σκανδιναβία και τη Γαλλική Πολυνησία. Δεδομένης της γεωγραφικής και πολιτιστικής ποικιλομορφίας της λίστας, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε κάτι που να ταιριάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες των διακοπών σας.

Con Dao, Βιετνάμ

cao dao

Το Con Dao συχνά παραβλέπεται ως παραλιακός προορισμός στο Βιετνάμ. Βρίσκεται στα ανοιχτά της νότιας ακτής του Βιετνάμ, το Con Dao είναι ένα μικρότερο νησί με πολύ μικρή εμπορική ανάπτυξη. Γι’αυτόν τον λόγο, οι παραλίες είναι ήσυχες και οι λίγες επιλογές θερέτρου επιτρέπουν μια ιδιαίτερη μεταχείριση στους επισκέπτες τους.  Οι παραλίες είναι μεγάλες με μαλακή άμμο και είναι ιδανικές για ελαφριά θαλάσσια σπορ, όπως το SUP και το καγιάκ, ενώ βρίσκονται σε μικρή απόσταση με καγιάκ από έναν όμορφο ύφαλο για κολύμβηση με μάσκα.. Η περιοχή στο κέντρο της πόλης έχει μια χαριτωμένη παραθαλάσσια ατμόσφαιρα με μικρά εστιατόρια και υπάρχουν συνδέσεις με την ιστορία, αν σας ενδιαφέρει να εξερευνήσετε περισσότερα.

Τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε: Παρακολουθήστε τις χελώνες να εκκολάπτονται: στο γειτονικό νησί, μπορείτε να κατευθυνθείτε το βράδυ και να μείνετε στον σταθμό δασοφυλάκων, όπου θα ενημερωθείτε όταν εντοπίσουν μια μητέρα χελώνα να γεννά τα αυγά της. Αν βρεθείτε εκεί τον Αύγουστο, είναι πιθανό να πιάσετε αυτή τη μαγική εμπειρία. Μείνετε το πρωί όταν το καταφύγιο των χελωνών υποστηρίζει την απελευθέρωση των νεοσσών και παρακολουθήστε τα να βρίσκουν το δρόμο τους προς τη μεγάλη γαλάζια θάλασσα.

Αν σας ενδιαφέρει η ιστορία, μια επίσκεψη στη φυλακή Con Dao θα σας εντυπωσιάσει. Χτίστηκε κατά τη γαλλική αποικιακή εποχή και χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Βιετνάμ-αμερικανικού πολέμου.

Πώς θα πάτε: Από τη Σαϊγκόν, πάρτε μια εμπορική πτήση για το νησί. Η πτήση διαρκεί περίπου μία ώρα και η Vietnam Airlines εκτελεί πολλές πτήσεις την ημέρα.

 

Μαγιόρκα

majorca

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη και η Μαγιόρκα, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ισπανίας, βρίσκεται και πάλι σε άνοδο, λαμβάνοντας ποιοτικό τουρισμό. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφθείτε τη Μαγιόρκα, όπως η ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος και ο πολιτισμός που διατηρείται εκεί εδώ και αιώνες. Η Μαγιόρκα είναι τόσο για όσους αναζητούν ξεκούραση, όσο και για όσους αγαπούν την περιπέτεια ή την ιστορία - ένα νησί που συγκεντρώνει φύση, απίστευτες παραλίες και όρμους, αξιοθέατα της πόλης, γαστρονομία και πολιτιστικές επιλογές.

Τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε: Η Μαγιόρκα είναι γνωστή για τη μεγάλη ποικιλία τοπίων και ακτών με εντυπωσιακούς βράχους. Κατά την επίσκεψή σας, δεν μπορείτε να χάσετε την περιοχή Serra de Tramuntana, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του νησιού, όπου υπάρχουν μερικά από τα πιο όμορφα χωριά της Μαγιόρκας, όπως το Valldemossa, το Deià, το Sóller και το Fornalutx. Μπορείτε να πλεύσετε, να ζωγραφίσετε μια εικόνα δίπλα στην ακτή, να επισκεφθείτε ένα οινοποιείο και να δοκιμάσετε τα κρασιά του και να συναντήσετε ντόπιους ενώ μένετε σε αυτή την περιοχή για λίγες μέρες.

Πώς θα πάτε: Μπορείτε να πάρετε απευθείας πτήση από τη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη και άλλες πόλεις της Ευρώπης ή μπορείτε να πάρετε το πλοίο από τη Βαρκελώνη ή τη Βαλένθια.

 

Tikehau, Γαλλική Πολυνησία

tikehau

Το Tikehau είναι ένα κρυμμένο στολίδι στη Γαλλική Πολυνησία. Η απόστασή του σημαίνει ότι θα βρίσκεστε κοντά στη φύση και τις ακατέργαστες, ανενόχλητες παραλίες - σκεφτείτε κρυστάλλινα νερά με άφθονα ψάρια και κοραλλιογενείς υφάλους, που μπορείτε να απολαύσετε από ένα μπανγκαλόου πάνω από το νερό. Παρθένες, όμορφες παραλίες με ροζ άμμο το καθιστούν ιδανικό για να απολαύσετε τον ήλιο ή να παρακολουθήσετε τα τέλεια ηλιοβασιλέματα. Κλείστε μια διαμονή στο Le Tikehau by Pearl Resorts (συνιστάται ανεπιφύλακτα), όπου ο ζαχαροπλάστης έχει κατακτήσει τη γαλλική κουζίνα, από τέλεια κρουασάν μέχρι την προετοιμασία των ψαριών που πιάσατε νωρίτερα εκείνη την ημέρα.

Τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε: Η κολύμβηση με αναπνευστήρα και οι καταδύσεις είναι το επίκεντρο εδώ, δεδομένου του τεράστιου αριθμού ψαριών, των ανέγγιχτων κοραλλιών και των ζωντανών αχιβάδων, μαζί με την ευκαιρία να κολυμπήσετε ανάμεσα στους καρχαρίες. Μια άλλη δημοφιλής δραστηριότητα είναι το καγιάκ γύρω από την ατόλη σε μικρούς κόλπους για εξερεύνηση.

Πώς θα πάτε: Από τις ΗΠΑ, πετάξτε στο Papeete στο νησί της Ταϊτής. από εκεί, χρησιμοποιήστε τις πτήσεις μεταξύ των νησιών μέσω της Air Tahiti. Αυτό μπορεί να απαιτεί μια διανυκτέρευση πριν πάρετε μια πτήση για Tikehau, ακολουθούμενη από μια σύντομη βόλτα με βάρκα στο θέρετρο της επιλογής σας.

 

Νησί Vega, Νορβηγία

vega

Το νησί Vega βρίσκεται λίγα μίλια νότια του Αρκτικού Κύκλου, ακριβώς έξω από την ακτή του Helgeland στη Νορβηγία. Θα πρέπει να το επισκεφτείτε λόγω της εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς, της άγριας ζωής, της μεγάλης ποικιλίας δροσερών δραστηριοτήτων και της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Το Vega είναι μέρος ενός απίστευτα μεγάλου αρχιπελάγους με χιλιάδες μικρά νησιά και ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 2004.

Τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε: θαλάσσιο καγιάκ, ψάρεμα, πεζοπορία και επίσκεψη στη μοναδική νησιωτική κοινότητα που παράγει μαξιλάρια και παπλώματα από με φτερά που δίνουν οι αγριόπαπιες.

Πώς θα πάτε εκεί: Αρχικά, πετάτε από το Όσλο στο αεροδρόμιο Brønnøysund στο Helgeland. Από εκεί, οδηγείτε στο Horn και παίρνετε ένα οχηματαγωγό για Vega.

 

Ζανζιβάρη

zanzibar

Η Ζανζιβάρη είναι ένα πραγματικά ιδιαίτερο νησί στις ακτές της Τανζανίας, γνωστό ως Spice Island (και όπου γεννήθηκε ο Freddie Mercury). Είναι πλούσιο σε ιστορία και πολιτισμό και προσφέρει όμορφες παραλίες με λευκή άμμο και ζεστό τροπικό καιρό. Υπάρχουν μέρη του νησιού που είναι αρκετά παλιρροϊκά, πράγμα που σημαίνει ότι ο ωκεανός βγαίνει μακριά για μια περίοδο της ημέρας, καθιστώντας την ιδανική στιγμή για να εξερευνήσετε τη ζωή των ζώων που άφησαν πίσω σας στις πισίνες των βράχων. Αν θέλετε να αποφύγετε την παλίρροια, η βόρεια ακτή επηρεάζεται λιγότερο και έχει τις καλύτερες παραλίες. Υπάρχει επίσης ένα πραγματικά εκπληκτικό θέρετρο στα ανοικτά των ακτών της Ζανζιβάρης που ονομάζεται Mnemba Island, το οποίο φιλοξενεί το Mnemba Island Lodge, ένα πολύ αποκλειστικό θέρετρο, και έχει μερικές από τις καλύτερες καταδύσεις σε κοντινή απόσταση.

Τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε: Περιηγήσεις στο Stone Town και δείπνα στον τελευταίο όροφο, κολύμπι με χελώνες, κρουαζιέρες στο ηλιοβασίλεμα, εξερεύνηση του Εθνικού Πάρκου Jozani Chwaka Bay και καταδύσεις.

Πώς θα πάτε: Υπάρχουν απευθείας πτήσεις από το Ναϊρόμπι και την Τανζανία, καθώς και από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και το Ντουμπάι. Οι πτήσεις πηγαίνουν απευθείας στο Διεθνές Αεροδρόμιο Abeid Amani Karume (ZNZ) και στη συνέχεια θα πάρετε ταξί, λεωφορείο ή ιδιωτική οδική μεταφορά στο αντίστοιχο θέρετρο, περίπου μία έως δύο ώρες από το αεροδρόμιο.

Πηγή φωτογραφιών

Πηγή κειμένου

Loader