4+1 ντόπια Coffee Roasters στη Λευκωσία που πρέπει να δοκιμάσετε

4+1 ντόπια Coffee Roasters στη Λευκωσία που πρέπει να δοκιμάσετε

Θέλετε να γευτείτε μοναδικό καφέ; Έχουμε την απάντηση για σας.

Εσείς πόσο εθισμένοι είστε στο μαγικό πρωινό “φίλτρο”;

Τα τελευταία χρόνια, η τέχνη του καφέ θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει καταλάβει το νησί. Αδιαμφισβήτητα, ο καφές ανέκαθεν έπαιζε σημαντικό ρόλο στην κυπριακή κουλτούρα, τόσο για τη γεύση, όσο και για την τελετουργία της παρασκευής. Η μυρωδιά του ψημένου κυπριακού καφέ σίγουρα φέρνει σε όλους μας γλυκές αναμνήσεις από το σπίτι της γιαγιάς, αλλά και από την μέχρι πρόσφατη καθημερινότητά μας. Όταν μπήκε στο παιχνίδι η τέχνη του εσπρέσσο έφερε μαζί της και μια διαφορετική τελετουργία παρασκευής καφέ, που με μεράκι οι λάτρεις του πλέον,  μας ετοιμάζουν καθημερινά, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι στην πορεία της μέρας μας αλλά και μία σοβαρή αφορμή της κοινωνικοποίησης μας.

Έχουμε βρει επαγγελματίες που παίρνουν τους “μαγικούς πράσινους κόκκους” από περιοχές ανά τον κόσμο που παράγουν καφέ και τους μετατρέπουν σε καβουρδισμένους κόκκους που αλέθονται και προσφέρονται στην κούπα μας για κατανάλωση. Μια κούπα γεμάτη μοναδικά αρώματα, γεύσεις και επιγεύσεις. Οι συνδυασμοί είναι άπειροι. 

 

Amber and Joe 

amber and joe

To Amber and Joe είναι ένα μικρό καφέ και βρίσκεται στη λεωφόρο Στροβόλου, με όμορφη αυλή στο πίσω μέρος της καφετέριας. Ο χώρος εκτός από πολύ ωραίο καφέ, προσφέρει νόστιμα σάντουιτς και γλυκά. 

Το Amber and Joe προμηθεύεται κόκκους καφέ από διάφορα κτήματα στον κόσμο και τους καβουρδίζει με τέτοιο τρόπο, ουτως ώστε να αναδείξει τα ατομικά τους χαρακτηριστικά. Έχουν καφέ από διάφορες περιοχές της Λατινικής Αμερικής και Αφρικής, αλλά και δικά τους blends που αξίζει να δοκιμάσετε. 

 

Διεύθυνση: Στροβόλου 118, 2042 

Ωράρια: Καθημερινές: 7:00 π.μ. - 18:00 μ.μ.

                            ΣΚ: 7:30 π.μ. - 15:00 μ.μ

 

A Kxoffee Project 

coffee

To Kxoffee Project βρίσκεται στην οδό Πινδάρου, με ωραίο vibe και φυσικά καλό καφέ. Το μαγαζί διαθέτει ένα μεγάλο χώρο για τους πελάτες του, που οι τελευταίοι το επιλέγουν όχι μόνο για το καλό του καφέ, αλλά και γιατί αποτελεί ένα ευχάριστο spot για να δουλέψουν. 

To Kxoffee Project προσφέρει μία ποικιλία καφέ από Νότια και Λατινική Αμερική, αλλα και Αφρική. Τα house blends είναι πλούσια σε γεύση και άρωμα. Μπορείτε επίσης, να προμηθευτείτε μονόλιτρο Cold Brew που ετοιμάζουν οι ίδιοι και να γευτείτε μια μεγάλη γκάμα από αλμυρά. 

 

Διεύθυνση: Πινδάρου 29Δ, 1060

Ωράρια: Καθημερινές: 6:30 π.μ.- 18:00 μ.μ 

                    Σάββατο: 8:30 π.μ. - 15:00 μ.μ.

                     Κυριακή: Κλειστά 

 

iHeart

iheart

To “iHeart” βρίσκεται στη λεωφόρο Λεμεσού, γεγονός που αποτελεί η καλύτερη επιλογή καφέ πριν να φύγετε από την πρωτεύουσα και μάλιστα χωρίς να κατεβείτε από το αμάξι σας, αφού προσφέρεται η υπηρεσία του “drive through”.

H καφετέρια φημίζεται για τα μοναδικά της blends και τα εύγευστα panini. H επωνυμία προσφέρει επίσης μαθήματα παρασκευής καφέ για επαγγελματίες, αλλά και για λάτρεις του καφέ!

 

Διεύθυνση: Λεμεσού 79, 2121

Ωράρια: Καθημερινές: 6:30π.μ. - 18:00 μ.μ.

                              ΣΚ: 8:15π.μ. - 16:00 μ.μ.

 

The Daily Roast

the daily roast

To “The Daily Roast” βρίσκεται στην οδό Εσπερίδων και αποτελεί σταθμός για άτομα που δουλεύουν στην περιοχή, αλλά συγχρόνως αποτελεί αγαπημένο στέκι διάφορων θαμώνων.

Ο νόστιμος καφές πλαισιώνεται από ένα πλούσιο μενού “brunch” και “lunch”, που αφήνει ικανοποιημένες όλες τις διατροφικές επιλογές. Σολωμός, αυγά, αβοκάντο είναι πρωταγωνιστές στο δεκατιανό μενού, ενώ οι σαλάτες κλέβουν την παράσταση στο μεσημεριανό.

Ακόμα, έχετε την επιλογή να επιλέξετε μονοποικιλιακό καφέ για οποιοδήποτε ρόφημα επιθυμείτε. 

 

Διεύθυνση: Εσπερίδων 2Γ, 1087

Ωράρια: Καθημερινές: 7:00π.μ. - 20:00 μ.μ.

                    Σάββατο: 8:30π.μ.- 15:00 μ.μ.

                     Κυριακή: 9:30 - 15:00 μ.μ

 

Serious Black Coffee

serious

Το Serious Black Coffee βρίσκεται στη Στασάνδρου, αλλά και στην Κυριάκου Μάτση. Τα δύο μαγαζιά διατηρούν την ταυτότητα της επωνυμίας και κρατούν τον ίδιο χαρακτήρα. Οι χώροι του είναι όμορφοι, cosy με όμορφη διακόσμηση, ωραία μουσική και φυσικά… νόστιμο καφε! Ο house blend καφές ονόματι “Mellow” είναι γευστικά ισορροπημένος, ούτε πικρός, ούτε ξινός, αφήνοντας μια επίγευση από ξηρούς καρπούς και σοκολάτα. Τα νόστιμα σάντουιτς, αλλα και τα overnight oats αποτελούν πρωινό τελετουργικό για τους θαμώνες.

 Επίσης οι σαλάτες και οι χορτοφαγικές επιλογές σε σάντουιτς προσφέρουν γευστικές απολαύσεις και στους πιο “απαιτητικούς” του είδους. 

Το “Crude” που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το speciality place της Στασάνδρου ψήνει καθημερινά καφέ, προσφέροντας ίσως τις καλύτερες μυρωδιές στην περιοχή. 

 

Διεύθυνση: Στασάνδρου 18, 1060

Ωράρια: Καθημερινες: 7:00 π.μ. - 18:00 μ.μ.

                    Σάββατο: 9:00 π.μ.- 19:00 μ.μ. 

                     Κυριακή: 9:00 π.μ. - 17:00 μ.μ. 

 

Διεύθυνση: Κυριάκου Μάτση 86Γ, 1082

Ωράρια: Καθημερινες: 7:00 π.μ. - 18:00 μ.μ.

                    Σάββατο: 9:00 π.μ.- 15:00 μ.μ. 

                    Κυριακή: Κλειστά 

Φωτογραφία εξώφυλλου

Οι φωτογραφίες είναι παρμένες από τους επίσημους λογαριασμούς του instagram των speciality places.

 

Loader