Σκέφτεστε τι να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο; 3+1 Χριστουγεννιάτικα Παζαράκια και Χωριά

Σκέφτεστε τι να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο; 3+1 Χριστουγεννιάτικα Παζαράκια και Χωριά

Χριστούγεννα τόσο στην Πόλη, όσο και στο Χωριό!

Σας προτείνουμε 4 Χριστουγεννιάτικα Παζαράκια και 4 Χριστουγεννιάτικα Χωριά για του ΣουΚου

Όσο μπαίνουμε για τα καλά στην τελική ευθεία του τελευταίου μήνα του χρόνου, τόσα περισσότερα events και εκδηλώσεις υπάρχουν στην πόλη αλλά και στα όμορφα χωριά μας, για να περάσουμε όμορφες στιγμές με τους φίλους, τα παιδιά και με τις οικογένειές μας. 

Αν ψάχνετε δωράκια αλλά και να περάσετε όμορφα στην πρωτεύουσα, έχουμε συγκεντρώσει για εσάς 3+1 παζαράκια που θα γεμίσουν το τέλος της εβδομάδας σας, αλλά και θα προσφέρουν λύση στις επερχόμενες χριστουγεννιάτικες απαιτήσεις δώρων.

Αν θέλετε να περάσετε όμορφα στο χωριό, οι εορταστικές εκδηλώσεις είναι ατέλειωτες και αυτό δε σημαίνει ότι υστερούν σε ποιότητα. Προτείνουμε 3+1 Χριστουγεννιάτικα χωριά που αποτελούν ιδανικό προορισμό για το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας. 

 

Τα παζαράκια 

 

1. Ψάχνεις alternative δώρο; Christmas Market στο Πρόζακ!

prozak

13+ ντόπιοι καλλιτέχνες, εκθέτουν τη δουλειά τους λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Έργα κεραμικής - χρηστικά και μη, εικονογραφήσεις μικρές και μεγάλες, χειροποίητες κούκλες και στολίδια, accessories, κοσμήματα, πρωτότυπες τσάντες, ρούχα, χειροποίητα κεριά, βιβλία, πρωτότυπα μικρά έργα και πολλά άλλα.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου από τις 16:00 μέχρι τις 21:00 με ζεστό κρασί και τέχνη.

Στο common room δίπλα που το Πρόζακ. 

Συμμετέχουν:

Beautiful, Magical & Wise, Γεωργία Μοδίτη, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Dimi Shoe, The Curious Curly, Happy New Fear, Homemade Goodness, Lash Dolls, Κεραμιδέα, Μαρία Αλωνεύτου, Niji_by_elenaggro, Πεφταστέρι, Twenty Three, Υφασματογραφίες

 

2. Christmas Market στην Ermou 272

ερμου

Τα εργαστήρια της περιοχής μας προσκαλούν σε ένα παζαράκι με χειροποίητα δώρα.

Στην καρδιά της Παλιάς Λευκωσίας, στην Ερμού 272 και φέτος τα Χριστούγεννα θα έχουν την ίδια γιορτινή διάθεση και θα μας περιμένουν να το γιορτάσετε μαζί τους.

Τα εργαστήρια,τα καφενεία και οι ένοικοι των σπιτιών της γειτονιάς θα είναι ανοιχτά το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 να μας υποδεχτούν από τις 10:00π.μ έως και τις 19:00μ.μ

Μας καλούν να πάρουμε χειροποίητα δώρα, υποστηρίζοντας ντόπιους καλλιτέχνες και να γευτούμε φαγητά, γλυκά και ποτά που θα ετοιμαστούν με πολλή αγάπη.

 

 Οι καλλιτέχνες:

Souzana Petri Crafts, Vagabond handcrafted – Genny’s Thoughts, Kafeneio Ermou, Room for Art, Ρω, Καφενείο Δίχωρο, Ermou 261 Rock Bar, A+ Multipurpose Event SpaceArchtube Multiprupose Event Space, Άτε Ολάν -Παιχνίδι λέξεων, Katerina Procopiou Cyanotype Workshops / Εργαστήρια Κυανοτυπίας, ROTS, Mika scenography, Ermina Emmanouel - Art Ermina Emmanouel

 

3. “Sacred Tooth” and friends Christmas Market

sacred

Αν ψάχνετε ένα διαφορετικό δώρο για τα Χριστούγεννα, αυτό το παζαράκι δε θα σας αφήσει απογοητευμένους. To Kemanes Showroom φιλοξενεί ένα διημερο χριστουγεννιάτικο παζαράκι.

Με αφορμή την εορταστική περίοδο, τo Sacred Tooth διοργανώνει ένα διήμερο χριστουγεννιάτικο gathering, στις 16 και 17 του Δεκέμβρη, με φαγητό, ποτό, μουσική και δημιουργήματα πολλών καλλιτεχνών! Το παζαράκι ξεκινά από τις 11:00 π.μ. και θα δέχεται το κοινό μέχρι τις 20:00 μ.μ.

Αν δε θέλετε να προσφέρετε ακόμα ένα κοινότοπο χριστουγεννιάτικο δώρο στους φίλους και στην οικογένειά σας, αυτό το παζαράκι θα σας δώσει τη λύση. 

Ποιοι θα βρίσκονται στο χώρο:

A Lotus In The Mud, Art Design Studio, Fire Alchemy, Woodies&Co, Ma_candle_Creations, Piniverse, MarySou, Εργαστήρι Γαταπού, Stories By Elena Elia, Tag Your Pet, Cyprus Cbd Shop, Og NonStop, Anexitilon, MpleBluez Creations

Kemanes Showroom | Πυγμαλίωνος 33, 1010 - Παλιά Λευκωσία 

 

4. STASIKRATOUS CHRISTMAS MARKET

στασικρατους

Τώρα αν θέλετε να συνδυάζετε και Χριστουγεννιάτικο Χωριό με παζαράκι η Στασικάτους Μάρκετ αυτό το ΣΚ μας το προσφέρει απλόχερα. Συγκεκριμένα, η  Στασικράτους, ο δρόμος που πάντα λάμπει, προετοιμάζεται να υποδεχθεί το πιο φαντασμαγορικό γεγονός της χρονιάς, το STASIKRATOUS CHRISTMAS MARKET υπό την αιγίδα Ομάδας Καστηματαρχών και Παράδρομων! Το γιορτινό αυτό event θα λάβει χώρα στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 20:00, με μια πληθώρα δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια.

Κατά μήκος της οδού Στασικράτους αλλά και στις παρόδους, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ποικιλία εκδηλώσεων. Στον χώρο στάθμευσης δίπλα στο Pralina Experience, θα στηθεί ένα ζεστό, χριστουγεννιάτικο χωριό,με γαστρονομικές απολαύσεις, γλυκούς πειρασμούς αλλά και ποτό καθώς και μια αγορά με χειροποίητα προϊόντα που θα κλέψουν τις εντυπώσεις.

Στην οδό Κουμανούδη, θα στηθεί ένας συναυλιακός χώρος, με χριστουγεννιάτικες μελωδίες να πλαισιώνουν την γιορτινή ατμόσφαιρα. Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, τα παιδιά θα απολαμβάνουν δραστηριότητες ενώ χορωδίες, μπάντες και σχολές χορού θα κρατήσουν συντροφιά στους επισκέπτες.

Εκπλήξεις, δώρα και happenings θα περιμένουν τους επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια του STASIKRATOUS CHRISTMAS MARKET. Με παρόντα βέβαια τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά-βοηθούς του! Η Στασικράτους σας περιμένει να χορέψετε με ζωντανή μουσική, να απολαύσετε την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και να δημιουργήσετε αξέχαστες στιγμές για όλη την οικογένεια.

Η συμμετοχή και παρακολούθηση των δραστηριοτήτων θα είναι δωρεάν, με προαιρετικές εισφορές για το Ίδρυμα ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΥ για παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις. Στο χριστουγεννιάτικο χωριό θα γίνεται συλλογή ζεστών ρούχων και καινούριων παιχνιδιών για τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, Κλάδος Λευκωσίας.

 

Τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά 

1. Χριστούγεννα στη Βάβλα 

βαβλα

Γιορτινή Κυριακή στο χωριό: Γιορτινό Brunch, Χριστουγεννιάτικο παζαράκι, έκθεση ζωγραφικής και μουσική.

Το πανέμορφο χωριό Βάβλα σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο περίπατο. Σας περιμένει γιορτινή μουσική, φαγητό, ποτό, επιδόρπια και Χριστουγεννιάτικη διάθεση. Κάντε ένα περίπατο στο χωριό μας και επισκεφθείτε το Χριστουγεννιάτικο παζαράκι με χειροτεχνίες και γλυκά, καθώς και το Nature House, όπου θα σας περιμένει αυθεντική μουσική Κύπριων δημιουργών, γιορτινά εδέσματα και ποτό. 

Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου, 11:00-20:00

Κρατήσεις για Brunch: 96695951 - 99631002

Είσοδος Ελεύθερη

 

2. Καλοπαναγιώτης

καλοπαναγιωτης

Το χριστουγεννιάτικο χωριό του Καλοπαναγιώτη άνοιξε τις πόρτες του από τις 25 Νοεμβρίου και κάθε Σαββατοκυριακο μας προσφέρει διαφορετικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Αυτο το Σαββατοκύριακο θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα παραδοσιακό εργαστήριο της παρασκευής του σουτζουκου. Επίσης θα διεξαχθούν θεατρικά εργαστήρια για τους μικρούς μας φίλους, εργαστήρια για κατασκευή χριστουγεννιάτικων χειροτεχνιών, αλλά και εκπαιδευτικών σεμιναρίων πρώτων βοηθειών. Το διήμερο αυτό θα πλαισιώνεται φυσικά από χριστουγεννιάτικα τραγούδια χορωδιών και χορούς που θα συμπληρώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα στο γραφικό χωριό του Καλοπαναγιώτη. 

 

3. Φικάρδου 

1

2

Το χωριό Φικάρδου έγινε “Χριστουγεννιάτικο” από τις 25 Νοεμβρίου. Το ιδιαίτερο για την αρχιτεκτονική του χωριό μετατρέπεται σε μαγευτικό κατα τη χριστουγεννιάτικη περίοδο. Τα μικρά περίπτερα κατα μήκος της πλατείας και τα στολισμένα πέτρινα σπιτάκια δημιουργούν μία ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα. Αυτό το σαββατοκύριακο θα έχουμε τη χαρά να ανακαλύψουμε κρυμμένους θησαυρούς, να διαβάσουμε παραμύθια, να στείλουμε γράμμα στον Άη Βασίλη, να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια από πηλό και να ακούσουμε φυσικά χριστουγεννιάτικα στολίδια. 

 

4. Κυπερούντα 

κυπερουντα

Η όμορφη Κυπερούντα μετατράπηκε σε Χριστουγεννιάτικο Χωριό από το τέλος του Νοέμβρη. Η όμορφη στολισμένη πλατεία σφύζει από ζωή καθημερινά με μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν τα νόστιμα εδέσματα της περιοχής. Αυτό το σαββατοκύριακο θα έχουμε τη χαρά να δούμε παρασκευή ζιβανίας και κρασιού να δημιουργήσουμε όμορφες χειροτεχνίες από πηλό και να ακούσουμε μουσικές από το ωδείο της Κυπερούντας. 

κυπερ1

κυπερ2

 

Loader