Μια Ματιά στα Άστρα: Η πρώτη αστροπαρατήρηση του χρόνου από το Nightsky Explorers Club

Μια Ματιά στα Άστρα: Η πρώτη αστροπαρατήρηση του χρόνου από το Nightsky Explorers Club

Έναρξη των αστροπαρατηρήσεων στο Φράγμα Κούρη με πολλαπλές δραστηριότητες

Η πρώτη αστροπαρατήρηση της χρονιάς από το Nightsky Explorers Club θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου στο φράγμα του Κούρη, στα ερείπια της παλιάς εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν πέντε τηλεσκόπια για την παρατήρηση των αστεριών και του Γαλαξία. Οι παρατηρητές μπορούν να φέρουν τον δικό τους εξοπλισμό για να συμμετάσχουν πιο ενεργά στην αστροπαρατήρηση. Ειδικοί του κλαμπ θα είναι παρόντες για να καθοδηγήσουν και να εξηγήσουν τα διάφορα ουράνια σώματα και φαινόμενα που θα παρατηρηθούν.

Για την καλύτερη απόλαυση της βραδιάς, προτείνεται στους παρευρισκόμενους να έχουν μαζί τους ζεστά ρούχα, καθώς η θερμοκρασία το βράδυ μπορεί να πέσει. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους λάτρεις της αστρονομίας να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να απολαύσουν το μαγευτικό θέαμα του νυχτερινού ουρανού μακριά από τα φώτα της πόλης.

Επιπλέον, θα υπάρχουν ειδικές δραστηριότητες για παιδιά, κάνοντας την εκδήλωση κατάλληλη για ολόκληρη την οικογένεια. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν επίσης να μάθουν για τη σημασία της προστασίας του σκοτεινού ουρανού και να ενημερωθούν για τις επόμενες αστροπαρατηρήσεις και εκδηλώσεις του κλαμπ.

Αυτή η πρωτοβουλία του Nightsky Explorers Club υπόσχεται να είναι ένα αξέχαστο γεγονός που θα φέρει κοντά τους ανθρώπους με κοινό ενδιαφέρον για την αστρονομία και την εξερεύνηση του σύμπαντος.

Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε τα άστρα και να γίνετε μέρος αυτής της μοναδικής εμπειρίας αστροπαρατήρησης!

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Nightsky Explorers Club.

 

Photo by Klemen Vrankar on Unsplash

Loader