54χρονος άντρας εγκαταλείπει τη ζωή του στις ΗΠΑ για να βοηθήσει στον πόλεμο της Ουκρανίας

54χρονος άντρας εγκαταλείπει τη ζωή του στις ΗΠΑ για να βοηθήσει στον πόλεμο της Ουκρανίας

«Πώς μπορώ να κάθομαι, όταν πεθαίνουν παιδιά στην Ουκρανία;»

Δίπλα στους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια αποφάσισε να σταθεί ο Lee Zion από τις ΗΠΑ, καθώς εγκαταλείπει τα πάντα για να πάει στο μέτωπο στην Ουκρανία.

Ο Lee Zion, τα τελευταία τέσσερα χρόνια διευθύνει μια μικρή τοπική εφημερίδα στη Μινεσότα, ωστόσο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ένιωσε την ανάγκη να αφήσει τα πάντα πίσω του για να βρεθεί στο μέτωπο και να συνδράμει όπως μπορεί. 

«Έχω κάνει όλα τα εμβόλιά μου. Έχω αποθηκεύσει τα προσωπικά μου είδη, χάρισα αντικείμενα. Έδωσα για υιοθεσία δύο γάτες. Προσπαθώ να μάθω τη γλώσσα. Μπορώ να επικοινωνήσω για τις βασικές μου ανάγκες. Όπως "θέλω ένα μπισκότο"», δήλωσε ο 54χρονος. 

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Όπως δήλωσε στον Guardian, το πρώτο που είχε να κάνει ήταν να βρει νέο ιδιοκτήτη για την εφημερίδα του, τη Lafayette Nicollet Ledger, και το έργο του δεν ήταν καθόλου εύκολο, αφού ίδιος εργάζεται 80 ώρες εβδομαδιαίως και είναι «ιδιοκτήτης, αρχισυντάκτης, ρεπόρτερ, φωτογράφος». Στην προσπάθεια του να βρει λύση, προσπάθησε να πουλήσει την εφημερίδα, ωστόσο αφού δε στάθηκε δυνατό ακολούθησε άλλο μονοπάτι και τελικά την χάρισε!

«Μπορείς να γίνεις ο ιδιοκτήτης μίας εβδομαδιαίας εφημερίδας, ΔΩΡΕΑΝ» έγραψε σε αγγελία που ανήρτησε, ενημερώνοντας πως θέλει την αφήσει σε καλά χέρια. «Ο επόμενος ιδιοκτήτης πρέπει να δείξει πως εκείνος ή εκείνη έχει εμπειρία και το κίνητρο για να αναλάβει την πρόκληση».

Διάβασε Επίσης: Ζευγάρι λεσβιών κατέφυγε στο δικαστήριο για να μπορεί να μείνει μαζί

Τελικά ο 37χρονος Robert Lawson, κάτοικος της περιοχής και πρώην συντάκτης σε άλλη εφημερίδα, απάντησε στην αγγελία κρίνοντας πως η ευκαιρία είναι «τέλεια» και το ίδιο εκτίμησε και ο 54χρονος, που τον επέλεξε. 

Ο Zion εργαζόταν στον χώρο εδώ και δεκαετίες, ξεκίνησε το Μπρούκλιν αλλά αποφάσισε να εργαστεί στη Ledger καθώς είχε γίνει αποδέκτης πολύ άσχημων συμπεριφορών στην έως τότε πορεία του, καταλήγοντας το 2018  να αγοράσει την εφημερίδα, έναντι 31.000 δολαρίων. 

Η αλλαγή στη ζωή του

Ο Zion με την έναρξη του πολέμου αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή του και να βρεθεί στο πλευρό των αδύναμων για να τους βοηθήσει. «Πώς μπορώ να κάθομαι άνετα στο γραφείο μου, ενώ πεθαίνουν παιδιά στην Ουκρανία;» διερωτήθηκε. «Αν με θέλουν για καθηγητή, θα είμαι καθηγητής. Εάν θέλουν να είμαι ο τύπος που οδηγεί το φορτηγό, μεταφέρει προμήθειες, θα το κάνω. Εάν θέλουν να βοηθήσω στις επιχειρήσεις καθαρισμού στη Μπούσα κι άλλες πόλεις, θα βοηθήσω στο καθάρισμα» ανέφερε, δηλώνοντας έτοιμος για κάθε δουλειά. 

Όπως ανέφερε ο ίδιο θα μείνει στη χώρα «για όσο διάστημα με θέλουν. Και ποιος ξέρει, υπάρχει Ιουδαϊκή κοινότητα στην Ουκρανία. Μπορεί να βρω ένα σπίτι μεταξύ των μελών της». 

Διάβασε Επίσης: Αυτές οι χώρες δίνουν δωρεάν εισιτήρια για τα μέσα μεταφοράς

Ο Zion ελπίζει ότι η δική του επιλογή θα πείσει κι άλλα άτομα να εγκαταλείψουν τη βολή τους για τη βοήθεια του συνανθρώπου.  «Παρότι είναι σημαντική ιστορία, εγώ δεν είμαι το πιο σημαντικό κομμάτι της ιστορίας» επεσήμανε. Στόχος της δημόσιας τοποθέτησής του, όπως είπε, είναι να σκεφτούν όσοι τον ακούσουν: «Εάν αυτός ο τύπος μπορεί να πάει στην Ουκρανία, γιατί δεν μπορώ κι εγώ;». 

Αν σταθεί τυχερός, όπως είπε, θα ταξιδέψει στις 15 Ιουλίου.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader