Από τον κορωνοϊό μπορούμε να προστατευτούμε, απ’ τους ηλίθιους όμως;

Από τον κορωνοϊό μπορούμε να προστατευτούμε, απ’ τους ηλίθιους όμως;

Σε περιόδους κρίσης οι ψεκασμένοι παύουν να είναι απλά γραφικοί. Γίνονται επικίνδυνοι

Φωτογραφία cottonbro Pexels

 

Φανταστείτε να υπήρχε Facebook το ‘74 και την ώρα που οι Τούρκοι προέλαυναν στη Μεσαορία να έγραφε ο μέσος ψεκασμένος (και τότε υπήρχαν απλά με άλλη ονομασία) ότι εν πιστεύκει, εν προπαγάνδα του Μούσκου ή στην καλύτερη περίπτωση ότι ο Θεός δεν θα αφήσει να συμβεί τίποτα κακό στη νήσο των Αγίων (υποψιάζομαι επίσης ότι πάρα πολλοί θα έγραφαν με τις ώρες ψόφους και κατάρες στους Τούρκους αντί ξέρετε να πάνε actually να τους πολεμήσουν αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Ευτυχώς που δεν υπήρχε όμως και γλίτωσαν οι ιστορικοί του σήμερα τα εγκεφαλικά από τις μαλακίες που θα αντίκριζαν. Κάτι που δεν μπορούμε να πούμε για εκείνους του μέλλοντος όταν κάποια στιγμή θ’ αρχίσει η καταγραφή των γεγονότων της άνοιξης του 2020. Ειλικρινά τους λυπάμαι.

Περνάμε μία από τις χειρότερες κρίσεις στη σύγχρονη ιστορία μας με τον κορωνοϊό να έχει παραλύσει τα πάντα σε παγκόσμιο επίπεδο και ο μέσος ξερόλας Κυπραίος πιστεύει ότι α) είναι υπερβολές των media αφού η γρίπη, τα τροχαία και οι πτώσεις στο μπάνιο σκοτώνουν περισσότερους β) ο ιός είναι κατασκευασμένος σε εργαστήρι με σκοπό να πουλήσουν εμβόλια οι φαρμακευτικές και να βγάλουν δισεκατομμύρια και γ) δεν πρέπει να βάλουμε αυτά τα εμβόλια γιατί θα μας τσιπάρουν με το 666. 

Ναι, ακόμα και σήμερα με τα 61 κρούσματα, την επίταξη των γιατρών και το γενικό lockdown με γενική απαγόρευση κυκλοφορίας να πλανάται στον αέρα, υπάρχει κόσμος (περισσότεροι απ΄ όσοι φαντάζεστε) που πιστεύει ότι όλη αυτή η ιστορία είναι απάτη, συνωμοσία ή απλά υπερβολές των media! Ένας γνωστός ψεκασμένος του διαδικτύου μάλιστα κατάφερε να συνδυάσει κορωνοϊό με 5G (!), μιλάμε για μπετοστοκίαση άλλου επιπέδου. Και τι κάνουν γι’ αυτό; 

Εκτός απ’ το να μοιράζονται συνεχώς μαλακίες από ψεκασμένα σάιτ τύπου klaparxidia.gr με την ένδειξη “ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΙΒΟΥΝ;;;” ή “ΔΙΑΔΟΣΤΑΙ ΤΟ!!!11!!” (δική τους η ορθογραφία) ώστε να προσελκύσουν κι άλλους μπετόστοκους κάνοντας όλοι μαζί χρυσά τα παλούκια των click farms (είναι οι καλύτεροι πελάτες τους ξέρετε) είναι και αυτοί που δεν προσέχουν, κόβουν βόλτες ανενόχλητοι έξω, στιβάζουν είδη πρώτης ανάγκης στο σούπερ μάρκετ αδιαφορώντας για τον ηλικιωμένο πίσω τους που θα βρει άδειο το ράφι και ως επιστέγασμα πηγαίνουν και στην εκκλησία να κοινωνήσουν αφού είναι τελείως ακίνδυνη - άλλωστε διάβασαν ότι γιατρός έκανε τεστ DNA στη Θεία Κοινωνία και βρήκε ότι ανήκε σε άντρα 33 χρονών με τα χαρακτηριστικά του Robert Powell (προς Θεού σας, δεν λέω ότι όλοι οι θρησκόληπτοι είναι ψεκασμένοι, αλλά σχεδόν όλοι οι ψεκασμένοι ΕΙΝΑΙ θρησκόληπτοι).

Ναι, συνηθίζεται σε περιόδους κρίσης να βγαίνει ο χειρότερος εαυτός μας. Δεν λέω, η συνεχής απομόνωση, ο φόβος της ασθένειας όχι τόσο για εμάς τους ίδιους αλλά περισσότερο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, η ανασφάλεια για τις δουλειές μας και η ανησυχία για το αν θα τα βγάλουμε και οικονομικά πέρα μπορούν να δοκιμάσουν τις αντοχές και του πιο ψύχραιμου και λογικού ανθρώπου, όμως αυτό που συμβαίνει με κάποιους συμπατριώτες μας ξεπερνά κάθε όριο. Είναι λες και οι ήδη πειραγμένοι έχασαν κι εκείνο το δράμι μυαλού που τους είχε απομείνει. Οι ηλίθιοι έγιναν ηλιθιότεροι και απειλούν να πάρουν και τους υπόλοιπους στον λαιμό τους.

Διαβάζω γι’ αυτούς που παίρνουν για πλάκα στο 1420 (και το γράφουν κιόλας στο FB!), που βρίζουν τους εθελοντές που σκίζονται και ρισκάρουν τις ζωές τους καθημερινά επειδή δεν απαντούν στις παπαριές που ρωτάνε, που παραβιάζουν εμπάργκο, καραντίνες και μέτρα προστασίας γιατί έτσι τους καύλωσε. Διαβάζω για την κατακόρυφη αύξηση καταγγελιών περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας “λόγω απομόνωσης”, που βασικά δεν είναι λόγω αυτής, τα σπίτια αυτά πάντα ήταν προβληματικά, απλά τώρα θα έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο. Διαβάζω γι’ αυτούς που συμπεριφέρονται σκατόψυχα στια αρχές, σε ασθενείς του ιού, σε ύποπτα κρούσματα, για τους “πονόψυχους” κατοίκους της Κακοπετριάς που ετοιμάζουν συγκέντρωση (ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ μαλάκα μου) διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο Ekali που παραχώρησε ο ιδιοκτήτης του για τη φιλοξενία ατόμων που τέθηκαν σε 15νθήμερη καραντίνα - φαντάζομαι δεν θα διατίθενται πυρσοί και δικράνια, θα πρέπει να φέρουν από το σπίτι τους. 

Διαβάζω και φοβάμαι ότι τα χειρότερα ίσως να μην έχουν να κάνουν και τόσο με τον κορωνοϊό.

Loader