ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Με Ντάνο απάντησε ο Ερντογάν στην επιστολή Συλλούρη με Μόντη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Με Ντάνο απάντησε ο Ερντογάν στην επιστολή Συλλούρη με Μόντη

Με λόγια του δεύτερου αγαπημένου ποιητή του Προέδρου της Βουλής η απάντηση του Σουλτάνου

Ανοιχτή επιστολή “ως ευρωπαίος πολίτης αλλά και ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας”, απέστειλε ο Δημήτρης Συλλούρης στον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πολίτη που υπογράφει ο συνάδελφος Γιώργος Καυκαλιάς (ο οποίος υποθέτουμε πως κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να διατηρηθεί σοβαρός κατά τη διάρκεια της σύνταξης) στην επιστολή ο κ.Συλλούρης καταγγέλλει τον Ερντογάν για κατακτητική εμμονή, για απόπειρα διαγραφής της αλήθειας και της ιστορίας, ενώ παράλληλα του τα χώνει για Αγιά Σοφιά και τουρκική κατοχή της Κύπρου, φανταζόμαστε με το απαράμιλλο, αυστηρά καταγγελτικό ύφος του πολιτικού γίγαντα που συνήθως επιφυλάσσει σε όσους δεν δείχνουν τον ανάλογο σεβασμό στον θεσμό που εκπροσωπεί όπως πχ ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου Δημήτρης Λαμπριανίδης στον οποίο τα έχωσε δημόσια επειδή ο τελευταίος -άκουσον, άκουσον- ζήτησε να υπάρχει ράμπα διέλευσης για πρόσβαση στα έδρανα της Βουλής. 

Κι επειδή ακριβώς από το παραπάνω περιστατικό είναι εμφανέστατος ο... πολιτισμός του Προέδρου της Βουλής, ο κ. Συλλούρης εμπλούτισε την επιστολή-κόλαφο με την ποίηση του Κώστα Μόντη: «Χρόνια σκλαβκιες ατέλειωτες τον πάτσον τζιαι τον κλώτσον τους Εμείς τζιαμαί· ελιές τζιαί τερατσιές πάνω στον ρότσον τους».

Η απάντηση του Τούρκου προέδρου ήταν λακωνική μεν αλλά καίρια και ουσιαστική καθώς στην επιστολή που απέστειλε με παραλήπτη τον κ. Συλλούρη υπήρχαν μόνο δύο φράσεις γραμμένες σε άπταιστα ελληνικά:

"Οι άσχημες κριτικές είναι το αντίθετο απ’ τις καλές κριτικές"

και

"Όπως είχε πει κι ο Άντονι Κουΐν, ο καθένας έχει μία άποψη. Σαν τις κωλοτρυπίδες".

Οι πιο ψαγμένοι από εσάς θα κατάλαβαν αμέσως ότι ο Ταγίπ quotαρε τον άλλο παμμέγιστο, αγαπημένο ποιητή του Δημήτρη Συλλούρη, που δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Αγγελόπουλο, περισσότερο γνωστός ανά την υφήλιο ως “Ντάνος του Survivor” και για τις βαθυστόχαστες σκέψεις του:

 


 

Και τον οποίο εάν θυμάστε ο Συλλούρης είχε τιμήσει σε μια ειδική, σεμνή, τελετή στο γραφείο του στη Βουλή για την προσφορά του στα γ(ρ)άμματα (άσχετα εάν μετά τον αποκήρυξε λέγοντας ότι δεν ήξερε ποιος ήταν γιατί προφανώς ο καθένας μπορεί να μπει στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής και να τσιμπήσει αναμνηστικό λες και είναι στο γαμημένο gift shop της Disneyland)  23

Πάντως με τόσα τέρατα διανόησης μαζεμένα σε ένα θέμα (ο Μόντης λογικά θα επιστρέψει ως ζόμπι να μας φάει όλους) προσπαθήστε να το διαβάσετε μέχρι τέλους χωρίς να ανατιναχτεί το μυαλό σας.

 

ΥΓ Γεγονός είναι ότι ο Ερντογάν μαζεύτηκε στο Αιγαίο λίγο μετά την αποστολή της επιστολής, γεγονός που δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο. Για θερμό επεισόδιο πήγαινε ο καψερός, όχι για εγκεφαλικό...

 

Loader