Βραζιλία: Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία που άλλαξε τη ζωή ενός 12χρονου ρακοσυλλέκτη

Βραζιλία: Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία που άλλαξε τη ζωή ενός 12χρονου ρακοσυλλέκτη

Έγινε σύμβολο της ανέχειας εκατομμυρίων οικογενειών

Η φωτογραφία, τραβήχτηκε από τον Ζουάου Πάουλου Γκιμαράες, λίγο πριν από τις χριστουγεννιάτικες γιορτές και έγινε σύμβολο της ανέχειας εκατομμυρίων οικογενειών.

Η εμβληματική φωτογραφία απεικονίζει ένα 12 χρόνο αγόρι που ανακαλύπτει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα σε ένα σκουπιδότοπο. Το μέρος αυτό βρίσκεται στην Πινιέιρου, στην πολιτεία Μαρανιάου της Βραζιλίας.

Διάβασε Επίσης: Κορωνοϊός: Αυξημένος ο κίνδυνος για κατάθλιψη ακόμη και 16 μήνες μετά από σοβαρή νόσηση 

 

 

Η οικογένεια του Γκαμπριέλ Σίλβα, μετά την κυκλοφορία της φωτογραφίας, το κύμα αγάπης και αλληλεγγύης που δέχθηκε ήταν τόσο μεγάλο, που κατάφεραν να αγοράσουν ακόμη και σπίτι. Στο παλιό του σπίτι το νεαρό αγόρι ζούσε  μαζί με τη μητέρα του και τα τρία αδέλφια. Όλοι τους κοιμούνταν στο χώμα και από το εσωτερικό του σπιτιού έβλεπαν τον ουρανό από το κενό ανάμεσα στον τοίχο και την οροφή.

O νεαρός έχει δηλώσει: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Προηγουμένως, ζούσαμε σε πλινθόκτιστο σπίτι, χωρίς καμία άνεση. Τώρα, έχουμε ωραίο σπίτι». Ο Γκαμπριέλ Σίλβα πλέον έχει όνειρο να γίνει «επαγγελματίας ποδοσφαιριστής», όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

Διάβασε Επίσης: Δανία: Εξετάζει την απαγόρευση πωλήσεων τσιγάρων σε όσους έχουν γεννηθεί μετά το 2010

Η πολιτεία Μαρανιάου, όπου ζει η οικογένεια Σίλβα, είναι αυτή με το υψηλότερο ποσοστό κατοίκων σε κατάσταση ακραίας φτώχειας (σχεδόν το 20%), σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που είχε δημοσιοποιηθεί το 2019.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader