This is Cyprus: Η μασκοφορία του 5G

This is Cyprus: Η μασκοφορία του 5G

GUEST STAR*, γράφει ο Χρίστος Καμπούρης 


Εν έτει 2020 στην Κύπρο, και εν καιρώ κορονοϊού, ο κόσμος πλέον έχει “ξυπνήσει” και διαμαρτύρεται, διαδηλώνοντας για την ελευθερία του που του την στερούν με τη... μάσκα.

Ουάο, όντως πολύ… “αφυπνιστικό”. Διαδηλώνει, ακόμη, για το 5G δίνοντας “γροθιά” σ’ αυτό το τεχνολογικό “τέρας” που προσπαθεί να ενταχθεί στην κοινωνία μας. Αλλά, ο σώφρων Κύπριος αγνοεί τα “of course, this is Cyprus” και όλα τα συναφή γιατί… yolo. 

Τι γίνεται όμως πραγματικά με τη νήσο ταύτη και τις διαδηλώσεις;

Ας πάρουμε το θέμα απ’ την αρχή. Από τον περασμένο Μάρτιο μάς απασχολεί ο κορονοϊός, που έχει αλλάξει τη ζωή μας κι έφερε τη νέα τάξη “κανονικότητας”. Μια λέξη που την ακούμε συχνά-πυκνά πλέον. 

Δεν θα αναλύσω ιατρικά τον ιό, δεν είναι η δουλειά μου, αλλά λίγο-πολύ όλοι πλέον γνωρίζουμε πληροφορίες γι’ αυτόν, χωρίς να έχουμε τελειώσει κάποια ιατρική σχολή. Έχουμε περάσει ένα δίμηνο lockdown, βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός δεύτερου, κι αν συνεχίσουμε έτσι, όλα δείχνουν ότι δεν έχουμε μπει ακόμα στο θέμα. 

Τι εννοώ; Ότι μέσα απ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, όπου αρκετοί άνθρωποι έχουν χάσει την εργασία τους λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας που έφερε ο ιός ή έχουν χτυπηθεί είτε οικονομικά είτε κοινωνικά είτε σε θέματα υγείας, κάποιοι ζουν στο κόσμο τους και προσπαθούν να “δειχτούν” και να κάνουν τους μάγκες με τρόπο ανόητο και άσχετο. Δηλαδή λόγω άλλων, προϋπάρχοντων προβλημάτων, στα οποία δεν μπορούν να αντιδράσουν, το κάνουν έμμεσα σε άλλα θέματα.

Για να γίνω πιο σαφής, αξίζει να συμφωνήσουμε ότι στη Κύπρο, λόγω του ότι συνήθως θέλουμε να φάμε ο ένας τον άλλο, δεν συνηθίζουμε να σκεφτόμαστε το δημόσιο συμφέρον αλλά το ιδιωτικό. 

Βλέπουμε, μέσα από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, να προκύπτουν αντιδράσεις από μερίδα κόσμου στο θέμα της μάσκας. Με διαδηλώσεις έξω από το προεδρικό και σε άλλους χώρους, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δείχνουν έμπρακτα την αντίθεσή τους ως προς την επιβολή της χρήσης της μάσκας. 

Κάνουν λόγο για στέρηση της προσωπικής ελευθερίας και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τρομάρα τους. Το πιο… οξύμωρο πάντως στιγμιότυπο απ’ αυτές τις διαδηλώσεις είναι που οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι, βγαίνουν να κάνουν δηλώσεις σε τηλεοπτικά Μέσα μιλώντας εναντίον της μάσκας φορώντας… μάσκα.  Άκουσον-άκουσον, μάσκα. 

Επιπλέον, στην Κύπρο, ό,τι και να γίνεται, ρίχνεις κι ένα 5G γιατί ξέρεις ότι πηγαίνει με όλα. Τους περασμένους μήνες είδαμε περιστατικά που ίσως να αξίζουν ψυχιατρικής ανάλυσης. Είδαμε ανθρώπους να εναντιώνονται στην εισαγωγή του 5G και να καίνε υποτιθέμενες κεραίες του 5G, άσχετο αν στην πραγματικότητα έκαιγαν φουγάρα σουβλατζίδικων, φούρνων και κεραίες τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που είναι εναντίον του 5G για λόγους υγείας και περιβαλλοντικούς. Αφού όπως αναφέρουν η ραδιενέργεια του 5G είναι υψηλή και επικίνδυνη για την υγειά μας αλλά και για το περιβάλλον. Λες και το ότι κρατάμε τα κινητά μας μέχρι και στην τουαλέτα από μόνο του δεν αποτελεί εισαγωγή ραδιενέργειας στην ζωής μας. Όμως και πάλι εδώ, δεν βρισκω λογική στον τρόπο που αποφάσισαν να διαδηλώσουν οι τεχνολογικά πικραμένοι. 

Πήγαν λοιπόν κι αυτοί οι “θερμοί” κατακριτές του 5G με την σειρά τους να κάνουν την δική τους διαδήλωση. Και θα σταθώ στο γεγονός ότι στην διαδήλωση αρκετοί ήταν αυτοί που θέλησαν, με τα κινητά τους, να κοινοποιήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ζωντανή μετάδοση το τι συμβαίνει στην διαδήλωσή τους. Θα μου πεις, “Που είναι το παράξενο;”. Δεν υπάρχει τίποτα παράξενο εδώ, για την ακρίβεια υπάρχει ένα ολοφάνερο λάθος ή ας το πούμε “ματσουτζιά” στα κυπριακά. Πώς γίνεται οι άνθρωποι που καταδικάζουν το 5G, και γενικά την τεχνολογική εξέλιξη του mobile internet, να έκαναν... ζωντανή μετάδοση; Ουπς...


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Κρουσμένοι του κόσμου μην ενωθείτε


Δεν γίνεται ρε φίλε να έρχεσαι να μου το παίζεις αντάρτης και να είσαι έξω από το προεδρικό διαδηλώνοντας εναντίον της μάσκας και να φοράς μάσκα. Είναι γελοίο έως και ηλίθιο κι ανόητο το θέαμα αυτό. Ξέρεις ρε μάγκα σάς γουστάρω που κάνετε διαδηλώσεις, αλλά κάντε το σωστά. Κυρία μαντάμ, περιβαλλοντίστρια, γουστάρω και την δική σας διαμαρτυρία, αλλά κι εσείς κάντε το σωστά. 

Αν είσαι εναντίον της μάσκας και φοράς μάσκα, κι αν είσαι εναντίον του 5G αλλά κάνεις live στο Facebook με χρήση 4G, το μόνο που διαδίδεις διαδηλώνοντας είναι το IQ παπουτσόσυκό σου. 

Είναι εύκολα αντιληπτή η κυπριακή φιλοσοφία του “αλλού μας τρώει και αλλού κνιθούμαστε” ή “όποιος δεν μπορεί να δείρει το γάιδαρο, δέρνει το σαμάρι”. Το ‘χουμε ως λαός. 

Υπάρχουν πολλά μη διαχειρίσιμα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα αυτή τη στιγμή και αντιδρούμε όπως να ναι. Υπάρχει απαξίωση των πολιτικών προσώπων και πάλι αντιδρούμε ως λαός όπως να ναι. 

Ας σοβαρευτούμε λίγο σ’ αυτό τον τόπο και ας αφήσουμε τις μούφα-διαδηλώσεις. Όταν γινόταν κούρεμα και μπαίναμε στα μνημόνια, καθόμασταν σε καφετέριες, μπαρ και πάρτι ανέμελοι ενώ στην Ισπανία διαδήλωναν για εμάς οι Ισπανοί. 

Και σήμερα, το ερώτημα είναι ένα: Η μάσκα και το 5G είναι πιο σημαντικά από τον φίλτατο κυρίο Συλλούρη μας, των €100,000 εφάπαξ και των €5,000 σύνταξη τον μήνα ενώ έκανε ό,τι έκανε; 

Γι’ αυτό αγαπητοί συμπατριώτες, ότι πάθουμε... εν που την κκελλέ μας γιατί, πολύ απλά, this is Cyprus.

*Γίνε κι εσύ GUEST STAR στέλνοντάς μας τις σκέψεις, τη δουλειά ή δείγμα της τέχνης σου στο [email protected]

 

Loader