Δες το τρέιλερ του ελληνικού «The bachelor» και πες μας τι καταλαβαίνεις

Δες το τρέιλερ του ελληνικού «The bachelor» και πες μας τι καταλαβαίνεις

Μα, και «The bachelor»; «Μπαξές» η φετινή τηλεοπτική χρονιά

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε το Bachelor ως τίτλο σπουδών, άντε και ως πάρτι. Τώρα θα μας το σερβίρουν και ως εκπομπή, αμφιλεγόμενη.

Γράφει η Νίκολα Καρατζιά 

Κορούδες - ανάμεσα στις οποίες και τρεις Κύπριες- που φύρνονται και ποφύρνονται επειδή ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, που μπορεί να έχει όποια παίχτρια θέλει, δίνει σε κάποια ένα τριαντάφυλλο. Κίνηση που την φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει η εκλεκτή. Η εκλεκτή που θα ακούσει στο τέλος την πολυπόθητη πρόταση γάμου. Και όλα αυτά, από το τρέιλερ και μόνο της εκπομπής.

Σε πρώτη ανάγνωση αντιλαμβάνομαι:

- Ότι είναι ένα παιχνίδι - reality- που υποτιμά τη νοημοσύνη της γυναίκας, υποβιβάζοντας την από νοήμων άνθρωπο σε «γυναικούλα» που το μόνο που σκέφτεται, ποθεί και θέλει, είναι έναν πρίγκιπα για να την σώσει από τη ματαιότητα της καθημερινότητάς της. Να την παντρευτεί! 

Διακαής πόθος που πηγάζει από την πλύση εγκεφάλου που δέχεται από τα γεννοφάσκια της, περνώντας της το μήνυμα: «μοναδικός προορισμός της γυναίκας είναι να παντρευτεί και να κάνει παιδιά». Μήνυμα ελήφθη και καταγράφηκε στο σκληρό δίσκο του εγκεφάλου. 

- Θεοποιεί τον άντρα και τον χρίζει άτυπα "πασά", με ένα χαρέμι - 20 στον αριθμό γυναίκες- στα πόδια του που είναι έτοιμο να μαλλιοτραβηχτεί για τα μάτια του, μέχρι εκείνος να διαλέξει και να απορρίψει. Βρε, μπας και οι γυναίκες είμαστε ανδρικά πουκάμισα σε κρεμάστρες και δεν το πήραμε χαμπάρι; Κάτι διαισθάνομαι... προοίμιο οτι θα εδραιωθούν πατριαρχικά στερεότυπα και με αυτό τον τρόπο σε τηλεοπτικό χρόνο; 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ένα ευχάριστο #photoshooting για όλους. #backstage @alphatv #TheBachelorGR #AlphaTV

A post shared by The Bachelor GR (@thebachelorgr) on

- Ωθεί ανθρώπους που γνωρίζονται - υποθέτω-, λίγες μόνο βδομάδες, να παντρευτούν. Μεστωμένο σκεπτικό και οιωνός για έναν μακροπρόθεσμα ευτυχισμένο και επιτυχημένο γάμο. Για να δίδονται τα «ορθά» μηνύματα και πρότυπα σχέσεων, σε νεαρά παιδιά που ίσως παρακολουθούν την εκπομπή. Να υποθέσω στο μεταξύ ό,τι μετά το τέλος του σόου και το γάμο, πρέπει το ζευγάρι να παραμείνει παντρεμένο για συγκεκριμένη χρονική περίοδο πριν λάβει το έπαθλο ή μας κάνει και ο πλασματικός γάμος; 

- Δεν εξηγείται αλλιώς, «Big Brother» και «The Bachelor», έβαλαν στοίχημα να κονταροχτυπηθούν για να δουν ποιο από τα δύο μπορεί να «αποχαυνώσει» αυτή την τηλεοπτική σεζόν, μεγαλύτερη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού. Ας μην ξεχνάμε όμως και την επιλογή του Netflix. Το τηλεκοντρόλ, στο χέρι μας είναι.

Τα υπόλοιπα, ας μη βιαστώ να τα κρίνω πριν δω τα πρώτα 10 λεπτά από το πρώτο επεισόδιο που για όποιον ενδιαφέρεται, αρχίζει αύριο, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου.

Σκόρπιες σκέψεις: Πότε θα βρέξει να γεμίσει το facebook με "Wake me up when winter ends", να έχει λίγο action η ζωή μας; 

Loader