Έχετε δίκιο δεν είναι ψεκασμένοι, ανεύθυνοι παρτάκηδες είναι

Έχετε δίκιο δεν είναι ψεκασμένοι, ανεύθυνοι παρτάκηδες είναι

Αναπολώ τις μέρες που οι αγνοί ψεκασμένοι φώναζαν για chemtrails, εμβόλια με τσιπάκια του Αντίχριστου και τη ΝΤΠ. Τώρα, μετατράπηκαν σε καθαρόαιμους σκατόψυχους που γελούν με θανάτους ηλικιωμένων και τα σπάνε στο όνομα του “θα βγαίνουμε όποτε γουστάρουμε”

Η πανδημία καλπάζει, η κυβέρνηση έχει πελαγώσει αποδεικνύοντας πως ο σωστός χειρισμός της περασμένης άνοιξης ήταν απλά πουλάω-μαγκιές-με-γεμάτα-ταμεία (τώρα που μπήκε το αγγούρι στον κώλο ανακαλύψαμε την ατομική ευθύνη και το εσείς φταίτε που τρώτε lockdown) και ο κόσμος συνθλίβεται ανάμεσα στις Συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης, της κρατικής τσαπατσουλιάς και της παραπληροφόρησης. Τα νεύρα τσατάλια, τα αποθέματα υπομονής εξαντλημένα εδώ και μήνες, το άγχος και ο πανικός από την εργασιακή ανασφάλεια, τον φόβο της ασθένειας και τα ψαλιδισμένα εισοδήματα οι χειρότεροι σύμβουλοι.

Και μέσα σε όλον αυτόν τον πανικό, που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, αν θα μας χτυπήσει πρώτα ο ιός ή η ανεργία, που δεν ξέρω αν θα προλάβω την ηλικιωμένη μάνα μου ζωντανή μέχρι να μπορέσω να ξαναπάω Ελλάδα, με κόσμο να πεθαίνει, να χαροπαλεύει στις ΜΕΘ, το ιατρικό προσωπικό στα όρια της εξάντλησης και το νεοσύστατο σύστημα υγείας υπό βέβαιη κατάρρευση έτσι και ξεφύγει ο ιός, έχουμε και τους ψέκες που συνωστίζονται σε εκδηλώσεις πάρτυ κορωνοϊού να βροντοφωνάζουν “θα βγαίνουμε όποτε γουστάρουμε” και να καίνε, να σπάνε και να τραυματίζουν κόσμο επειδή δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ιός, δεν θέλουν να φοράνε μάσκα και -άκουσον άκουσουν- δεν θέλουν να κλείνονται από τις 8 στο σπίτι. Ω ναι, τα first world problems μόλις μετακόμισαν από τα λευκά προάστια του Κονέκτικατ στη Λεμεσό των πύργων και της σπεκτάκιουλαρ ρικάβερι.

Κι άντε από ανθρώπους που πιστεύουν ότι η πανδημία είναι man-made σχέδιο για μαζικό έλεγχο, τα εμβόλια έχουν τσιπάκια και για όλα φταίει το 5G (που κολλάει παντού σαν τον Καρογιάν στην εξέδρα του Ελευθερία) δεν περιμένεις κάτι καλύτερο, οι πρόγονοί τους είχαν δαιμονοποιήσει μέχρι και το ηλεκτρικό ρεύμα, αν τους ακούγαμε θα ήμασταν ακόμα με την γκαζόλαμπα σαν τους γαμημένους τους Άμις. Το πιο λυπηρό είναι που βλέπω τελευταία μια προσπάθεια δικαιολόγησης ή έστω κατανόησης (δεν θα πω ξεπλύματος γιατί θα αδικήσω ανθρώπους που εκτιμώ βαθύτατα) των επικίνδυνων αυτών αρνητών της επιστήμης και οπαδών του τσαρλατανισμού, από προοδευτικούς και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας που βάλθηκαν να μας πείσουν ότι δεν είναι όλοι ψεκασμένοι, κι ότι είναι υπεροπτικό, σνομπ και ψευτοδιανοουμενίστικο λέει να τους αποκαλούμε έτσι. Γιατί, λένε, υπάρχουν ανάμεσά τους και άνθρωποι συγχυσμένοι, ανήσυχοι και φοβισμένοι που παρασύρονται από την αυστηρότητα των μέτρων, την καταστολή και τις αντιφάσεις των επιστημόνων από τη μία και τη γενικότερη παραπληροφόρηση και τα fake news από την άλλη και ξεσπούν. Πάνω στις περιουσίες βιοπαλαιστών και πετώντας πέτρες και αντικείμενα εναντίον αστυνομικών που τους περιμένουν οι οικογένειές τους το βράδυ στο σπίτι. Μάλιστα κάποιοι διακρίνουν κι έναν υποδόριο “ρομαντισμό” στις διαδηλώσεις των αρνητών, μια “επαναστατικότητα” που σώζει τη χαμένη υπόληψη του παθητικού Κυπραίου που συνήθως υπομένει στωικά ότι του συμβεί (τα ίδια εν τω μεταξύ έλεγαν κάποιοι για να δικαιολογήσουν τους ψηφοφόρους της εγκληματικής και με τη βούλα Χρυσής Αυγής και του κυπριακού παραρτήματος). 

Πρώτον, όλοι μας είμαστε συγχυσμένοι, αγχωμένοι, ανασφαλείς και φοβισμένοι, μα τι λέω, ολόκληρος ο ρημαδοπλανήτης είναι έτσι. Αλίμονο αν όλοι μας βγαίναμε στους δρόμους παραβιάζοντας curfews και lockdowns για να σπάσουμε, να κάψουμε και να δείρουμε επειδή δεν πιστεύουμε στον κορωνοϊό, μας ενοχλεί η μάσκα και θέλουμε “να βγαίνουμε έξω όποτε γουστάρουμε”. Δεν υπάρχει τίποτα το ευγενές, ρομαντικό ή επαναστατικό στο να διαμαρτύρεσαι εναντίον δυσάρεστων μεν αλλά προσωρινών μέτρων που μοναδικό στόχο έχουν τον περιορισμό της πανδημίας και να μην αρχίσουμε να μετράμε εκατόμβες νεκρών. Αλλά φαίνεται ούτε οι νεκροί συγκινούν τους παρτάκηδες. Διαβάστε μόνο τους εμετούς που ξερνάνε κάτω από τις ειδήσεις των θανάτων, που ειρωνεύονται νεκρούς για την προχωρημένη ηλικία τους ή μέμφονται τους συγγενείς τους ότι πληρώθηκαν για να πουν ότι πέθανε από COVID κι άλλες τέτοιες μαλακίες. Και ναι, δέχομαι ότι ο Κυπραίος δεν αντιδρά αλλά είναι δυνατόν με τόσα σκάνδαλα να μην ανοίγει ρουθούνι ή να μην είμαστε στα κάγκελα για το πικ ντικ (ναι, ντικ) του Ερντογάν στην Αμμόχωστο αλλά να κατεβαίνουν “αυθόρμητα” χίλιοι νοματαίοι εναντίον της μάσκας και για να “βγαίνουμε όποτε γουστάρουμε”; Σοβαρά τώρα; 

Αυτούς τους σκατόψυχους θέλετε να υπερασπιστείτε; Δεν είναι ούτε παραπλανημένοι, ούτε παρασυρμένοι, αφορμή απλά γύρευαν για να βρίσουν, να λοιδωρήσουν, να απειλήσουν, να το παίξουν οι εξυπνότεροι του κοπαδιού (γιατί αλίμονο, αν απαντάς στον επιστήμονα “μπεεεε” είναι η επιτομή γνώσης και εξυπνάδας) μέχρι να χτυπήσουν, να κάψουν και να καταστρέψουν αν τους δοθεί η ευκαιρία. Ατομικιστές, χουλιγκάνοι, χωρίς κανένα αίσθημα ευθύνης, έχουν μάθει να γίνεται το δικό τους, να κοιτάζουν μόνο τον κώλο τους και να μην τους ενδιαφέρει ο άλλος ακόμα κι αν πεθαίνει δίπλα τους. Πάντα έτσι ήταν, απλά η πανδημία και το ντόμινο των εξελίξεων που προκάλεσε (και προκαλεί ακόμα) τους έδωσε την ευκαιρία να επεκταθούν πέρα από τον νοσηρό κύκλο τους, να ανακαλύψουν νέα μέλη της φάρας τους, να στρατολογήσουν άλλους πικραμένους, αμόρφωτους ή απλά ηλίθιους και να δώσουν την ψευδαίσθηση του mainstream στην αρρωστημένη φύση τους.

Δεν συμφωνώ με ποινικές διώξεις, φυλακίσεις και βίαιες καταστολές αν και ανέμενα από τις Αρχές να επιδείκνυαν με τους ψεκασμένους της Λεμεσού την ίδια αυστηρότητα με τους μεροκαματιάρηδες που εξοντώνουν με τα 300άρια πρόστιμα επειδή ήταν μόνοι τους και όχι χίλιοι με εξέδρα, ρεύμα και έναν αποτυχημένο stand-up comedian-wannabe να φωνάζει “θα βγαίνουμε όποτε γουστάρουμε”. Όμως αρκετά με το χάιδεμά τους είτε γιατί κάποιοι είναι γνωστοί μας, είτε γιατί νιώθουμε ότι στοχοποιείται η Λεμεσός είτε για λόγους στείρας αντιπολίτευσης-για-την-αντιπολίτευση (τεράστιο το φάουλ κάποιων ΑΚΕΛικών που σιγοντάρουν ψέκες μόνο και μόνο επειδή έτσι πλήγεται η κυβέρνηση). Το μόνο που πετυχαίνει το κανάκεμα -παρά τις καλές προθέσεις και ανθρωπιστική προσέγγιση, όπως αυτό το άρθρο του Πάρη Δημητριάδη- είναι να αποθρασύνονται ακόμα περισσότερο θεωρώντας ότι έχουν έρεισμα και στην αντίπερα όχθη. 

Θα συμφωνήσω μόνο στο ότι ξεπεράστηκε το “ψεκασμένοι”,  αυτοί τουλάχιστον είχαν κάποτε πλάκα. Πλέον απέδειξαν ότι είναι εγκληματικά ανεύθυνοι, εγωπαθείς και entitled παρτάκηδες και θα μείνουν στην ιστορία ως αυτοί που στα δύσκολα έβαλαν την προσωρινή δυσφορία τους πιο πάνω απ’ τις ζωές όλων μας.

 

Loader