Είναι έτοιμοι οι Κύπριοι για νέο lockdown;

Είναι έτοιμοι οι Κύπριοι για νέο lockdown;

Γράφει ο Νίκος Ελευθερίου 


Μία χαλαρή απάντηση που πηγάζει μέσα από μία χαλαρή παρατήρηση στα φέισμπουκς θα ήταν “Όχι” ή καλύτερα “Όχι, με τίποτα!”. 

Ο κόσμος είναι κουρασμένος κι εξουθενωμένος, οι πλείστοι παραμένουν εκτός δουλειάς, οι θερμοκρασίες είναι τέτοιες που όχι covid-κηπουρική, ούτε για να ανοίξεις την μπαλκονόπορτα να πάρεις αέρα δεν μπορείς. 

Η λογική λέει πως εκτός από τα μέτρα που θα επιβληθούν γιατί, δεν γίνεται, θα επιβληθούν, lockdown παρόμοιο του περασμένου δεν πρόκειται να ξαναζήσουμε και ο λόγος είναι ένας και απλός: no money, no honey. 

Είναι σχεδόν αδύνατον το κράτος να μπορέσει εκ νέου να στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις και όποιο σενάριο μπορεί να το συστήνει αυτό ακούγεται εξωπραγματικό. 

Η τουριστική σεζόν πότε άνοιξε, πότε κλείνει δεν καταλάβαμε και, εκ των υστέρων, θα μπορούσαμε να πούμε πως κακώς άνοιξαν τα αεροδρόμια αλλά δεν είναι της παρούσης. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα μέτρα - 3 μέτρα ειδικά για Λεμεσό

 


Σεπτέμβριο δεν παίρνουμε όρκο ότι θα δούμε στα τηλεοπτικά δελτία το θεματάκι με τα πρωτάκια που πηγαίνουν σχολείο, ούτε μπορεί κανείς να μας εγγυηθεί ότι η τηλεργασία δεν θα γίνει εντός του επόμενου μήνα αναπόσπαστο εργασιακό κομμάτι για πολλούς τομείς. Με ότι προυποθέτει αυτό, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρισμού που καλείται να πληρώσει ο κάθε εργαζόμενος για να φέρει εις πέρας την εργασία που του ζητείται. 

Τα κόμμεντς περί “fake news”, “δεν ξέρω κανέναν που να πέρασε κορωνοιό” και “μας κοροϊδεύουν” (ο Bill Gates και η υπόλοιπη παρέα) έχουν σίγουρα καταντήσει πιο γραφικά κι απ’ τα Λεύκαρα τα ίδια, παρόλο που όλοι έχουμε πραγματικά κουραστεί με αυτή την υπόθεση. 

Επειδή όμως όλα δείχνουν ότι κάτι έρχεται, καλό είναι αντί να μουρμουρούμε να προετοιμαστούμε. Αχρείαστες βόλτες στο σουπερμάρκετ δεν είναι αναγκαίες, τα πλείστα έχουν υπηρεσία ονλάιν πλέον, και τα ωσάν μυκονιάτικα πάρτι μπορούν να περιμένουν. 

Επιπλέον, συζητήσεις του τύπου τι σκατά πήγε λάθος και “τι μας κρύβουν” είναι καλό να περιοριστούν. Ας είμαστε ειλικρινείς. Κανείς απ’ όλους όσοι υποδύονται τους επιστήμονες, το μόνο σίγουρο, είναι ότι δεν ξέρουν την ώρα που θα χτυπήσει την πόρτα τους αυτό το πράμα που ήρθε και τούμπαρε την εποχή μας. 

Είμαστε έτοιμοι για lockdown; Όχι δεν είμαστε και δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί γιατί τις οικονομικές επιπτώσεις του πρώτου θα μας πάρει καμπόσο καιρό να τις ξοφλήσουμε. 

Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθούμε οδηγίες και να μην ζούμε στο Yolo μας γιατί επηρεάζουμε και τους γύρω μας. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Τι αναμένεται να ανακοινώσει ο Υπ. Υγείας σήμερα


Αναμένεται ακόμα ένα δύσκολο τρίμηνο πριν κλείσουμε τα φώτα και σταυροφιληθούμε για “καλή χρονιά”. 

Ας συνεργαστούμε και ας ξεπλύνουμε τα χέρια απ’ τις θεωρίες συνωμοσίας με σαπούνι. 

 

Loader