Είναι γυναικοκτονία, χωρίς κανένα πολιτικό χρώμα, μόνο αυτό του αίματος

Είναι γυναικοκτονία, χωρίς κανένα πολιτικό χρώμα, μόνο αυτό του αίματος

Ήταν η κακιά η ώρα; Ήταν καλό παιδί; Μήπως φταίει που συμπαθούσε την άκρα αριστερά; Το ελληνικό Twitter έχει διχαστεί και εξοργιστεί

Όλοι στην Ελλάδα μιλάνε με οργή για τον γυναικοκτόνο στην Φολέγανδρο

Γράφει ο Γιάννης Δημητρέλλος

Πρώτη δημοσίευση Μικροπράγματα

Μια νέα γυναικτοκτονία συνέβη στην Φολέγανδρο, με δράστη ένα νέο άντρα και θύμα, την κοπέλα του. Μια ατάκα, το «Ήταν η κακιά η ώρα» που βγήκε από τα χείλη του 30χρονου φίλου της 26χρονης στους αστυνομικούς, είναι η τρομακτική επωδός ενός φρικτού εγκλήματος. Καμία ευθύνη δεν έχει αναλάβει ο δράστης, απλά τη σκότωσε, γιατί του πήγαινε κόντρα και στο τέλος «η κακιά η ώρα» η έφερε το μοιραίο.

Είναι σαφές πως έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα σκληρό και ειδεχθές έγκλημα κι έναν δράστη που πήγε βόλτα με την κοπέλα του με απότερο σκοπό να την ξεφορτωθεί για πάντα, νομίζωντας πως ίσως έτσι να λύτρωνε το διαταραγμένο ψυχισμό του. Οι παράλληλες γραμές με όσα συνέβησαν ανάμεσα στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και την Κάρολαιν (μάλλον) δεν θα σταματήσουν εδώ. Οι ερμηνείες του συμβάντος στο Twitter δείχνουν ακραίο διχασμό, απόπειρες πολιτικής εργαλειοποίησης και κυρίως, οργή.

 

Κάποιοι πιστεύουν πως «φταίει που ήταν αναρχικός»

Κάποιες (γυναίκες) έριξαν το φταίξιμο στο θύμα του δολοφόνου (!)

φαφαφα

Κάποιοι άλλοι εστίασαν στην αλήθεια των γεγονότων

 

Η «κακιά στιγμή» της δικαιολογίας του δολοφόνου, περικλείει όλη τη νοσηρότητα της πράξης του

 

Ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης με ένα status του περιέγραψε όλη την αλήθεια

 

Οποιαδήποτε αναφορά στα ενδιαφέροντα του δολοφόνου, στο τι του άρεσει να διαβάζει και να πατάει like, είναι ένας ακόμα αντιπερισπασμός σε αυτό που πραγματικά συνέβη στην Φολέγανδρο: Ένας άντρας με διαταραγμένο ψυχικά κόσμο, σκότωσε μια γυναίκα επειδή τσακωνόταν και εκείνη διαφωνούσε μαζί του. Όταν χάνουμε το δάσος της νοσηρότητας αυτού του επικίνδυνου μυαλού και ασχολούμαστε με κάποια στοιχεία που ενδεχόμενως να είχε η προσωπικότητα του, ξεχνάμε την ουσία αυτής της υπόθεσης: Είναι γυναικοκτονία, χωρίς κανένα πολιτικό χρώμα, μόνο αυτό του αίματος.

 

Loader