Εκείνοι που βιάστηκαν και οι ζωές που ΒΙAστηκαν

Εκείνοι που βιάστηκαν και οι ζωές που ΒΙAστηκαν

Δύο δήθεν βιασμοί μωρών. Δύο αλλοδαπές οικογένειες στο απόσπασμα. Δύο ελληνόφωνες χώρες. Μία γαμημένη νοοτροπία

Σταματήστε με εάν η ιστορία σας θυμίζει κάτι. Βρέφος διακομίζεται στο νοσοκομείο όπου η πρώτη διάγνωση μιλάει για πρωτοφανή σεξουαλική κακοποίηση. Οι αλλοδαποί/μετανάστες γονείς στοχοποιούνται και εισπράττουν ψόφους, καρκίνους, απέλαση, γδάρσιμο, ευνουχισμό και δημόσιο κρέμασμα (και όχι απαραίτητα μ’ αυτή τη σειρά) από τον εξαγριωμένο όχλο των σόσιαλ που φυσικά δεν διαβάζουν πέρα από έναν τίτλο άντε κι ένα πρόλογο. Λίγα 24ωρα μετά βγαίνει στην επιφάνεια η αλήθεια: Δεν υπέστη σεξουαλική κακοποίηση το βρέφος - Αθώοι οι γονείς”. Τα επίσημα χείλη που μίλησαν βιαστικά και χωρίς να έχουν όλη την εικόνα ρίχνοντας με περισσή ευκολία δύο χαροκαμένους γονείς βορά στον αιμοδιψή όχλο, εξακολουθούν να βρίσκονται στη θέση τους ενώ ο μέσος μπετόστοκος του Facebook που μέχρι πριν ζητούσε τα κεφάλια τους καρφωμένα σε πάσσαλο ψελλίζει κάτι μαλακιούλες τύπου “δεν βίασαν αυτό αλλά βιάζουν και σκοτώνουν τόσα άλλα μωρά αυτοί” πριν προχωρήσει στο επόμενο clickbait.

Ναι, η ιστορία με το βρέφος των Σύρων που διακομίστηκε νεκρό σε νοσοκομείο της Αθήνας είναι σοκαριστική από όλες τις απόψεις: Πρώτα απ’ όλα για την απώλεια της ζωής ενός 11μηνου πλάσματος. Και μετά με την ευκολία που ένας ιατροδικαστής έκανε και δηλώσεις στις κάμερες(!) για την πρωτοφανούς αγριότητας σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη το μωρό. “Πρώτη φορά είδα κάτι τέτοιο” ξεστόμισε χωρίς καν να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εξετάσεις και η σκατοθύελλα που ακολούθησε και πήρε παραμάζωμα ΟΛΟΥΣ τους αλλοδαπούς, αλλόθρησκους, μετανάστες, πρόσφυγες και γενικά τους μη-λευκούς, ορθόδοξους Έλληνες. Λίγο πολύ είμαστε όλοι μας εξοικειωμένοι με τον βόθρο του διαδικτύου, τον εμετό που ξερνούν καθημερινά οι σκατόψυχοι δήθεν χριστιανοί Ελληναράδες κάτω από ειδήσεις που αφορούν γκέι, βιασμούς, ισότητα, μετανάστες, όμως δεν παύει να σοκάρει, τουλάχιστον τον υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο, το απύθμενο βάθος της αβύσσου που μπορεί να κατρακυλήσει κάποιος οδηγούμενος από το τυφλό μίσος και την προκατάληψη. Και με αυτή την υπόθεση ανακαλύφθηκαν νέα βάθη. Βέβαια, όταν η Ελληνική Αστυνομία ερεύνησε την υπόθεση και σε συνδυασμό με πλήρεις και εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις και γνωματεύσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το βρέφος δεν υπέστη καμία κακοποίηση αλλά τα “σημάδια” ήταν τελικά οι αδέξιες προσπάθειες των γονιών να χορηγήσουν υπόθετα και κλύσματα στο (πολύ) άρρωστο παιδί τους. Οι γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι, ο δικηγόρος τους λέει πως θα κυνηγήσει τους υπεύθυνους για τον διασυρμό τους μέχρι τέλους ενώ διατάχθηκε και πειθαρχική έρευνα σε βάρος του λαλίστατου ιατροδικαστή με την αδυναμία στις τηλεοπτικές κάμερες. Αλλά τι να το κάνεις. Εκείνοι έχασαν το μωρό τους και στιγματίστηκαν για πάντα ως “μουσουλμάνοι που βιάζουν τα παιδιά τους”. Κι εκείνοι που τους διέσυραν σφυρίζουν τώρα αδιάφορα.

Όμως εάν πάμε ακριβώς ένα χρόνο πίσω, τον Φεβρουάριο του 2019, θα βρούμε μία ανησυχητικά πανομοιότυπη περίπτωση που συνέβη εδώ στην Κύπρο. Ένα 5μηνο κοριτσάκι Σομαλών προσφύγων μεταφέρθηκε άρρωστο στο Μακάρειο όπου ο βοηθός διευθυντής της Παιδοχειρουργικής αποφάνθηκε με βεβαιότητα ότι το παιδί έπεσε θύμα βιασμού κι ότι “στα 32 χρόνια της καριέρας του ως παιδοχειρουργός δεν έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ένα τόσο συγκλονιστικό και αποτρόπαιο περιστατικό» (αυτά τα πρωτόγνωρα θα τους φάνε). Το τι ακολούθησε λίγο πολύ το φαντάζεστε: Ψόφοι, καρκίνοι, κρεμάλες, αργοί και βασανιστικοί θάνατοι και φυσικά γενικεύσεις από “όλοι οι Αφρικανοί βιάζουν τα παιδιά τους” μέχρι “επειδή είναι Σομαλοί έκαναν του μωρού κλειτοριδεκτομή” - γιατί στα εκατοντάδες πτυχία που κατέχει ο μέσος Κυπραίος χρήστης του Facebook προσθέστε και αυτό της ανθρωπολογίας. Μέχρι που ο διευθυντής του νοσοκομείου έβαλε ταφόπλακα στις εικασίες και την παραφιλολογία διαψεύδοντας σθεναρά το ενδεχόμενο βιασμού λέγοντας ότι η ρήξη του παρθενικού υμένα που διαπιστώθηκε στο παιδί πολύ πιθανό να προκλήθηκε από την τριβή κάποιου έντονου καθαρισμού της περιοχής”. Ούτε από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε την πρώτη -απρόσεκτη και βιαστική- διάγνωση προέκυψε οτιδήποτε ενοχοποιητικό και ο πατέρας της μικρής αφέθηκε ελεύθερος αφού πρώτα στιγματίστηκε ως παιδεραστής για ΚΑΘΑΡΑ ρατσιστικούς και ξενοφοβικούς λόγους.

Τι ρωτάτε; Αν τιμωρήθηκε κάποιος για τον διασυρμό και στοχοποίηση μιας ολόκληρης οικογένειας; Αν κατάπιε ο μέσος μπετόστοκος, σκατόψυχος φασίστας τον εμετούλη του; Αν ζητήθηκε έστω και μία γαμημένη συγγνώμη από εκείνους που άφησαν τον ρατσισμό να θολώσει την ήδη προβληματική κρίση τους; 

Θα αστειεύεστε βέβαια. Ή ορθότερα, έχετε ξεχάσει που ζείτε. 

Πριν λίγες μέρες στην Αγλαντζιά μοιράστηκε το ακόλουθο φυλλάδιο: 1

Τέτοια κέντρα φιλοξενίας λειτουργούν ήδη και το μόνο πρόβλημα που δημιουργούν είναι στην... αισθητική του νεόπλουτου αρχοντοχωριάτη που θεωρεί ότι η παρουσία αλλοδαπών στη γειτονιά του θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο ίματζ του και θα μειώσει την αξία της (και του ακινήτου του). Εξαιρούνται φυσικά οι οικιακοί βοηθοί που τις έχουμε μαντρωμένες σε υπόγεια και σοφίτες και δεν κυκλοφορούν ποτέ χωρίς “λουρί”, αυτές είναι ιδιοκτησία μας και η αξία τους ταυτίζεται με εκείνη του αφεντικού τους, σωστά;

Βέβαια, αυτά θερίζεις όταν σπέρνεις μπογδανοποίηση του προσφυγικού από τους "επιστήμονες" του ΔΗΣΥ, μετανάστες-Αττίλες στα πρωτοσέλιδα της Αλήθειας και εύκολους πομπώδεις τσαμπουκάδες κατά αιτητών ασύλου από ΥΠΕΣ. Γύρω μας συντελείται σιωπηλά και διακριτικά, από επίσημα και ημιεπίσημα χείλη κυβερνώντων, πολιτικών, φορέων, υπηρεσιών, θεσμών και ΜΜΕ, η “κανονικοποίηση” του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και γενικά της ακροδεξιάς ρητορικής σε βαθμό που σε λίγα χρόνια και με μαθηματική ακρίβεια το ΕΛΑΜ θα καταστεί πλεονάζον. 

Στ’ αλήθεια, ΑΥΤΗΝ την κοινωνία ονειρεύεστε; 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Κύπρος: Τρία παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, τρεις γυναίκες εξομολογούνται


 

Loader