Ένα μπράβο στη γειτονιά που έπαιζε τόμπολα!

Ένα μπράβο στη γειτονιά που έπαιζε τόμπολα!

Επειδή είναι ωραίοι και τους αξίζει

Guest star, γράφει ο Μάριος Κωνσταντινίδης*


Κυκλοφόρησε χθες το βίντεο με τους γείτονες στην Λεμεσό που έπαιζαν τόμπολα ο καθένας από τη βεράντα του και δεν θα μπορούσαμε πάρα να υποκλιθούμε όχι μόνο στην ευρηματικότητα των ανθρώπων αλλά και σε ένα βασικό χαρακτηριστικό που αυτές τις μέρες πολλοί λησμονήσαμε: την ανάγκη του ανθρώπου να συνυπάρχει και να ορίζεται μέσα από άλλους ανθρώπους. 

Κι αυτό, στην καραντίνα που βρισκόμαστε, όσο κι αν οι εξελίξεις μας αποτρέπουν να το πράττουμε, είναι σημαντικό να το κρατάμε ως σημαία. 

Το “social distancing” που μας ζητείται, και που κατακρίβειαν πρόκειται για “physical distancing”, δεν μπορεί να καταστρέψει μέσα σε λίγες βδομάδες αυτό που κτίζαμε η ανθρωπότητα για αιώνες. Την συνύπαρξή μας. Μέσα απ’ την τόμπολα; Μέσα απ’ την τόμπολα, γιατί όχι. 

Η επικοινωνία με την οικογένεια, τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τους γείτονές μας είναι σημαντικό να συνεχιστεί. Και να ανθίζει. Και να δυναμώνει. Γιατί μόνο αυτό μας καθορίζει ως άνθρωπους ηθικούς. 

Δεν υπάρχει ηθική αρετή που να μην σχετίζεται με την ανθρώπινη επαφή, με το προσωπικό πλέγμα συνηθειών που καθορίζει την προσέγγιση του άλλου.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Οι φυλές των Κυπρίων Covidiots


Δεν υπάρχει σπουδαιότερο από τη στάση των ανθρώπων απέναντι στο ερέθισμα της κοινωνικοποίησης. Φύσει κοινωνικό ον ο άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη της συναναστροφής, καθώς νιώθει ότι η εσωτερική του πληρότητα είναι δυνατή μόνο μέσα από τη σχέση με τους άλλους ανθρώπους. 

Σε μία γειτονιά της Λεμεσού, με ένα πολύ απλό και λαϊκό, άρα όμορφο τρόπο, το κατάλαβαν αυτό. 


Γίνε κι εσύ GUEST STAR στέλνοντάς μας τις σκέψεις, τη δουλειά ή δείγμα της τέχνης σου στο [email protected]

Loader