Φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία στη Λευκωσία για την Παλαιστίνη

Φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία στη Λευκωσία για την Παλαιστίνη

Εκατοντάδες πολίτες, αραβικής κυρίως καταγωγής, διαδήλωσαν την Κυριακή που πέρασε στους κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας, με αφορμή τις νέες πολύνεκρες συγκρούσεις που ξέσπασαν στη γειτονιά μας.

Εκατοντάδες πολίτες, αραβικής κυρίως καταγωγής, διαδήλωσαν την Κυριακή στους κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας, με αφορμή τις νέες πολύνεκρες συγκρούσεις που ξέσπασαν στη γειτονιά μας.

Ο νέος κύκλος των αιματηρών εχθροπραξιών άρχισε στις 10 Μαΐου, όταν έγινε η πρώτη εκτόξευση ομοβροντίας ρουκετών από τη Χαμάς εναντίον πόλεων του νότιου Ισραήλ, σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους 700 και πλέον Παλαιστίνιους οι οποίοι τραυματίστηκαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και τη Δευτέρα με την ισραηλινή αστυνομία στην πλατεία των Τεμενών στην  Ανατολική Ιερουσαλήμ, περιοχή που κατέχει – παράνομα με βάση το διεθνές δίκαιο – το Ισραήλ από το 1967.

Αφορμή των διαδηλώσεων αυτών ήταν η απειλή αναγκαστικής έξωσης οικογενειών Παλαιστινίων προς όφελος ισραηλινών εποίκων. Από την έναρξη της νέας σύρραξης, πάνω από 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσά τους τουλάχιστον 59 παιδιά, και πάνω από 1.300 άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Η διαμαρτυρία στη Λευκωσία διέσχισε την κεντρική λεωφόρο Γρίβα Διγενή ενώ διαμέσου της Πλατείας Ελευθερίας πέρασε από την οδό Λήδρας και κατέληξε στην περιοχή της Πύλης Πάφου.

Η φωτογράφος Vasia Charalambides ήταν εκεί και μας μεταφέρει παλμό και εικόνες:

gsgsg

yeyey

gsgsg

gsgsg

gsgsgs

gsg

fafaf

gsgsg

gsgsg

yeyy

hdhdh

tuur

yeyey

hrhr

 

gsgsg

hdhdh

hdhdh

fjfj

Loader