Καρκινοπαθής γυναίκα γέννησε φυσιολογικά με μια πρωτοποριακή θεραπεία

Καρκινοπαθής γυναίκα γέννησε φυσιολογικά με μια πρωτοποριακή θεραπεία

Η ελπιδοφόρα ιστορία της Sammy

Μια πρωτοποριακή θεραπεία κατάφερε να χαρίσει ένα μωρό σε μια γυναίκα που έπασχε από μια επικίνδυνη μορφή καρκίνου.

Η Sammy Gray, 26 ετών, που έπασχε από καρκίνο φοβόταν ότι η χημειοθεραπεία δε θα την άφηνε να αποκτήσει παιδιά, ωστόσο μετά τη θεραπεία με κύτταρα CAR-T κατάφερε να αποκτήσει μωρό, τον Walter. Η Gray, από το Lancashire, έγινε μία από τις πρώτες γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο που γεννούν μετά από τέτοια θεραπεία.

Γέννησε στις 23 Φεβρουαρίου μετά την καινοτόμο θεραπεία στο Christie NHS Foundation Trust στο Manchester.

Η κόρη της, Harper, είχε γεννηθεί το 2018 όταν η Gray διαγνώστηκε με λέμφωμα non Hodgkin, έναν ασυνήθιστο καρκίνο που αναπτύσσεται στο λεμφικό σύστημα. Υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία, αλλά στη συνέχεια ο καρκίνος έγινε πιο επιθετικός και εξελίχθηκε. Τον Ιούνιο του 2019 οι γιατροί αποφάσισαν να δοκιμάσουν τη θεραπεία με κύτταρα CAR-T, η οποία είχε εγκριθεί στη Βρετανία μόλις το 2018.

Διάβασε Επίσης: Η Frances κέρδισε 115 εκατ. λίρες στη λοταρία και δώρισε πάνω από τα μισά: «Έχω εθιστεί»

Η CAR-T είναι ένα είδος ανοσοθεραπείας που περιλαμβάνει τον επαναπρογραμματισμό των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος του ίδιου του ασθενούς, ώστε να καταπολεμήσουν τον καρκίνο. Μετά την θεραπεία, ο γιος της, Walter, γεννήθηκε στη συνέχεια με φυσικό τρόπο.

1

Η Gray δήλωσε: «Ο Walter γεννήθηκε φυσιολογικά. Δε φοβόμουν να πεθάνω, αλλά φοβόμουν να αφήσω πίσω μου την Harper. Ήταν μερικά απίστευτα δύσκολα χρόνια και έχασα πολλά από την πρώτη γεύση της μητρότητας όσο η Harper ήταν μωρό. Η χημειοθεραπεία με ταλαιπώρησε πολύ και έτσι δεν μπορούσα να φροντίζω την κόρη μου, οπότε ο Daley, ο αρραβωνιαστικός μου, έπρεπε να είναι μπαμπάς πλήρους απασχόλησης. Είμαι αποφασισμένη να αξιοποιήσω στο έπακρο κάθε λεπτό με τον Walter »

«Ο Walter είναι το μικρό μας θαύμα. Αν δεν υπήρχε η θεραπεία CAR-T στο Christie κανένας από εμάς δεν θα ήταν εδώ τώρα». Η γυναίκα έχει πλέον απαλλαγεί από τον καρκίνο τον τελευταίο χρόνο.

Διάβασε Επίσης: 23χρονη έχασε τα πόδια της από νάρκη στην Ουκρανία - Ένα μήνα μετά παντρεύτηκε στο νοσοκομείο

1

Ο καθηγητής Adrian Bloor, σύμβουλος αιματολόγος στο Christie εξήγησε ότι η θεραπεία της έσωσε τη ζωή. «Η Sammy ήταν ένας από τους πρώτους ασθενείς μας με CAR-T, και τότε η νεότερη.»

Πηγή

Πηγή φωτογραφιών: KELLY COUTTIE PHOTOGRAPHY

Loader