The Long Covidiot Syndrome

The Long Covidiot Syndrome

Η παραπληροφόρηση οργιάζει, media καίγονται, παιδίατροι δέχονται απειλές για τη ζωή τους και ο Δρ Κύπρος Νικολαΐδης διασύρεται στο ίντερνετ. Η πανδημία θα περάσει, είναι οι επιπτώσεις από τον πόλεμο των ψεκασμένων που θα μας ταλαιπωρούν για πολύ περισσότερο.

Το ότι μαίνεται ένας πόλεμος χαρακωμάτων ανάμεσα στη λογική, τον ορθολογισμό, την επιστήμη και την προστασία της δημόσιας υγείας με τον τσαρλατανισμό, τον σκοταδισμό, την παράνοια, τη συνωμοσιολογία και τα fake news, πρέπει κάποιος να ζει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σε κάποια σπηλιά των Ιμαλαϊων ή να απέχει τελείως από τα σόσιαλ (που πρακτικά είναι το ίδιο) για να μην τον έχει πάρει πρέφα ή έστω να τον έχει επηρεάσει ως κάποιο βαθμό. 

Στη Νήσο των Αγίων όπως μαρτυρά και το προσωνύμιο, η έντονη θρησκοληψία, ο άκρατος εθνικισμός και η πλασματική φυλετική κι εθνική ανωτερότητα που έχει γαλουχήσει γενιές και γενιές αποτελούν γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη και διάδοση και των πιο τραβηγμένων θεωριών συνωμοσίας. Εδώ που τα λέμε, κάποιοι που προσκυνούν παντόφλες που θεωρούν θαυματουργές ή πιστεύουν ότι τα ελληνικά έχασαν για μία ψήφο (του ανθελληνικού Κονέκτικατ) απ’ το να γίνουν η επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ, μπορούν να πιστέψουν οτιδήποτε, σωστά; 

Δεν χρειάζεται να είσαι ψυχολόγος για να αντιληφθείς ότι έτσι και πέσεις στο λαγούμι της παπαρολογίας, δύο τινά συμβαίνουν. Είτε καταλαβαίνεις τη μαλακία σου και βγαίνεις έξω όσο είναι ακόμα ρηχό ή συνεχίζεις να σκάβεις όλο και βαθύτερα καταπίνοντας αμάσητη την πιο ακραία θεωρία συνωμοσίας μετά την άλλη γιατί εννοείται πως συνδέονται μεταξύ τους και φυσικά δεν μπορείς να χαλάσεις το χατίρι των συμψεκασμένων - άλλωστε αυτοί είναι ό,τι σου έχει απομείνει καθώς βλέπεις έναν-έναν τους νούσιμους γύρω σου να απομακρύνονται διακριτικά (συμβαίνει με οπαδούς του Q-Anon που διατηρεί ένα ανεπίσημο παρακλάδι και στην Κύπρο). 

Έτσι παγιδεύεσαι μέσα στον ίδιο τον παραλογισμό σου και καταντάς να πιστεύεις μέχρι και ότι ο Χριστός περπάτησε στο φεγγάρι - με την ευγενική συνδρομή του Κύπριου Sacha Baron Cohen Φρειδερίκου (aka Ματθαίος Μπέλλαμος). Προσωπικά δεν λυπάμαι κανέναν απ’ αυτούς και ούτε κι εσείς. Μια χαρά ευτυχισμένοι είναι μέσα στην παράνοιά τους, βρήκαν άλλωστε νέο σκοπό στη ζωή τους, πιο ουσιαστικό και χειροπιαστό από οποιαδήποτε ιδεολογία (ή ιδεοληψία ορθότερα).

Όμως εκεί που η επιστήμη όντως έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά με δαύτους, δύο περιστατικά των τελευταίων ημερών έρχονται να επιβεβαιώσουν τους φόβους ότι α) η κατάσταση κλιμακώνεται επικίνδυνα και β) εξανεμίστηκαν πλέον και οι τελευταίες ελπίδες για ανάκαμψη, όχι από την πανδημία, αυτή κάποια στιγμή θα περάσει, αλλά από την τεράστια ζημιά που προκαλούν σε μια ήδη λαβωμένη κοινωνία ο σκοταδισμός, η σκόπιμη παραπληροφόρηση και η διόγκωση του αντιεπιστημονικού αισθήματος.

Πρόσφατα, η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης για εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών (που σημειώστε ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και απαιτείται συγκατάθεση των γονέων) και όπως ήταν αναμενόμενο, άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως.

Όλοι αυτοί που έτρεχαν στον παιδίατρο ακόμα και για δέκατα, έσπευσαν να αμφισβητήσουν, απαξιώσουν, λοιδωρήσουν και να βγάλουν άχρηστους, ανίκανους και πουλημένους στην Big Pharma εκείνους που μέχρι πρότινος εμπιστεύονταν τυφλά για τα παιδιά τους. 

Είναι δε τόσο σφοδρή η επίθεση που δέχονται οι παιδίατροι από τους “επιστήμονες του Facebook με μεταπτυχιακό στο YouTube” που η Εταιρεία προχώρησε σε καταγγελία στο Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς πλέον απειλείται η ζωή των μελών της αλλά και οι οικογένειές τους. Απειλές που η Αστυνομία έδειξε να παίρνει στα σοβαρά μετά το φιάσκο της εγκληματικής επίθεσης στον Δία που πρακτικά είχε προαναγγελθεί στα ψεκασμένα γκρουπ αλλά οι Αρχές δεν πήραν χαμπάρι.

Βέβαια με το που έγινε η καταγγελία, οι θρασύδειλοι ψέκες άρχισαν να διαγράφουν τις απειλητικές αναρτήσεις γιατί, ξέρετε, καλή η “επανάσταση” και η “αντίσταση” στον Bill Gates και τον Αντίχριστο αλλά χρειάζονται αλλαγή πάνας μόλις κάποιος ένστολος εμφανιστεί στο κατώφλι τους. Και ως δια μαγείας, τα οργισμένα κατηγορώ, τα πύρινα μανιχέστο και τις πολεμικές ιαχές διαδέχονται η κλαψομουνίαση και τα “εγώ εν τζιαι”. Πάντα έτσι ήταν και πάντα έτσι θα’ ναι.

Ο Κύπρος Νικολαΐδης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, τουλάχιστον όχι σ' αυτούς που δεν έχουν κάψει ακόμα τη φλάντζα απ' την πολλή φεϊκίλα. Παγκοσμίου φήμης, διακεκριμένος και πολυβραβευμένος καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής που θεωρείται αυθεντία τόσο στον προγεννητικό έλεγχο όσο και την μικροχειρουργική εμβρύου και η μοναδική φορά που η Κύπρος αναφέρθηκε σε ντοκιμαντέρ του Netflix ΧΩΡΙΣ αναφορά σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος! Ο δρ Νικολαΐδης τιμήθηκε πρόσφατα στο Προεδρικό με την ύψιστη τιμή της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Μακαρίου του τρίτου και είχε πολλά κι ενδιαφέροντα να πει για τα εμβόλια.

«Για εμένα ο εμβολιασμός ήταν λύτρωση, αφού σαν αποτέλεσμα της αρρώστιας που είχα (καρκίνο του αίματος και μετά μεταμόσχευση μυελού) έπρεπε πέρυσι να μείνω κλειστός μακριά από τους ασθενείς μου, διότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να πεθάνω από οποιαδήποτε μόλυνση με τον κορωνοϊό. Όταν εμβολιάστηκα ήταν για εμένα μια μεγάλη λύτρωση», ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης που χαρακτήρισε "ηλίθια επιχειρήματα" τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας περί αλλοίωσης του DNA ή εμφύτευσης μικροτσίπ (και πολύ κομψά το έθεσε)

Εξέφρασε την άποψη ότι τα νέα εμβόλια είναι "η σωτηρία μας από αυτή τη μεγάλη τραγωδία που περνά ολόκληρη η ανθρωπότητα", ενώ σημείωσε ότι αισθάνεται ευχαριστημένος με το ποσοστό εμβολιασμού στην Κύπρο, αν και αυτό πρέπει να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. 

Όσον αφορά το κατά πόσο πρέπει οι έγκυες γυναίκες καθώς και αυτές που θηλάζουν να εμβολιαστούν, ο γιατρός υποστήριξε πως αυτές πρέπει να το πράξουν περισσότερο από τον καθένα, ενώ σημείωσε πως το εμβόλιο "δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο ούτε για τις ίδιες αλλά ούτε και για τα μωρά τους".

Κι αυτό προέρχεται από κάποιον πού, ξέρετε, έχει σώσει χιλιάδες έμβρυα με τις πρωτοποριακές μεθόδους του. Βέβαια όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους ζοππόβορτους του Facebook που έπεσαν σαν αγέλη να κατασπαράξουν τον διακεκριμένο επιστήμονα. Και τι δεν του έγραψαν του ανθρώπου. Ότι είναι άσχετος, εγκληματίας, πουλημένος, τσαρλατάνος, ότι δεν έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάει αφού η κολλητή της ξαδέρφης της κουμέρας άκουσε τη διπλανή στο κομμωτήριο να λέει για μία που γέννησε το Alien μετά που έβαλε εμβόλιο.

Γιατί εκεί καταντήσαμε. Να θεωρείται η τεκμηριωμένη άποψη ενός διακεκριμένου επιστήμονα ισότιμη με το "μπεεεε" που του γράφει από κάτω ο ψέκας. Και ότι το τελευταίο πρέπει να γίνει σεβαστό γιατί "είναι η άποψή του" αντί,ας πούμε, να το βάλει στον κώλο του γιατί αυτή είναι η πραγματική του αξία.

Γι' αυτό σας λέω, η πανδημία κάποια στιγμή θα περάσει. Είναι οι επιπτώσεις από τον πόλεμο των ψεκασμένων που θα μας ταλαιπωρούν για πολύ περισσότερο. Το πραγματικό Long Covidiot Syndrome.

Loader