Μητέρα πρόσφερε στον γιο της 1.800$ για να μείνει εκτός social media για 6 χρόνια

Μητέρα πρόσφερε στον γιο της 1.800$ για να μείνει εκτός social media για 6 χρόνια

Ο νεαρός δέχτηκε το challenge και από τα 12 ως τα 18 του χρόνια δεν είχε social media

Η Λόρνα Κλέφσαας, μητέρα του Σίβερτ Κλέφσαας, πρότεινε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό challenge στον γιο της. Έκανε μαζί του συμφωνία ότι αν έμενε εκτός social media μέχρι τα 18 του χρόνια, τότε ως αντάλλαγμα θα του πρόσφερε 1.800 δολάρια. Ο 12χρονος τότε, Σίβερτ δέχτηκε την πρόταση της μητέρας του.

Έχοντας πλέον κλείσει τα 18 του χρόνια και μένοντας μακριά από τα social media για 6 χρόνια, ο νεαρός κατάφερε στις 19 Φεβρουαρίου που έκλεισε τα 18, να πάρει τα 1.800 δολάρια από τη μητέρα του. Ωστόσο, χωρίς να χάνει άλλο χρόνο “κατέβασε” Instagram και Snapchat. 

Διάβασε Επίσης: Τα Stand-Up Comedy που έρχονται τον Μάρτιο στην Κύπρο 

Όπως ανέφερε η μητέρα του, η ιδέα για αυτό το challenge της ήρθε από μια ιστορία που άκουσε στο ραδιόφωνο για τη δοκιμασία “16 για 16”. Μία μητέρα είχε υποσχεθεί να δώσει στην κόρη της 1.600 δολάρια στα 16α γενέθλιά της, αν έμενε μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τότε, «αναρωτήθηκα αν ο Σίβερτ θα έκανε κάτι τέτοιο» δήλωσε. Χωρίς να χάσει χρόνο, το ίδιο απόγευμα έκανε την πρόταση στον γιο της, προσθέτοντας όμως δύο χρόνια και 200 δολάρια.

Με το άκουσμα του challenge φωτίστηκε το πρόσωπο του 12χρονου Σίβερτ, όπως λέει η μητέρα του. Ενώ, αυτό που τον εντυπωσίασε ιδιαίτερα ήταν το χρηματικό έπαθλο, αφού άρχισε κατευθείαν να ονειρεύεται τι θα έκανε με τα λεφτά, μέχρι που αποφάσισε ότι θα έπαιρνε αυτοκίνητο. «Δεν είχα ιδέα τι αγοράζεις με 1.800 δολάρια», παραδέχεται. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η πρόκληση. 

 

Κίνητρο της μητέρας του ήταν η προστασία του γιου της από πιθανούς κινδύνους που συναντούν οι νέοι στα social media, παίρνοντας ως παράδειγμα τις τρεις κόρες της, που ήταν αρκετά μεγαλύτερες από τον Σίβερτ, αλλά είχαν θέματα διαχείρισης των social media. 

Η μητέρα ήθελε να προστατεύσει τον γιο της από τους πιθανούς κινδύνους των social media, έχοντας δει το αντίκτυπο που είχαν στις τρεις κόρες της, οι οποίες είναι αρκετά χρόνια μεγαλύτερες από τον Σίβερτ. 

Το πλεονέκτημα για το Σίβερτ ήταν ότι δεν είχε προλάβει να γνωρίσει ακόμη τον κόσμο των social media. «Δεν ήταν ήδη εθισμένος σε αυτό, οπότε δεν του ζητούσα να εγκαταλείψει κάτι», λέει η μητέρα. Παρά το γεγονός όμως ότι ο 12χρονος ήταν αρκετά κοινωνικός, η μητέρα του ανησυχούσε αν θα υπήρχε αρνητικό αντίκτυπο στην απουσία του από τα social media. 

Ο Σίβερτ κατάφερε να διαψεύσει τις ανησυχίες της μητέρας του, διότι κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη δοκιμασία. Αυτό έγινε χάρη στο σχολείο, την ενασχόληση του με τον αθλητισμό, αλλά και την κοινωνική του ζωή. «Σίγουρα διέθεσα πολύ χρόνο στις πραγματικές σχέσεις, από κοντά και είμαι πραγματικά ευγνώμων γι' αυτό», επισημαίνει.   

Διάβασε Επίσης: Η γυναίκα «σύμβολο» κατά του πολέμου στην Ουκρανία, μιλά για τη φωτογραφία της που έγινε viral

Όπως τονίζει ο Σίβερτ, η αποχή του από τον κόσμο των social media, τον έκανε να αναπτύξει φιλίες και να «αποφύγει το δράμα, κάτι απολύτως προβληματικό για μερικούς φίλους μου». Ο Σίβερτ παραδέχεται ότι ορισμένες φορές είχε αμφιβολίες αν όντως η μητέρα του θα του δώσει τα χρήματα και σκέφτηκε να τα παρατήσει. 

Παρόλα αυτά, τώρα που κέρδισε με την αξία του τα χρήματα σχεδιάζει να αγοράσει κάτι για το δωμάτιό του στο σπίτι της οικογένειας στη Μινεσότα, όπως μια τηλεόραση ή μια πολυθρόνα. Ο κόσμος των social media του φαίνεται ξεκαρδιστικός «Είμαι απόλυτα χαμένος. Είναι ξεκαρδιστικό», παραδέχεται και προσθέτει ότι νιώθει σαν «παππούς».

Η μητέρα του από την άλλη είναι σίγουρη ότι ο γιος της έχει την ωριμότητα να διαχειριστεί σωστά αυτό τον νέο κόσμο. «Πιστεύω ότι θα τα χρησιμοποιήσει με έναν πραγματικά υγιή τρόπο. Με τον τρόπο που έχουν σχεδιαστεί να χρησιμοποιούνται. Και δεν πιστεύω ότι θα επιτρέψει να του ορίζουν πώς νιώθει για τον εαυτό του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader