Νεόνυμφο ζευγάρι ζει τον «μήνα του μέλιτος» πολεμώντας για την πατρίδα του

Νεόνυμφο ζευγάρι ζει τον «μήνα του μέλιτος» πολεμώντας για την πατρίδα του

“Η ζωή έχει αλλάξει, αλλά υπάρχει ζωή”

Νεόνυμφο ζευγάρι, λίγες μόνο ώρες μετά το γάμο του πήρε τα όπλα για να υπερασπιστεί την πατρίδα του.

Ο λόγος για τη Γιαρίνα Αρίεβα και τον Σβιατοσλάβ Φουρσίν, οι οποίοι παρά το ότι είχαν σχεδιάσει τον γάμο τους για τον Μάιο, μετά τις τελευταίες  εξελίξεις επέσπευσαν τις διαδικασίες και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά το χαρμόσυνο γεγονός φόρεσαν ρούχα παραλλαγής και κρατώντας τουφέκια πήγαν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. Όπως δήλωσε το ζευγάρι στο CNNi περνάει τον «μήνα του μέλιτος» σε μια πόλη υπό πολιορκία, το Κίεβο και θέλει να πολεμήσει για τη χώρα του.

Διάβασε Επίσης: Η Disney ακυρώνει την προβολή κινηματογραφικών ταινιών της στη Ρωσία

«Είναι δύσκολο να αντιληφθούμε ακόμα αυτή τη νέα πραγματικότητα», λέει η Αρίεβα, η οποία κατάγεται από το Κίεβο. Όπως σημειώνει, την πρώτη μέρα της άνοιξης ο κόσμος σπέρνει ηλίανθους, ωστόσο αυτή τη φορά αντιστέκεται στην επίθεση της Ρωσίας.

«Κανείς δε λέει πως θα χάσουμε, κανείς δεν κλαίει. Όλοι πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε. Είναι όλα θέμα χρόνου. Είμαι χαρούμενη που βλέπω τόσους ανθρώπους να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν. Έτοιμοι να σκοτώσουν για την πατρίδα τους. Δεν αμφιβάλλω πως σε αυτό τον πόλεμο θα νικήσουμε», λέει χαρακτηριστικά.

Ο σύζυγός της, Φουρσίν γεννήθηκε στη Λβιβ και όπως δηλώνει «οι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι. Είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για την αυτή». Παρόλο ότι δηλώνει έτοιμος να κάνει ό,τι κι αν χρειαστεί για να προστατέψει την οικογένεια του, όταν βγαίνει σε αποστολή ανησυχεί για την ασφάλεια της.

Διάβασε Επίσης: Μετά το Facebook και το Instagram, το TikTok επιβάλλει περιορισμούς σε ρωσικά Μέσα

Η Γιαρίνα σημειώνει πως «η ζωή έχει αλλάξει, αλλά υπάρχει ζωή. Οι άνθρωποι κάνουν αστεία και γελούν...».

Την ίδια στιγμή, το ζευγάρι κάνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει την Ουκρανία με χρήματα, τρόφιμα, όπλα, φάρμακα και να επιβάλλει ακόμα περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία.

Ο Φουρσίν από την πλευρά του ελπίζει για το μέλλον. Ελπίζει ότι θα έρθει σύντομα η μέρα που θα μαζέψει την οικογένειά του και τους φίλους του και θα πιεί ένα καλό ποτήρι κρασί και να πει σε όλους «Ζήτω, ο πόλεμος τελείωσε, κερδίσαμε!».

Πριν γίνει όμως αυτό θέλει, όπως λέει, «όλοι στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας να θυμούνται ότι αγωνιζόμαστε για την ελευθερία στον κόσμο».

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας: CNNi

 

Loader