Ο Αντώνης ΔΕΝ βγήκε γιατί είναι καλό παιδί αλλά γιατί είναι κακός ο νόμος που τον έχωσε μέσα

Ο Αντώνης ΔΕΝ βγήκε γιατί είναι καλό παιδί αλλά γιατί είναι κακός ο νόμος που τον έχωσε μέσα

Δηλαδή αν ήταν αλλοδαπός, άνεργος, από προβληματική οικογένεια και είχε γκόμενο αντί αρραβωνιαστικιά έπρεπε να σαπίσει στη φυλακή;

Επιτέλους γίναμε κράτος. Μετά από έξι δεκαετίες μπουρδελοκατάστασης, όπου κυριαρχούσαν η διαφθορά, η αναξιοκρατία, η ατιμωρησία, ο ωχαδερφισμός, ο νεποτισμός, η διαπλοκή, τα συμφέροντα και η ανικανότητα, ευτυχώς που βρέθηκε ένας γενναίος δικαστής από την Αμμόχωστο για να επανακτήσει η Κυπριακή Δημοκρατία τη χαμένη της αίγλη, να γίνει επιτέλους ένα κανονικό κράτος που βάζει τέλος στην ανομία, τιμωρεί τους ενόχους και στέλνει τους πολίτες για ύπνο ήσυχους ότι ο νόμος εφαρμόζεται για όλους το ίδιο.

Βλέπετε, αυτός που εμπόδιζε τόσο καιρό το μπουρδέλο να γίνει σωστό κράτος ήταν ένας 35χρονος από το Φρέναρος που παραβίασε για 20 λεπτά την απαγόρευση κυκλοφορίας προκειμένου να πάει στο σπίτι της φίλης του. Αυτός λοιπόν ο νεαρός άντρας με την επιπολαιότητα και την εγκληματική αδιαφορία που επέδειξε για τους νόμους έθεσε σε κίνδυνο ολόκληρο το οικοδόμημα της Κυπριακής Δημοκρατίας που ως γνωστόν χτίστηκε στα πάνω στα γερά θεμέλια της αξιοκρατίας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας.

Ευτυχώς η ισορροπία στο σύμπαν αποκαταστάθηκε όταν καταδικάστηκε σε 45 μέρες φυλάκιση από τον ίδιο δικαστή που έριξε καμπάνα στη 19χρονη Βρετανίδα για “πρόκληση δημόσιας βλάβης” επειδή το να μη θέλεις να μπουκάρουν την ώρα που κάνεις σεξ μια ντουζίνα καυλωμένοι τύποι και να σε βιντεογραφούν ΔΕΝ θεωρείται βιασμός με τη δική του λογική και κρίση.

Ε ναι λοιπόν, τώρα κι επίσημα είμαστε κράτος δικαίου. Οι νόμοι λειτουργούν και εφαρμόζονται για όλους το ίδιο αφού μετά τον Αντώνη από το Φρέναρος σειρά έχουν ο Αβέρωφ Νεοφύτου για την παράνομη επίσκεψή του στο Γενικό, ο Ζαχαρίας Κουλίας για το καφεδάκι του στο ψητοπωλείο ενώ περίμενε τα σουβλάκια, οι ρασοφόροι που καλούσαν τον κόσμο να αγνοήσει τις οδηγίες και να προσέλθει στις εκκλησίες να κοινωνήσει άφοβα, ο Δήμαρχος Αραδίππου πρώτο τραπέζι πίστα στην εκκλησία παραβιάζοντας κάθε κανόνα, οι πιστοί που έπαιζαν κρυφτούλι στο μοναστήρι του Άι Γιώργη και τόσοι άλλοι. Λογικά θα περιμένουν όλοι αυτοί υπομονετικά τη σειρά τους να συρθούν στα δικαστήρια σαν κοινοί εγκληματίες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, όχι μόνο γιατί παραβίασαν οι ίδιοι τα διατάγματα αλλά λόγω των δημοσίων αξιωμάτων τους ουσιαστικά παρότρυναν όσους επηρεάζουν να κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Σωστά;

Λάθος. Το ξέρετε ότι οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μικρότερες κι απ’ το να ηγηθεί ο Μόρφου το επόμενο Pride. Το ξέρουν επίσης ΚΑΙ αυτοί που θέσπισαν τον ηλίθιο σχετικό νόμο που παρέχει σε αστυνομία και αρτηριοσκληρωτικούς δικαστές την ευχέρεια να καταστρέφουν τη ζωή ενός νεαρού στο όνομα μιας διαστρεβλωμένης δικαιοσύνης που δεν μπορεί να ξεχωρίσει το πταίσμα που τιμωρείται εξίσου αυστηρά με τσουχτερό πρόστιμο από το κακούργημα που επισύρει φυλάκιση - γι’ αυτό άλλωστε κυκλοφορούν ελεύθεροι τόσοι αληθινοί εγκληματίες (δολοφόνοι, παιδεραστές, υπόκοσμος, διεφθαρμένοι αξιωματούχοι) που είτε απέφυγαν τελείως τη σύλληψη, είτε κάθισαν μέσα λιγότερο απ’ ότι στη φυλακή της Monopoly. 

Ο Αντώνης δεν έλαβε και δεν χρωστάει καμία χάρη γιατί πολύ απλά ο Αντώνης δεν έπρεπε καν να καταδικαστεί

Και γι’ αυτό έτρεξαν να τα μαζέψουν. Βουλευτές, Γενικός Εισαγγελέας και ο... large Πρόεδρος της Δημοκρατίας που απένειμε χάρη στον 35χρονο σε μια κίνηση πρωτοφανούς μεγαλοψυχίας που είχαμε να δούμε από τότε που έπραξε ακριβώς το ίδιο σε επτά(!) παιδεραστές - όπως καταλάβατε σ’ αυτή τη χώρα οι χάρες πέφτουν όπως οι καραμέλες από σπασμένη πινιάτα, αρκεί να βρίσκεσαι από κάτω την κατάλληλη στιγμή για να τη μαζέψεις.  

Ο Αντώνης δεν έλαβε και δεν χρωστάει καμία χάρη γιατί πολύ απλά ο Αντώνης δεν έπρεπε καν να καταδικαστεί. Αφήστε δε που οι χάρες του συγκεκριμένου προέδρου είναι λερωμένες με τη γλίτσα παιδεραστών.

Ο Αντώνης αποφυλακίστηκε γιατί σε ένα νομικό σύστημα με περισσότερες τρύπες κι από κεφαλογραβιέρα όλοι τρέχουν κατόπιν εορτής να μαζέψουν τα νερά με το σφηνάκι.

Ο Αντώνης βγήκε γιατί αν έμενε μέσα, έπρεπε να ακολουθήσουν χιλιάδες άλλοι, ανάμεσά τους πολιτικοί και ρασοφόροι που εντάσσονται στην κατηγορία PR nightmare. Και δεν το θέλουμε αυτό, έτσι δεν είναι

Ο Αντώνης δεν βγήκε επειδή είναι αγνό κι εργατικό παιδί, προέρχεται από καλή οικογένεια και πρόκειται να παντρευτεί την καλή του αλλά γιατί ο νόμος που τον έχωσε μέσα είναι αναχρονιστικός, αντιδημοκρατικός και επικίνδυνος. Για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Δηλαδή αν ήταν αλλοδαπός, άνεργος, κωλοχαρακτήρας, από προβληματική οικογένεια και είχε γκόμενο αντί αρραβωνιαστικιά έπρεπε να σαπίσει στη φυλακή;

Ειλικρινά διαβάζοντας τόσες δακρύβρεχτες αφηγήσεις για τη ζωή του που τον παρουσιάζουν σαν την 35χρονη εκδοχή του Βασιλάκη Καΐλα, ένιωσα πως για ακόμα μια φορά χάσαμε όχι μόνο το μέτρο αλλά και το δάσος: Είναι ο γαμημένος ο νόμος που κρίνεται, όχι ο χαρακτήρας εκείνου που έπεσε θύμα του (αφήστε δε τις μάλλον αστείες διευκρινίσεις περί αρραβωνιαστικιάς και όχι φιλενάδας, λες και η υπόσχεση γάμου αποτελεί εγγύηση... ακεραιότητας χαρακτήρα).

Δεν είστε ούτε large, ούτε φιλεύσπλαχνοι, δεν αναγνωρίσατε καν το τραγικό λάθος που κάνατε. Απλά (γι’ ακόμα μια φορά) δεν υπολογίσατε ότι τα σκατά θα έφταναν στον ανεμιστήρα.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Είναι οι εκπαιδευτικοί μια μάζα ανθρώπων; 

Loader