Ο Michael παράτησε τη δουλειά του στο Netflix γιατί “τα χρήματα δεν άξιζαν την πλήξη”

Ο Michael παράτησε τη δουλειά του στο Netflix γιατί “τα χρήματα δεν άξιζαν την πλήξη”

Έβγαζε 450.000 $ το χρόνο

Σε μια τεράστια αλλαγή στη ζωή του προχώρησε ο Michael Li, που δούλευε ως προγραμματιστής στην εταιρεία του Netflix για πέντε χρόνια.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Business Insider ξεκίνησε να δουλεύει για την εταιρεία Netflix ως προγραμματιστής, αφού είχε αφήσει την προηγούμενη του θέση στην Amazon, και η δουλεία του στη γνωστή πλατφόρμα ήταν υπέροχη.  

«Εκείνη την εποχή, νόμιζα ότι θα έμενα για πάντα στη Netflix. Έβγαζα 450.000 δολάρια τον χρόνο, έπαιρνα δωρεάν φαγητό καθημερινά και είχα απεριόριστο χρόνο άδειας επί πληρωμή. Ήταν το όνειρο της μεγάλης τεχνολογίας», αναφέρει. «Η εργασία στη Netflix ήταν σαν να πληρώνεσαι για να εργάζεσαι σε case studies που μαθαίνεις σε προγράμματα MBA». Αυτό ήταν και που λάτρευε καθώς μάθαινε τόσα πολλά κάθε μέρα.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Παρόλα αυτά, σιγά σιγά η ευχαρίστηση του για δουλειά άρχισε να χάνεται όταν κάθε μέρα έκανε τα ίδια και τα ίδια. «Το έργο του προγραμματιστή άρχισε να μοιάζει με copy-paste», υποστηρίζει.

«Έβγαζα χρήματα, χωρίς να υπάρχει εξέλιξη στη σταδιοδρομία» και μετά ήρθε και ο covid που ανέτρεψε τα πάντα. «Το γραφείο έκλεισε και όλα τα αγαπημένα μου κομμάτια της δουλειάς - οι συναναστροφές, οι συνάδελφοι, τα προνόμια - εξαφανίστηκαν. Το μόνο που απέμενε ήταν η ίδια η δουλειά και δεν την απολάμβανα πια», αναφέρει.

Το κομμάτι του προγραμματισμού δεν τον κάλυπτε πλέον και έτσι στράφηκε προς το product management, κάνοντας αιτήσεις για αλλαγή ρόλου μέσα στην εταιρεία. «Καμία από τις προσπάθειές μου δεν ευοδώθηκε, και εξακολουθούσα να κάνω την ίδια δουλειά. Το θέμα ήταν ότι το Netflix δεν διαθέτει διαδικασίες που να υποστηρίζουν οριζόντιες αλλαγές ρόλων όπως αυτή. Δεν έχω δει ποτέ προγραμματιστή να αλλάζει με επιτυχία στη διαχείριση προϊόντων στην εταιρεία».

Διάβασε Επίσης: Το Facebook παραβίασε προσωπικά δεδομένα και τώρα αποζημιώνει τους χρήστες

«Όταν ξεκίνησα στο Netflix, έβγαζα χρήματα και μάθαινα συνεχώς νέα πράγματα. Τώρα, απλώς έβγαζα χρήματα, χωρίς να υπάρχει εξέλιξη στη σταδιοδρομία. Οι στόχοι της ομάδας μου άρχισαν επίσης να αποκλίνουν από τους στόχους της καριέρας μου», υποστηρίζει.

Παράλληλα, το γεγονός ότι έχασε το πάθος του για δουλειά άρχισε να φαίνεται και στην απόδοση του, κάτι που παρατήρησε και ο επικεφαλής του, ο οποίος του συνέστησε να βελτιωθεί.

Όπως δηλώνει ο ίδιος: «Ο covid-19 ήταν μια συνεχής υπενθύμιση ότι μπορεί να μην είμαι εδώ αύριο για να τα κυνηγήσω. Φοβόμουν ότι μια μέρα η ταφόπλακά μου θα έγραφε: "Εδώ βρίσκεται ο Michael. Πέρασε τη ζωή του κάνοντας μία δουλειά που ποτέ δεν ήθελε να κάνει. Αναπαύσου εν ειρήνη"».

Διάβασε Επίσης: Ευλογιά των πιθήκων: Ο ΠΟΥ καθησυχάζει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος πρόκλησης πανικού

Τελικά, τέσσερα περίπου χρόνια μετά αποφάσισε να παραιτηθεί. «Νόμιζα ότι η ζωή μου θα τελείωνε μετά την αποχώρησή μου από τη Netflix. Ανησυχούσα ότι δε θα είχα κοινωνική ζωή, καθώς προηγουμένως περιστρέφονταν γύρω από τη δουλειά. Το αντίθετο συνέβη, καθώς έχω γνωρίσει περισσότερους ανθρώπους ξεκινώντας τη δική μου επιχείρηση – άλλους επιχειρηματίες, συγγραφείς και δημιουργούς.Τώρα νιώθω αυτή τη βαθιά ηρεμία μέσα μου, μια ακλόνητη πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά, ακόμα κι αν η μελλοντική επιτυχία δεν είναι εξασφαλισμένη αυτή τη στιγμή», καταλήγει.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader