Ο Πάππος η πάπια που ξαναστάθηκε στα πόδια του

Ο Πάππος η πάπια που ξαναστάθηκε στα πόδια του

Με τη σημαντική συμβολή ενός ανθρώπου που στηρίζει κυριολεκτικά και μεταφορικά τα ζώα

Έκπληξη αρχικά αλλά και όμορφα συναισθήματα μας γέννησε η φωτογραφία μιας παπιούλας – του Πάππου- επάνω σε ειδικό αναπηρικό αμαξίδιο. Την ανάρτηση έκανε ο Βασίλης Τζιγκούρας που με τις κατασκευές τού δίνει «πόδια» σε κατοικίδια, ζώα φάρμας αλλά ακόμη και άγρια ζώα όπως αρκούδες.

Ο Πάππος, βρίσκεται σε μια αυλή κάπου στην Αθήνα και τον φροντίζει ένα ζευγάρι από τότε που ήταν μικρός, όπως μάθαμε από τον ίδιο τον κ.Τζιγκούρα. Σημερα, αισίως έχει φτάσει στα 15 του χρόνια και παρόλο που είναι υγιέστατος, παρουσίασε νευρολογικό πρόβλημα στα ποδαράκια του.

Περιθώριο για περαιτέρω εξετάσεις δεν υπάρχει όπως μάθαμε, γιατί ως γνωστόν, η νάρκωση σε τέτοιες ηλικίες καλό είναι να αποφεύγεται εάν υπάρχει η δυνατότητα.

Προτάθηκε ευθανασία, ωστόσο οι κηδεμόνες τού επέλεξαν να του δώσουν παράταση ζωής. Ως εκ τούτου, ζήτησαν από τον κατασκευαστή αναπηρικών αμαξιδίων ζώων, Βασίλη, να τους φτιάξει ένα ειδικό "καροτσάκι" για την αγαπημένη τους πάπια, ώστε να διευκολυνθεί η κίνησή της και να γίνει ευκολότερη η καθημερινότητά της.

‘Όπως μας δήλωσε σχετικά ο κ. Τζιγκούρας, «Με κάλεσαν για να κατασκευάσω στον κυριούλη ένα αμαξάκι, ώστε να στέκεται τουλάχιστον όρθιος. Το απότελεσμα την ημέρα της εφαρμογής ήταν θετικό, αφού όχι μόνο έκατσε σωστά στο αμαξάκι του, αλλά έδωσε ώθηση με το ράμφος του και το άμαξακι τσούλησε. Ειναι όμως ακόμη περίοδος προσαρμογής και περιμένουμε να δούμε πως θα πάει ο φίλος μας ο Πάππος. Ελπίζω να τον ξεκουράσει στο μέλλον, καθώς και να του δώσει παράταση στη ζωούλα του».

Εμείς, θα ευχηθούμε όπως αυτή η ιστορία και οι κηδεμόνες του Πάππου, να αποτελέσουν παράδειγμα για ανθρώπους που εγκαταλείπουν τα ζώα τους στις πιο δύσκολες τους στιγμές -όταν αυτά αρρωσταίνουν ή όταν αυτά γερνάνε-, διότι τα θεωρούν βαρίδι. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Βασίλης Τζιγκούρας φτιάχνει αναπηρικά αμαξίδια για ζώα

8768689798
Ο Βασίλης Τζιγκούρας με τον Παντελή Θαλασσινό.

 

Loader