Ουκρανός περπάτησε 225 χιλ. μαζί με τον σκύλο του για να ξεφύγει από τη Μαριούπολη

Ουκρανός περπάτησε 225 χιλ. μαζί με τον σκύλο του για να ξεφύγει από τη Μαριούπολη

Το μακρύ ταξίδι για να ξεφύγει από τον πόλεμο

225 χιλιόμετρα κατάφερε να περπατήσει ένας Ουκρανός μαζί με τον σκύλο του για να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου στη Μαριούπολη.

Πρόκειται για τον 61χρονο Igor Pedin, ο οποίος δραπέτευσε από τη Μαριούπολη και έφτασε στη Ζαπορίζια μαζί με την πιστή του φίλη Ζου-Ζου, ένα 9χρονο Terrier. 

Στόχος του Igon και της Ζου-Ζου ήταν να είναι «αόρατοι», να μην τους βλέπουν οι Ρώσοι εισβολείς, καθώς προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Ωστόσο, η αποστολή τους δεν ήταν εύκολη, αφού πέρασαν από περιοχές που πολιορκούσαν οι Ρώσοι. Πέρασαν μέσα από στρατιωτικά κονβόι, από οργισμένους στρατιώτες έτοιμους να πυροβολήσουν τον οποιονδήποτε, νάρκες και κατεστραμμένες γέφυρες.

Στις 20 Απριλίου ξεκίνησε η περιπέτεια του 61χρονου, καθώς οι Ρώσοι στρατιώτες άρχισαν να καταλαμβάνουν τη γειτονιά του στη Μαριούπολη. Η ιστορία του ήταν τόσο περίεργη που μερικά βράδια πριν φτάσει στον προορισμό του μαζεύτηκαν γύρω του Ρώσοι στρατιώτες να τον ακούσουν. Όταν άκουσαν την ιστορία του, γέμισαν τις τσέπες του με τσιγάρα και του ευχήθηκαν καλή τύχη.

Διάβασε Επίσης: Αυτές είναι οι νέες αφίξεις του Netflix για αυτή την εβδομάδα

«Με έβλεπαν σαν αλήτη, ήμουν ένα τίποτα για αυτούς. Βρώμικος, γεμάτος σκόνες από το σπίτι μου που βομβαρδίστηκε, έφυγα από τη γειτονιά μου και περπάτησα μέχρι που έφτασα στην εθνική οδό. Γύρισα πίσω και κοίταξα και, με αυτό που είδα, είπα στον εαυτό μου ότι αυτή ήταν η σωστή απόφαση. Τότε άκουσα ακόμα μια έκρηξη. Γύρισα, και άρχισα να περπατάω», αφηγείται στον δημοσιογράφο του «Guardian».

Φτάνοντας στον προορισμό του ήταν ευτυχισμένος που ήταν ζωντανός  και θεώρησε ότι δε χρειαζόταν ιατρική βοήθεια. Από την άλλη, η κατάσταση της Ζου-Ζου δεν ήταν και η καλύτερη. Πλεόν οι δυό τους ζουν στο Κίεβο, η Ζου-Ζου εξακολουθεί να φοβάται το σφύριγμα ενός λεωφορείου που φρενάρει, που θυμίζει τις βόμβες της Μαριούπολης, ενώ κοιμάται όλη μέρα. Η όσφρησή της παρουσιάζει προβλήματα από τον καπνό των καμένων, αν και δείχνει ικανοποιημένη μυρίζοντας το γρασίδι σε πάρκα του Κιέβου.

Όπως είπε ο Igor, τα πόδια του σκύλου του έχουν τραυματιστεί άσχημα από το περπάτημα σε σημεία με σπασμένα τζάμια και μια καμένης και σπασμένης γέφυρας, ύψους 30 μέτρων που έπρεπε να διασχίσουν, κατά τη διάρκεια της περιπέτειας τους. Επιπλέον, ο Igor ανησυχεί για την κατάσταση της Ζου-Ζου γιατί χάνει βάρος μέρα με τη μέρα. «Κουτσαίνει στο μπροστινό δεξί πόδι και δεν με αφήνει να δω τι συμβαίνει», λέει.

Διάβασε Επίσης: Αυτά τα κατοικίδια δικαιούσαι να έχεις στην Κύπρο (Λίστα)

«Με δαγκώνει πάντα όταν θέλω να κοιτάξω το πόδι της… Η Ζου-Ζου αντιδρά τώρα πολύ άσχημα στους ήχους. Όταν ακούει οξείς ήχους, ανατριχιάζει συνεχώς και πάει στην άκρη. Φοβάται πολύ τον ήχο του σφυρίγματος. Για παράδειγμα, όταν περνάει ένα λεωφορείο και τα φρένα τρίζουν. Το φοβάται πολύ γιατί αυτός ο ήχος της θυμίζει το σφύριγμα των βομβών που έπεφταν και έσκαγαν τότε στη Μαριούπολη. Και τότε φοβόταν και τον ήχο των στρατιωτικών αεροπλάνων στη Μαριούπολη. Άρα εξακολουθεί να φοβάται αυτούς τους ήχους», λέει.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader